[]

Teselli edemiyorum arkadasimi

bir tane arkadaşım var. bu akşam yanına uğrayacağım kızın. size bahsettgiğm başına psikopat bir çocuk musallat olan kız. bugun beni aradı ağlaya ağlaya 4 tane dersten kalmış ve 5 gün sonra BÜT sınavları var. ne yapacağim ben diye ağlıyor. bıktım artık okuldan. bu psikopat beni okulda rahatsız ediyordu ders çalışamıyordum. ailem şimdi benle kavga etti bölümümü bırakmak istediğimi söylediğimde (4.sınıfta hukuk). ne yapcağımı bilmiyorm diyor.

akşam böyle anlatamadığım derecede üzgün ve sorunlu bir arkadaşımın yanına gidicem. teselli etmek için ne yapmam ne demem lazım ? ben sosyal özellikleri eksik olan bencil bir adamım. onun yanına gidip yalnız bırakmamak istiyorum. seviyorum kendisini. ama ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. ne denir bu durumlarda sadece dinlemek yeterli midir ?


 
Yetmez, yuvarlak da olsa konuşup tavsiye vermek gerekir.

Konuşup rahatladığı gibi dinlemeye de ihtiyacı vardır.

Olumlu / olumsuz fikir çok belirtmeden, "ailen de haklı, 4 sene okudun" ve "okulunu bitir, sonra ne iş yapacağına bakarsın" gibi anlık durumu geçiştirici yanıtlar verebilirsin.
  • cakabo  (24.01.14 13:16:23) 
bazı durumlarda tatlı dilden ziyade sert dil işe yarar. onun şu an çok yazık bir durumda olduğuna işaret ederseniz daha da batar. silkinmesine yardımcı olacak şeyler söylemenizi tavsiye ederim.

zira ara ara ben de yapıyorum ve bana yapıldığı vakit kendime geliyorum.
şöyle ki;

"saçmaladığının farkına var, 4. sınıfa gelip okul bırakmak şımarıklıktan başka bir şey değil, kaldıysan kaldın, alırsın 30 bardak kahve oturur sabaha kadar çalışırsın verirsin, yapılmayacak şey değil, insanlar nelerle boğuşuyor, uyan."

psikopat çocuğu da en yakın karakola giderek şikayet etsin, hatta rica etsin 2 polis çocuğun kulağını çeksin. düşünmesin bile direkt adını sanını versin.
bu ibnelere primi biz veriyoruz kendilerini allah ilan ediyorlar.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (24.01.14 13:24:10 ~ 14:05:18) 
@teoridefeminist pratiktegeysa +1

kesinlikle sikayet etsin gerzegi.. kizin abisi kuzeni gibi bir takim "sahiplenecek" bir akrabasi varsa arkadasin anladigi dilden konusabilirler. genelde tirsak olur o tipler, ciddi bisey gördü mü tirsarlar.
  • hosein  (24.01.14 14:03:11) 
eğer bu kadar fazla etkilendiyse doktora gitsin antidepresan alsın.

yaşadıkları kolay değil elbette ama okulu bırakmasın yazık.
  • mea maxima culpa  (24.01.14 14:06:28) 
Bir psikolog olarak önce dinle derim. Biraz dökülsün. Ferahlasın. Muhtemelen kimsenin onu anlamadığını düşünüyordur. Yaşadıklarının kolay olmadığını onu anladığını söyleyebilirsin. Daha sonra ona okulun onun geleceği olduğunu, 4 dersten ne kadarını verebilirse o kadar büyük kar olduğunu bir sapık yüzünden geleceğini çöpe atmamasını söyleyebilirsin. Profesyonel destek de isterse beni arayabilir yada mail atabilir. Mail adresim sdeniz.toledo@hotmail.com. Telefonumu isterseniz özelden sorabilirsiniz.
Önemli nokta anlamak ve destek olmak. Kendini şu anda çaresiz ve tükenmiş hissediyor. Öyle olmadığını anlamasına yardımcı olmak sorunun çözümünde büyük bir adım olacaktır.
Saygılar
  • psikologdenizce  (24.01.14 15:29:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.