[]

ilacını almayıp delirdi

Panik atak/anksiyete için kullandığı ilaçtan bayıp hazır yanına almayı da unutmuşken içmeyi bırakan bir arkadaşım var. En son yine böyle birkaç gün ilacını içmeyip de bir konuda sıkıştığında delirmişti. Delirme krizi geçirmişti yani eheh. Şimdi bir haftadır falan almıyor. Arada üstüne çöken mallığı ve düşünememe halini buna mı yorsun?

Başka hiçbir rahatsızlığı yok. İlacı bıraktığından beri arada başı dönüyo ama ağır bi ilaç da değil yani kullandığı ilaç. Plasebo etkisidir bence. Doktora gidince hiçbi şeyi de çıkmıyo zaten bu arkadaşın. Eşşek gibi sağlam. Sağır oldum diye gidiyor, testte bir şey çıkmayınca doktor dalgınlıktandır deyip gönderiyor. Ne bileyim panik atağı da zaten ay kalp krizi derken kardiyosunun aşırı sağlam çıkmasıyla anlaşılmıştı. İlacı da popisine güvenerek bıraktı. Sıkılmış falan. Neyse fiziksel hiçbir sorunu, hormonlarında kan, idrar testlerinde bir şeyciği yok. Sorduk, depresyonda da değilmiş. Sizce dövmeli miyiz?

Not: Bir yıl kullandı bıraktığı ilacı. Prozac.

 
rebound effect diye bir gerçek var. antidepresanı küt!!! diye bırakınca, depresyon katlanarak, şeddeli geliyo bu defa!


  • compadrito  (26.01.14 18:35:29) 
Antidepresanı ani olmayan şekilde bırakmak nasıl oluyor onu da anlamıyormuş ki arkadaş. Günde bir kapsül alıyodu işte. Nasıl azaltarak bırakıcaktı? Onu da hiç anlamıyoruz :(


  • olivia ofrenda  (26.01.14 18:42:41) 
düşük dozu varsa düşük dozuna düşürerek, ya da yarım alarak, daha sonra da iki günde bir üçgünde bir şeklinde alarak bırakmak gerekiyor. bu süre toplamda 3 ay filan olmalı.


  • nilmiye  (26.01.14 18:46:16) 
doz düşürerek bırakmalıydı fakat bu doktor kontrolünde yapılacak bir şey, doz düşürme diyince direk türk mantığı 'şunu ortasından böleyim de yarım içeyim' diye bir şey yapmamalı, zira ilaçlar kırıldıkları zaman emilim dengeleri bozulur ve çok ağır şeylere yol açabilirler.

sakın ola ki ağrı kesiciyi bile kırıp yutmayın, her ilaç bütün yutulması gereken şekilde tasarlanıyor.

edit: bazıları kırılıp içilebiliyormuş fakat bu yine de kaideyi bozmaz, kapsüllü ilaçları da kapsülünden çıkarıp içmeyin mesela, yapmayın böyle şeyler.
  • Mackinaw  (26.01.14 19:22:55 ~ 23:50:03) 
prozacta azaltarak bırakmaya gerek yok diyenler var gerçi ama bilmiyorum


  • kosun lan mevzu var  (26.01.14 19:30:47) 
@Mackinaw yanlışın var. Bazı ilaçlar ortasında çentikli olarak üretiliyor. Bunlar başlama ve bırakma dozu olarak yarım kullanılabilmesi için çentikli ilaçlar.


  • nilmiye  (26.01.14 23:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.