[]

İlk İşime Başlıyorum, Akıl Verin

Selamlar.

Yazın okulu bitirdiğimden beri süren çileli iş arama sürecimin sonuna geldim. Az önce aradılar, iş başvurum kabul edilmiş. Şimdi işin kurtları bana biraz yardımcı olsa ne güzel olur.

Aradılar, kabul edildi başvurunuz, şu departmanda şu ünvanla başlıycaksınız dediler. Tamam dedim. Hazırlamanız gereken evrakları maille göndericem dedi, tamam bekliyorum dedim. Maaşı falan söyler diye bekledim de, hemen atlayıp "önce maaştan haber ver" der gibi olmasın diye bir şey de sormadım. Bir yarım saat oldu hala mail bekliyorum ama, bu tip şeyler hangi aşamada konuşulur acaba? Mailde falan mi söyler? Yoksa imzalamaya gittiğimde falan mı yani nerede konuşulur? Şirketin baya büyük, kurumsal bir yer olduğu bilgisini de vereyim, ona göre değişiyordur belki.

 
mail'de yazmazsa şirkete ilk gittiğin gün konuş. yoksa ay sonu hayal kırıklığı yaşayabilirsin.


  • fuck is a four letter word  (27.01.14 11:21:50) 
İş görüşmesinde konuşulmuş olması lazımdı aslında. Telefonla sormak da pek doğru olmaz gidince sorarsın. Kurumsal sa zaten fiyat politikaları kişiye göre değişmez. Öyle çok düşük bir şey olacağını sanmıyorum.


  • sehpa fx350  (27.01.14 11:23:14) 
kurumsal yerler simdiye kadar halletmis olmasi gerekirdi. genelde ikinci görüsmede hadi olmadi ücüncü görüsmede belirtirler maasi. "su kadar maas arti prim esittir aylik ortalama maasla ise baslayacaksiniz" gibi bir yazi olmasi gerekmekte.


  • hosein  (27.01.14 11:24:52) 
Sözleşme imzalayacaksın, orada yazar.


  • [silinmiş]  (27.01.14 11:29:45) 
Bana mail'de gelen teklif vardı. Orada sözleşmedeki ana maddeler yazıyordu. Ben öyle görmüştüm işe başlamadan.
Bu arada görüşmede ben sormuştum ne kadar diye. Söyledikleri ile teklifteki aynıydı.

Bu arada sözleşme imzalamadan kabul etmiş olmuyorsun işi tam olarak. Ama ay sonuna bırakma derim. Sonuç olarak para için çalışıyoruz. Zam istemek ayrı bir tartışma konusu ama başlangıçta maaş sorulmaz kadar saçma bir kural olamaz.
  • burfak  (27.01.14 11:44:05 ~ 11:45:17) 
sorduğun soru ile direkt ilgili değil ama, sana faydası olabilir. ekşi sözlük' ten compadrito' nun yeni başlayanlar için iş hayatı başlığı atındaki entrylerini oku bir zahmet. yeni işe başlayanlara gayet güzel önerilerde bulunmuş, oldukça işine yarar. hayırlı olsun işin, bol kazançlar. hadi kolay gelsin.

soruna cevap; maili bekle, orada yazmıyorsa, evraklarla gittiğinde öğrenirsin zaten.
  • oinone pe  (27.01.14 12:45:41 ~ 12:49:51) 
Maasini ogrenmeden evrak bile toplamana gerek yok. Arayip sor, oyle sacma bir sey olamaz, olmamali.


  • prodeq  (27.01.14 17:37:00) 
Hayıllı ossun fitbolcu!

@oione pe, tam elimi attım cevap yazıyodum ki, sizin cevâbı gördüm!
  • compadrito  (28.01.14 04:21:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.