[]

notebooka su döküldü

Merhaba, vatan bilgisayardan alınmış Asus notebooka su döküldü açılmıyor. Bir de üstüne arkadasim pili takalim deneyelim diye tutturdu ben kurutmaya çalışırken pili yanlis yerlestirdi takildi kaldi pil ne giriyor ne çıkıyor. Bu halde nereye goturmek daha mantikli sizce? Vatana mi asus teknik servise mi? Gunlerce alikoymasinlar sonra. Zaten garanti kapsamında olmayacaksa herhangi bir tamirciye mi gotursem? Tam power tusuna va elektrik girisine döküldü:/ Tesekkurler.




 
Vatandansa asus teknik servise gotursem daha cabuk halledilmez mi acaba?


  • i-pek  (26.01.14 21:08:16) 
ben ileri versiyonunu yaşadım. anakart yanmıştı. şu an için 750-800 lira gibi bi masraf çıkarabilirler. aklında olsun.

bi yere götürmeden önce, bi poşet bul laptop'ın sığabileceği şekilde. bolca da pirinç koy. pirinç emer sıvıyı yarın sabaha kadar. yarın sabah tekrar denersin. olmadı artık yapacak işi yok.
  • diggity  (26.01.14 21:15:21) 
eğer azıcık tornavida tutuyorsa elin, dış plastiğinin bir kısmını çıkar ve o şekinde pirinc dolu bir kaba\poşete koy. acık parçalardan içeri pirinc girmemesi için ince biz bez ile muhafaza edebilirsin.

pirinç nemi alır ve belki bilgisayar tekrar kullanılabilir. çok su döküldüyse harddisk'i çıkar. harddisk i çıkarmak kolaydır.

ben olsam teknik servise değil herhangi bir servise verirdim, 20günden aşağı bekletmiyorlar şu kadar masrafı var yaptırmak ister misiniz demek için bile.

not: bilgisayarı açtığında garanti dışına çıkar, ama su döküldüpüne göre zaten garanti dışına çıkmıştır diye düşündüm.
  • dahinnotha  (26.01.14 21:22:35 ~ 21:23:30) 
Yalniz arkadasim pili yanlis yerlestirince bu boyle patlayabilir bile dedi simdi korkuyoruz notebooktan:) Tornavida kullanamam o yuzden. Bana da vatan gunlerce bekletir gibi geliyor yakinlardaki bir tamirciye gotureyim bari. Tesekkurler.


  • i-pek  (26.01.14 21:30:03) 
pil neden patlasın ki? suyla temas edince belki şişer ama bomba etkisi yaratacağını düşünmüyorum.

zorlayarak taktıysanız pili, yine zorlayarak çıkarın. öyle görünüyor ki şuan kaybedecek çok şeyiniz yok.

en azından cep telefonlarında, su genelde devreleri bozmaz. ıslak halde çalıştırmaya çalışmak bozar. keza diğer elektronik aletlerde de öyle olsa gerek. en mantıklısı hava almasını olabildiğince sağlayıp, kolay çıkan parçaları çıkarıp pirinç desteğiyle nemini almak. nemi gittikten sonra genelde sorunsuz çalışıyorlar, en azından bir süre.
  • dahinnotha  (26.01.14 21:35:13) 
kesinlikle pirinç desteğiyle nemini alırken belki bir saç kurutma makinesi ile de yardımcı olabilirsiniz, pil de patlamaz tek yapmanız gereken onu oradan çıkarmak sıkıştığı yerden, hafifçe sıkışan yere bir düz uçlu tornavida sokup hafif hareketlerle çıkartabilirsiniz


  • zeytinyaglicinseddi  (26.01.14 23:55:01) 
Asus teknik servise götürdüm 1 günde yaptılar sağolsunlar:)) Sadece power tuşu altında bir board varmış o arızalanmış.


  • i-pek  (28.01.14 19:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.