[]

Bir kedi, bir kopege yuva araniyor/Istanbul

fotograflarini gordugunuz bu gozleri gercek anlamda yuvalarindan firlayan kor kediye ve kardesi olen annesiz yavru kopege acilen yuva ariyoruz.

ikisinin de cok cektigini yazmama gerek yok herhalde, tiplerinden belli oluyordur.

kedinin gozleri operasyonla alinacak, kopegin de ufak tefek parazitlerden tamamen arinmasi saglanacak. ikisi de size gelmeden once gupguzel olacak.

iletisim icin sozlukten veya duyuru'dan bana yazabilirsiniz.

modlardan ricamiz biraz ustte durmasi ilanin

kopek icin ozellikle zira kopegin bakimevine gonderilme riski var ve bakimevinde annesiz yasama sansi cok dusuk. gecici yuva da bulunsa super olur.

 
merhaba. ben kendi durumumu yazayım, daha iyi koşullar sunacak birisi olursa alsın, yoksa alırım ben kediyi -şimdikinden daha iyi olacaksa-

evde hali hazırda bir tane sokak kedimiz var, ara ara gelip gidiyor. geldiğinde bu minik kediyle anlaşma durumları önemli.
her zaman evde olmuyorum, akşam 6ya kadar genellikle yokum, bazen istanbulda bile değilim. evde tek başına kalabilir mi ki kısa sürelerde?
daha önce kör bir kediye bakmadım.
eve alışma süresinde de yanında pek olamam.
  • kahin ahtapot paul  (27.01.14 13:40:14) 
valla ben ne zaman sevmek icin elimi uzatsam goruyormus gibi tipis tipis geliyor. benim de kor kediyle yasama tecrubem olmadi hic ama evin duzeni olunca kolayca alistigini ve goruyormus gibi yasadigini soyluyor bakanlar hep.

diger kediyle de alisinca birlikte kalabilirler bence.
  • elxa  (27.01.14 21:19:57) 
bizimki norvec kedisi degil tabi /:


  • elxa  (28.01.14 07:56:30) 
bu durumda ki hayvanlar için neden ötenazi uygulamıyorsunuz ?
doğada anne hayvanlar öleceğini / survive edemeyeceğini düşündüğü / hissettiği hayvanları ölüme terk eder. bu bir açıdan türün sağlıklı bireyler üstünden devam etmesi için gerekli olan bir durumdur.
şu kör kedi yaşasa ne yaşamasa ne ? hani anlıyorum çok merhamet dolusunuz içiniz iyilik yapmak arzusu ile dolmuş taşmış durumda ama bu derece zayıf hayvanı da yaşatmaya çalışmak hem enerji hem de maddi açıdan verimli , mantıklı değil.
  • the imp  (28.01.14 17:46:02) 
siz ne kadar zayif oldugunu ya da sagliksiz oldugunu nereden bilebilirsiniz ki? kedinin durumunu veteriner hekimlerine mi sordunuz? kedi hakkinda bilmedigimiz bir seyler mi biliyorsunuz? oyuncu, gorme engeli disinda saglik sorunu olmayan bir kedi. ozel bakim da istemiyor. sanki acilar icinde kivraniyor da aci cekmesi icin yasatmaya calisiyoruz.

dogal yasamda tabi ki guclu olan hayatta kalir. kediler icin sehirlerin dogal yasam alani oldugunu dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz. 9 bin yil once evcillestirilmis turler zaten bugun dogasindan koparilmis insanla yasayacak sekilde sosyal olarak evrilmistir. dolayisiyla insanin kendine bagimli hale getirdigi bir ture keyfi olarak otenazi uygulatamazsiniz. insan olarak evcil turlerin yasam hakkini savunmuyorsaniz bile olum secenegini gozunuz kapali sunamazsiniz.
  • elxa  (28.01.14 18:17:08) 
bir de nesli tukenmekte olan bir turden olsa kor de olsa yasatilmasi savunulurdu. buradaki kriter bu turden cok canli olmasi saniyorum.

