passion'un dediklerine harfiyle katılıyorum.
bu son kriz sonrası, amerikan şirketleri bizim gibi gelişmekte olan ülkelerden yatırımlarını çekti. daha çok amerika içi yatırıma yöneldiler. bu da kısa vadede bizden bağımsız olarak doların değer kazanmasına sebep oldu.
bu yalnızca bir can simidiydi amerika için. türkiye ekonomisi ne kadar güven vermiyorsa amerikan ekonomisi iki kat güven vermiyor. son 3 senedir beklenen büyümenin altında kalıyorlar. piyasada dolanan sıcak parayı kontrol etmekten başka bir çıkış yolları şimdilik yok.
türkiye ise üretimden uzak, sıcak paraya dayalı bir ekonomi politikası yürütüyor. üretim denen şey yok, nitelikli eleman yetiştiremiyor. pazarlayabilecek hiçbir şeyimiz yok, ne bir fikir, ne bir marka. dolar önümüzdeki 1-2 seneyi düşünürsek yükselmeye devam edecektir. kolay kolay düşmeyecektir. 2023 olayı ise tamamen fasa fiso, uzun vadeli hiçbir planı yok türkiye'nin büyüme namına.
örnek alınacaksa çin, kore gibi ülkeler örnek alınmalı. son 10 senede ortalığın tozunu dumanını attırdılar.
0