[]

Kim haklı ?

evet ekşi duyuru'nun vazgeçilmez "kim haklı" sorularından biriyle daha karşınızdayım.

yine "default" olarak belirteyim:
fikrinizi merak ettim sadece. siz ne yapardınız diye mesela. basit bir olay. ayrıntılı anlattığım için uzun gelebilir. hatta çok uzattım. haklılığın çok da önemi yok aslında. arkadaş arasında geçen bişey.

olay şöyle:

bir arkadaş var. erkek. böyle vurdumduymaz tiplerden biraz.

bunun sevgilisi var. kız.

aynı şehirde yaşıyoruz ama şehrin baya uzak köşelerindeyiz bunlarla. yani toplu taşıma ile 2 saat alır neredeyse.

haftasonu benim evin yakınındaki bir türk restoranına gelmek istediler. ordan da yakındaki bir alışveriz merkezine gidecekler. beni de davet ettiler işte ve geleceği saati yaklaşık olarak söyledi.

ben de "tamam" dedim ve bekledim gelmelerini.

varmadan 10 dakika önce mesaj attı gelmek üzereyiz diye.

ben bunların benim apartmana geleceğini ve beraber restorana gideceğimizi düşünüyorum ve bekliyorum hala.

sonra aradı tekrar "nerdesin" diye, durakta bekliyoruz "alışveriş merkezine" gidecez dedi.

e dedim "yemeğe gitmeycek miydik önce"? "biz baya iyi kahvaltı ettik aç değiliz" dedi. ben de açım o sırada, yemeğe gideceğiz diye düşünüp bişey yememiştim. hava da soğuk baya. üşüdülerse bana gelmerini teklif ettim bi de. ama otobüsü bekleyecez dedi illa.

sonra cevap bekledi işte benden gelecek miyim gelmeyecek miyim diye. biraz düşünüp tamam durağa gelicem dedim.

sonra tekrar düşündüm ki ben açım baya, önce bişeyler yiyip gidim ve bunlara yetişirim sonra diye düşündüm.

5 dakika sonra tekrar aradım işte. siz beni beklemeyin gidin dedim, yetişirim dedim size. onlar da beni beklerken otobüsü kaçırmış işte bana afra tafra yaptı. sonra kapattık.

sonra beni tekrar aradı nerdesin diye seni bekliyoruz. beklettin bizi burda, rezil olduk arkadaşlara falan dedi. meğersem bunlardan başka arkadaş grubu da varmış yanlarında, benim yüzümden hepsi beklemiş vs.

ben beklemeyin gidin dediğim halde beni yanlış anlamış. yine beklemişler. sonra açıklıyorum durumu, "ben mi suçlu" oldum diyor. sonra özür diledim o kadar lafının üzerine bi de, büyüklük ben de kalsın diye. tavırlı tavırlı kapadık telefonu.

sonra gitmemeye karar verdim. mesaj attım tekrar, türk restoranına giderseniz haber verin diye. 2 saat cevap gelmedi ben yemek söyledim eve. sonra ben yemek söyledikten sonra aradı gidiyoruz hemen hazır ol diye. ben yemek söyledim gelemem dedim, yine tavırlı tavırlı kapadı.

böyle işte.

ne diyonuz?

 
kesinlikle sen haklısın.

hem kafalarına göre plan yapmışlar hem de seni bile düşünmemişler.

son dakikada sürekli gel, git bilmem ne bi de üstüne trip oeeeehhh acıma yardır üstlerine bence.
  • neferkitty  (20.01.14 20:09:16) 
yarısını okudum ama buraya yazdığına göre sen haklısındır.


  • in search we trust  (20.01.14 20:11:37) 
böyle program yapılmaz, yapılırsa da sonu böyle olur.


  • oinone pe  (20.01.14 20:13:14) 
bence de en başından beri sen haklısın, yemek yiyelim diye konuşup daha sonra biz aç değiliz demesi bile başlı başına bir ayıp. üstüne tanımadığın bir arkadaş grubuyla birlikte geliyorlar ve senin bundan haberin yok bu da başka bir olay. boşver büyüklük sende kalmış ben de olsam senin yaptıklarının aynısını yapardım ama haklı olduğunu bil yani.


  • ekaterina  (20.01.14 20:13:31 ~ 20:14:13) 
kimse haklı/haksız değil. adam gibi anlaşsaydınız. o başka anlamış mevzuyu sen başka anlamışsın. tabi bunlar erkeksen geçerli. kadınsan belki elemanın manitası taş döşemiştir mevzuya.

erkek olduğunu varsayıyorum ve sana şunu teklif ediyorum: ara elemanı "olm böyle böyle sen başka ben başka anladım mevzuyu" de. ha demesen de olur. gerçi siktir et, o kadar özür dilemene rağmen hala triplerdeyse ciğeri 5 para etmez zaten.
  • brotha b  (20.01.14 20:14:04) 
"Şuraya gitmişken herkesi görelim" temalı yaklaşmışlar, en sevmediğim şey. Sen yine iyi yapmışın, ben olsam ilk telefonda biz yemek yedik dedikten sonra "güle güle, iyi eğlenceler" derdim.


  • whoosie  (20.01.14 20:18:53) 
Cogunluguz azinlik bize uysun tripcileri.

Haklisin, birsey yemeyerek sen kendini hazirlamisin, biz tokuz diyerek triplere girmis.
  • cecilia  (20.01.14 20:40:09) 
hayatta en uyuz olduğum arkadaş modeli yemek yiyelim diye söz verip sonra yaa ben sabah iyi yedim yemeyelim diyenlerdir. sen haklısın. eleman da hıyarın tekiymiş.


  • gates  (20.01.14 21:18:19) 
3/4 ünü okudum, ben haklıyım.


  • camino real  (20.01.14 21:52:14) 
Çok uzun geldi. hiçbirşeyi okuamadım. bu kadar uzun yazdığına göre haksız olduğun bi konuyu haklı göstermeye çalışmış gibisin.

dediğin gibi okumadım. kim okur olm bunu ya. az düşünceli olun olüm ya. haksızsın piç!
  • zbrs  (20.01.14 22:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.