siz umursayin ya da umursamayin; o kedi kendi yasaminin oznesi.
  • elxa  (28.01.14 18:21:07) 
fotografta ki kedi için konuşmak gerekirse KÖR yani doğuştan sağlıksız. acılar içinde kıvranmıyorsa bile karanlıklar içinde kıvranıyor ! üstelik fotoğraftaki görüntüsü oldukça zayıf.
fotoğrafta ki köpek için konuşmak gerekirse bildiğin sokak köpeği 1000'lercesinin turkiye üzerindeki 1000'lerce sokakta yaşadığını göz önüne alırsak neden bu köpeğe böyle bir ayrımcılık yapılıyor ? büyüdüğü zaman nasıl sosyalleşecek bu köpek ? herhangi bir büyükşehirde parkta bahcede diğer köpek sahipleri ne kadar yakınına sokmak isteyecekler bu hayvanı ? yürüyüşe cıkarttıgında sahibi sokakta ki insanların % 80 kafalarında ki sokak köpeği algısından dolayı bu hayvandan korkacak yada panik tepkiler verecek.
bu tarz köpeklerin turkiyede olabileceği en iyi yer malesef inşaatlarda bekçilik..
9000 yıllık insan hayvan birlikteliğinin 8950 yılı insanların hayvan haklarını pek gözetmemesine onlara bu kadar aşırı obsesif sevgi göstermemesine rağmen artarak süregelmiş bir birliktelik. yani kedilere-köpeklere ekstra su veya barınma veya yemek yemek pek fazla değişiklik yaratmıyor kedilerin yada köpeklerin hayatlarında.
vicdan masturbasyonu yapmak için iyi bir yöntem ama
  • the imp  (28.01.14 18:54:36) 
the imp nickli arkadaşın haklı olduğu bir takım noktalar var, her ne kadar yapmaya çalıştığınız şey çok güzel bir davranış gibi görünse ve size kendinizi çok iyi hissettirecek sonuçlar verecek olsa da daha yavruyken 2 gözü de yuvalarından çıkmış bir kediyi sahiplendirmeniz çok zor ötesi, kör olduğu için de muhtemelen hayatı boyunca bir dünya zorluk yaşayacak.

ben bunları evinde 2 yıl sokak köpeği besleyip, yavruladığı zaman 6 tane sokak köpeği yavrusunu sahiplendirmiş biri olarak söylüyorum, henüz daha insanlar için böyle bir seçenek olmasa da hayvanlar için var, birazcık insiyatif kullanıp o hayvanlığı bu dünyadan kurtarabilirsiniz.

fikrinize saygı duyarım, çok yanlış düşündüğümü söyleyebilirsiniz fakat bu sizin vicdanınıza kalmış bir şey, o kediyi yaşatmanız, vicdanınızın rahat kalmasını sağlamayacak bence.

köpek konusunda ise bir sokak köpeği sahibi olarak 'herhangi bir büyükşehirde parkta bahcede diğer köpek sahipleri ne kadar yakınına sokmak isteyecekler bu hayvanı ? yürüyüşe cıkarttıgında sahibi sokakta ki insanların % 80 kafalarında ki sokak köpeği algısından dolayı bu hayvandan korkacak yada panik tepkiler verecek.' şu cümlelerin ne kadar doğru ve ne kadar acı olduğunu biliyorum, malesef sanal alemde kendini 'yeryüzünün bütün primatlarının temsilcisi' ilan edebilecek kadar egoist olan insanlar, sizdeki sokak köpeği yavrusunu goldenlarıyla oynatmayacaklar, parklarda vs aralarına girip tanışmak istediğiniz zaman dönüp suratınıza bakmayacaklar, 'barzo' muamelesi göreceksiniz sokak köpeği sahibi olduğunuz için, kimse gelip de elinizi sıkıp konfeti patlatmayacak.

