[]

Avrupa Seyahati + Erasmus için Valiz vs Sırt Çantası?

Merhabalar,

Şubat'ta İspanya'ya gideceğim. Şimdi daha önce yurtdışı deneyimim olmadığı için bu konuda biraz cahilim.

Hem Erasmus hem de 6-7 ülkeyi kapsayan gezi planı düşünüyorum. Bunun için 75+10 lt sırt çantası mı yoksa çekçekli valiz mi alsam arada kaldım. Uçağa 20 kg valiz sınırım var giderken. Gezileri de 15 gün + 15 gün olarak böleceğim ve uzak mesafeler uçakla gerisi de trenle olacak. Bunun için valiz+ufak sırt çantası mı yoksa 1 tane büyük sırt çantası mı daha uygundur sizce?

Erkek ve kondüsyonluyum.

 
yılların backpacker'ı olarak avantajlarını ve dezavantajlarını yazayım.

valiz: sırta yük bindirmiyor, eşyaların düzenli. ancak ordan oraya sürümesi, merdivenlerden çıkarması vs. sıkıntı oluyor. hele ki parke yollarda, toprak yollarda falan işkence.

sırt çantası: eğer kaliteli bir sırt çantasıysa o ağırlığı hissetmiyorsun zaten. ama eşyaların kırışıyor, bi aradığını bi daha bulamıyorsun, valiz kadar çok eşya sığdıramıyorsun. amma velakin, atıyorum bi yere yetişmek zorundasın, koşa koşa yardırabiliyorsun. valizde o zor oluyor. ya da nebleyim, merdiven çıkacaksın, toprak yolda yürüyeceksin, çok büyük kolaylık.

ben bi büyük sırt çantası, bi küçük sırt çantasıyla yaptım en son gezimi. (küçüğü önüme asıyordum. görüntü kötü ama ağırlığı dengelediğinden büyük rahatlık)

sonuç: bence sırt çantası.
  • black sabahat  (16.01.14 19:11:57) 
15 günlük gezi için valize veya aşırı büyük bir sırt çantasına gerek olmuyor. çok küçük olmamak kaydıyla bir sırt çantanın olması yeterli. çekçekli valizle gezmek çok zahmetli bi iş. ama tahminimce bir dönemlik yaklaşık 5 aylık bir süre için gittiğin düşünülürse götürecek çok eşyan olacak o nedenle valiz+ufak sırt çantasını tavsiye ederim. ben öyle yapmıştım sıkıntı yaşamadım.


  • pisilerpisisi  (16.01.14 19:20:33) 
sırt çantası +1
kolaylığını 5 senedir dünyanın her yerinde gördüm. en son 3 arkadaş gezdik, ikisinin valizi vardı (erkekler, bende de 70 lt bir sırt çantası vardı (kız). ben geç kaldığımız her otobüse-trene yardırıp onlar için bekletiyordum, onlar da arkadan elleri artık valiz taşımaktan parçalanmış olarak geliyorlardı. çok rahat oluyor, alışınca sırtında hissetmiyorsun bile.

eşyaları bulamamak konusunda sinir krizi geçirme olasılığı yüksek. zaman zaman aradığım bir ççorap için bile bütün çantayı döktüğüm oldu. ama artısı eksisini götürüyor benim için.
  • letheavendangered  (16.01.14 21:40:05 ~ 21:40:36) 
@synick şöyle bir durum var yalnız, uçağa her türlü max 20 kg alabilcem. yani valizde olsa 20 kg yazlık kışlık doldurcam, sırt çantası olsada


  • kahpe ejder  (17.01.14 22:51:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.