[]

Tarihe yön veren insanları tanımak için sizce nasıl bir yol?

Daha önceden yetenek.li adındaki sosyal ağ projemizi duyurmuştum. Tarihe yön veren insanları da yeteneklerine göre tanıtmak ve bu yetenekler üzerine ne yaptıklarını göstermek adına şöyle iki örnek sayfa hazırladık:

Alan Turing: yetenek.li
Dante Alighieri: yetenek.li

Bu insanları bu şekilde tanımak, tanıdıklarınızın yeteneklerine ise oy verip, yeteneklerin altına referans/yorum yazabilmek hoşunuza gider miydi?

 
Bizim aradığımız yorumun dışında bir yorum olmuş ama cevap vermek isterim. Şu anda site yeni olduğu için boş profil dolmasına neden olabilecek yöntemleri kullanmaktan çekiniyoruz ama aynı zamanda boş profile sebep olmayacak bir üyelik seçeneği üzerinde de düşünüyoruz. Böyle bir seçeneğimiz olduğunda size mesaj atacağım. :)

Onun dışında yukarıdaki sayfaya anonim olarak da girebiliyorsunuz. Hoşunuza giden/gitmeyen farklı yönler var mı?
  • gzg  (23.01.14 12:47:48) 
fikir oldukça güzel, özellikle amacı çok iyi ama uygulanış kısmında bir kullanıcı olarak ben pek beğenmedim ne yazık ki.

kullanıcı çok bağlanıyor. google hesabımla giriş yaptım, direk bana yeteneklerini yaz diye zorladı. her alanda en az iki yetenek. oysaki amacım profil oluşturmak değil, varolan profilleri görmekti. eğer her üye profil oluşturacaksa bu durumda biraz da linkedin'e benzer bir şey çıkıyor ve "tarihe yön veren insanları tanımak" amacından sapıyor. ayrıca konumunuzu bizimle paylaşır mıydınız diye bir uyarı çıktı. paylaşmak istemedikçe üsteledi. paylaş dedim yine üsteledi.

yetenekler kısmında sosyal yetenekler, profesoyonel yetenekler gibi kaegorize edilmiş fakat yüzde hesaplamalarının olması biraz bana sanki bilgisayar oyunu karakteri oluşturuyor izlenimi verdi. fikir gerçekten güzel ama sitenin şuanki haliyle tarihe yön veren insanları tanımak amacı biraz arkaplanda kalıyor.

bi de eğer ki olay tarihe yön veren insanlar ise, hakkında yazılanların doğruluk payı ne olacak? herkes kolayca üye olabiliyor ve bir şeyler yazıyorsa doğruluk kısmında sorun oluşabilir.

ayrıca hesap silme seçeneği göremedim. bunu da eklemelisiniz bence.

tasarım ve kodlama konusunda bir şey diyebilecek değilim, fakat oldukça hoş görünüyor.

başarılar diliyorum, siteyi iki üç dakika incelemiş bir kullanıcı olarak nacizane fikirlerimi belirttim.
  • dahinnotha  (23.01.14 12:57:17) 
@dahinnotha, öncelikle çok teşekkürler. Yazdığım fikir aslında ana fikir değil, yani sitenin amacı direkt olarak tarihe yön veren insanları tanıtmak değil. Bu profillerle bir miktar viral içerik yaratmaya çalışıyoruz. Bu profillerin yarattığı içerik ile siteyi kullanıcılara daha iyi tanıtabileceğimizi düşündük.

Şu anda üye olmadan profilleri gezebileceğiniz bir sistem üzerinde de çalışıyoruz. Yani site tamamen anonim olarak da gezilebilecek. Kullanıcıyı üye olurken biraz zorladığımız doğrudur. Üzerine düşüneceğiz. :)

Doğruluk payını, aynı şekilde gerçek profillerde de farklı bir yöntemle kontrol edeceğiz. Yeteneklere verilen oylar için kullandığımız bir algoritma var. Herkesin puanı birbiriyle aynı değil. Aynı şekilde yazılan yazılara da kısa süre sonra artı/eksi oy verilebilecek. Böylece kullanıcıların da doğru yanlışı ayırt edebileceğini umuyoruz.

Hesap silme seçeneği listemizde. Mutlaka yapacağız.

Tekrardan çok teşekkür ediyorum yorumlar için.
  • gzg  (23.01.14 13:05:08) 
oy vermekten ziyade, güçlü yönleri örneklense harika olurdu. fakat bu tabi bir sosyal ağın dışında kalıyor.


  • EasyTiger  (23.01.14 14:00:43) 
@EasyTiger, güçlü yönlerden örnek verebilir misiniz? Çünkü ben zaten onu yaptığımızı düşünüyorum, Dante'nin Şiir yeteneğini ekleyerek mesela. :)


  • gzg  (23.01.14 14:33:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.