o açıdan bu tür sahiplendirmeler yaparken biraz iyi düşünmek gerekli bence, zira 'yuva bulayım 3 gün 5 gün ne kadar kalırlarsa kardır' mantığıyla düşünüp hayvanı iyice perişan etmenin hiç bir mantığı yok.

acımasız bir insan gibi konuşuyor olabilirim fakat kesinlikle öyle değilim, eğer bu hayvanları azıcık düşünüyorsanız, onların normal birer kedi ve köpek olmadıklarını da belirtmelisiniz ki alan insan 3 gün sonra 'tipini beğenmediği' için yavru köpeği götürüp çöpe atmasın.

kesinlikle size veya yapmaya çalıştığınız davranışa karşı bir kasıt içerisinde değilim, iyi niyetinizi takdir ediyorum, derdim canınızı sıkmak da değil sadece buz dağının görünmeyen kısmından biraz bahsetmek durumunda kaldım.

iyi şanslar dilerim.
  • Mackinaw  (29.01.14 00:31:14 ~ 01:34:46) 
arkadaşlar hayvancağızları ölümle cezalandırmayın hemen. Ben bir firmaya gittiğimde firmanın ofisinde 5 tane kedi yaşıyordu 2 tanesi kördü ve hiç bir zorluk yaşamıyorlardı. Koca hayvan olmuşlar yani, gözleri yerlerinde yoktu ve ayakkabı bağcıklarımla oyun bile oynadı. Hayvanı böyle zevklerden mahrum etmeyin. Çok kısa sürede yaşadığı ortamı öğrenir (ki bunu kokuyla çok rahat yapabiliyor) ve rahatlıkla mama kabını da tuvalet kumunun yerini de bulabilir.

Hatta kör kedilerin sahibi, oynamak için arkalarından kovaladığında kör kedi hafifçe kapıya çarptı hiç bir şey olmadı. Koşup oynuyorlar evde. Sıkıntı yapmayın.
  • safepassage  (29.01.14 07:57:55) 
Bu hayvanlarin aci cektigini dusunuyorsaniz bile, tanri'yi sizin oynamaniza gerek yok.
Arkadaslarin hakli olduğu noktalar var ama hiçbir sebep bu hayvanlarin canini almaya yetmemeli.

Varsın köpeğim golden'larla oynamasın, millet barzo muamelesi yapsın. Hayvanın canından değerli mi yahu?
  • archely  (29.01.14 08:31:58) 
doğada kalsa ölmesi kesin olan hayvanı alıp tedavi ettirmek tanrıcılık oynamak değil.. ama ötenazi uygulatma fikri önermek tanrıcılık.. hmmm iyiymiş ben bu ikiyüzlü kafaya baya drug kullansamda ulaşamıyorum :/
kör de olsa topal da olsa yaşamak sadece nefes almak değil. engelli insanlar bile hayatlarının büyük kısmını depresyon içinde geçirirken ... esas bir kediye ömür boyu hiç sosyalleşemeyeceği , kendi türünden bireylerle iletişim kuramayacağı , daima sahibine bağımlı yaşayacağı bir hayat vermek ZALİMLİK.
bu canlılar hayvan , pet değil . gün geçtikçe insanlara daha bagımlı olmalarını nedeni de onlara pet muamelesi yapılması.

o sokak köpeğine gelince.. evet o hayvan % 95 ihtimalle hiç sosyalleşemeyecek.. yürüyüşe çıkartmak istenildiğinde insanlar ondan kaçıcak . apartman hayatında golden a labradora setter e cok sıcak bakan komşularınız sırf göze hitap etmediği ve cins olmadığı için o köpekten kurtulmak isteyecek asla kendi türünden hayvanlarla ( köpeklerle ) rahat rahat oynayamayacak.

