[]

glikoz-fruktoz şurubu katılmayan abur cubur var mıdır ?

insan sağlığının en üst düzeyde korunduğu güzel ülkemizde glikoz-fruktoz şurubu katılmayan abur cubur var mıdır ?




 
sanmıyorum


  • veilofsin  (30.01.14 13:11:04) 
tadelle/sarelle grubu çikolatalarda yok. ayrıca gdosuz soya lesitini kullanıyorlar. tabii bu kendi beyanları. bana şimdilik en sağlıklısı bu gibi geliyor.

bir de torku ürünlerinde yok galiba. ama sözlükteki bir entry'de bunların da glikoz şurubu kullandığını, ama glikoz şurubunu gdo'lu mısırdan değil de şeker pancarından elde ettiklerini okudum. ayrıca kullandıkları soya lesitininin de gdo'lu olmadığına dair bir beyanları yok.

hala tadelle/sarelle diyorum.
  • kibritsuyu  (30.01.14 13:19:15) 
nestle ve torku kullanmıyor. efsane uludağ gazozda da yoktu. nutellada yoktu bi de.


  • yemrem  (30.01.14 13:21:11) 
şu ülker'in laviva denilen çikolatası vardı evde, şimdi baktım da ilginç bir şekilde glikoz yok sanırım. internette de baktığımda glikozsuz olduğu söylenmekte. tabii bana kalırsa en sağlıklı çikolatalardan biri lindt ama biraz pahalı, her daim abur cubur niyetine alınmaz.


  • tonoto  (30.01.14 13:29:10) 
damak.


  • Beckwith  (30.01.14 13:43:41) 
Toblerone


  • halitkin  (30.01.14 13:46:05) 
tadelle-sarelle-sarelle gofret var. yani sanset tarafından üretilen ürünlerde yok ve yine aynı ürünlerde doğala özdeş değil doğal aromalar kullanılmakta.


  • atom karincanin torunu  (30.01.14 13:49:18 ~ 13:49:30) 
torku kullanıyor. şeker fabrıkasının glıkoz surubu kullanması utanılacak bır sey ama kullanıyor adamlar. milka kullanmıyor. tadelle kullanmıyor.


  • the knight of the apocalypsy  (30.01.14 14:08:08) 
sözlükte böyle bir başlık vardı, hatırlarsam editlerim.


  • doxanikee  (30.01.14 14:37:50) 
cok feci bir sey ama raf omru uzun olan hicbir seyi satin almamak gerekiyor esasinda.
bizde salcalara kadar her seyi annem yapiyor artik. tereyagini koyluye yaptiriyor, peyniri de ayni sekilde, kucuk bir peynirciden aliyoruz, kargoluyor taaa ezine'den.

  • evreka  (30.01.14 14:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.