[]

plastik mermi

daha önce de sordum fakat tatmin eden bir cevap alamadığım için tekrar acma ihtiyacı hissettim.

gezi olayları sırasında kullanılan plastik mermilerin yapısı nedir? bunların içerisinde metal bir yapı var mı?_

Elinde polisin kullandıgı plastik mermilerden olan var ise bir iki fotograf lazım bana.

polisin kullandıgı plastik mermilerin marka-model no falan var ise işime yarar

 
bizzat gezi olaylarında yemiş ve çok defa görmüş olarak tekrar belirteyim:); içinde metal görmedim ya da bana denk gelmedi. içinde genellikle sarı renkte plastik kıvamında ve sıcak(değdiğinde yapışan hatta yakan) ve dış kabuğu sert plastikten bir madde vardı.


  • dahili meddah  (24.01.14 09:15:45) 
Evet bende yemis bir kisi olarak metal biseye denk gelmedim ama disi sert plastikdi ici sari turuncu boya vardi muhtemelen kimyasalda vardi icinde etrafi yaniyidu cunku degdigi yerin


  • topraam  (24.01.14 09:20:11) 
Sunlar benim kurtuluş ta yediğim mermi :)

i.imgur.com
i.imgur.com

sert plastik bir şey üzerinde de sarı boya var.
  • croswell  (24.01.14 09:28:39) 
ben de gezi olaylarına katıldım istanbulda baya biber gazını da yedim. neyse sonra bi ara gittik oturuyoruz kaldırımda ben ve 2 kız arkadaş. neyse çevik kuvvet geldi taksimde önümüze park etti araçları. biri geldi yanımıza oturdu falan ben girdi muhabbete. bi tane plastik mermici vardı. dedim abi ver bi mermi bakıcam dedim çıkarttı silahtan verdi. hemen hemen paintball mermisi, arkadaşın paylaştığı fotoğraftakinin aynısıydı bana verdiği, sert plastik, içinde metal yok.

silahı da inceletti bana, 6 psi a kadar basınçla atabiliyor ama onlara gelen emir 2de atınmış. falan filan varsa başka sorun alabilirim
  • metehan01  (24.01.14 09:36:30) 
fotograf paylasım sitesi engelli oldugu için acamıyorum görüntüyü tahaemre@gmail.com adresine atabilir misin?


  • keah  (24.01.14 09:38:56) 
bahsettiğin şey platik mermi değil, paintball kapsülleri. içinde ya boyar bir madde olur yada toz halinde gözleri yakan bir madde bulunur.

plastik mermi denilen şey ise genellikle pompalı tüfekten ateşlenen lastik mermilerdir. bazılarının çekirdeği metal olur (israil askerleri filistinde bu mermileri kullanır) ciddi şekilde yaralama hatta ölüme sebebiyet verebilir. bu tarz mermiler türkiye'de kullanılmıyor.
  • mytituaEd Yourvenom  (24.01.14 10:46:55 ~ 10:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.