kediler köpekler şehir hayatına alışkın insanlarla yaşamaya alışkın okey buna diyecek hiç bir laf yok . peki insanların şehir hayatının bu hayata adepte olmuş sokak canlıları için ormanlardan , insanların ise doğada avlanıp , avın bir kısmını yiyip sonrada kalanını leşçi köpek - çakal vs gibi hayvanlara bırakıp giden predatorlerden ne farkı var ? hiç .. ormanı kesmişsin hayvan soğukta korunacak yer bulamıyor , napıyor adapte oluyor senin arabanın sıcak motor boşluğuna giriyor ısınıyor. onun için değişen bir şey yok x soguktan koruyucu yerine y soğuktan koruyucu var.

hayvanlar özgürdür. petler ise size bağımlıdır. siz hayvan sevginiz adı altında kendinize bağımlı petler yaratıyorsunuz ve bunun adı tanrıcılık olmuyor..
evet süper
  • the imp  (29.01.14 09:00:07) 
Kendi yazdigim yazi sadece bir canı alıp almamakla ilgili. sahiplenmek ya da beslenip buyutulmesi ile ilgili değil. hayvan sevgisiyle ilgili de değil. bu hayvanlar ölecekse bile araci olmaya gerek yok, bunu demeye calismistim ama nereye gitmiş muhabbet.

hala hayat "vermekten" bahsediyorsunuz, enteresan.
neyse, buradan tartismanin anlami yok hayirlisi olsun.
  • archely  (29.01.14 09:27:05) 
@the imp,

ilan altinda niyet okuyuculugu yapmayi ve golge etmeyi birakirsaniz sevinirim.

evet, insan disindaki hayvanlara karsi cok kotu davranan, hayvan irklarina marka gozuyle bakan insanlar var, tamam. bazi hayvanlar da cok magdur, bazi insanlar cok sevgisiz, bazi insanlar otenazi diye bik bik ediyor, bazilari uyutma karsiti falan filan.

ama rica ederim topunuzu alip baska yerde oynayin.
  • elxa  (29.01.14 09:57:35) 
yazılanların bir kısmını okudum ama bundan yıllar önce doğada kalıp ölecek hasta/yaralı pek çok insan günümüzde yaşatılıyorken bir kedi niye yaşamasın?
bu argüman kesinlikle çok saçma.
veterinelik ve tıbbi bilimler denen bir şey var, köyde mi yaşıyorsunuz?

kaldı ki kediler normalde de bulanık görürler ve görüşleri çok güçlü değildir, hafif uzağına çok minik peynir atsanız koklama yeteneği ile bulur ilk başta göremez.koku ve sestir kedilerin esas gözü

dolasıyla yardım etmiyorsanız bari susun.
  • neferkitty  (29.01.14 18:34:45 ~ 18:47:11) 
''doğada olsa ölecek'' başka bir hayvana neler yapılıyor siz bunları derken sadece birkaçı:

www.huffingtonpost.com&title=Elephant_with_Prosthetic

www.youtube.com
  • neferkitty  (29.01.14 18:51:24 ~ 18:56:01) 
biraz ingilizce bilseniz yada okudugunuzu anlama yeteneğiniz olsa, o filin ÇALIŞTIRILDIĞINI ve çalışırken mayına bastığını okurdunuz..
yük hayvanı olarak çalıştırdıgım , kamyon olarak kullandığım filin bacağı / lastiği kesilirse / patlarsa onu değiştirir hayatıma devam ederim mantığı var sanki haber de.. bu arada sanırım fillerin yük hayvanı olarak kullanılmasını onaylıyorsunuz ?

  • the imp  (30.01.14 06:56:36) 
insanlar tarafından yaralandıysa kurtarılmalı yok doğal şartlardan ötürü yaralandıysa doğa gereğini yapmalı mantığı gördüm bravo.


  • neferkitty  (30.01.14 07:57:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.