[]

Aile Hekimi'nden rapor almaya gittiğinizde ne yalan söylüyorsunuz?

Herkes çatır çatır rapor alıyor, ben regl sancım için gittim beni azarlayıp üstüne Çalışabilir Kağıdı verdi. Bana mı çok bilmişi denk geldi yoksa genel olarak hepsinden zor mu rapor alınıyor?

Eğer öyleyse bizim üniversitedeki öğrenciler her gün üçer beşer nereden buluyor bu raporları? Hasta falan da değil turp gibi hepsi.

Teşekkürler.

 
tanıdık doktor.
kolay kolay rapor vermiyolar yoksa.

  • mutevazi  (16.01.14 10:08:17) 
Kişiden kişiye değişiyor aslında bu, bizim aile hekimi veriyordu daha sonra atanınca yerine gıcık bir kadın geldi vermemeye başladı. Bende ihtiyacım olan zamanlar özel poliklinikten gün başı 30-40 tlye almak zorunda kalıyorum.

Heyet Raporu falan yazdırmak istersen 300-500 tl arası değişiyor.
  • tek terk  (16.01.14 10:08:52) 
doktor komşun varsa aile hekimi olarak onu seçiyorsun, sonra gelsin raporlar.


  • kayranin kedisi  (16.01.14 10:09:09) 
dün de ilaç yazdırmaya gittim, yıllardır her ay vurulduğum penadur'u yazmak istemedi. "doğru bi tedavi almıyorsun, Florence Nightingale'e gitmen lazım, sistemde muayenen raporların da görünmüyo ama hadi bu seferlik yazıyorum" falan diye.

halbuki daha bu yaz muayene oldum Baltalimanı hastanesinde. E sisteme girmemişlerse o da benim sorunum mu? ona da şöyle diyor: "orda kardiyolog var mı ki? orası kalp hastanesi değil, güvenme. orda kim bilir nası eko çektiler sana. Florence Nightingale'e git." iyi amk, diğer bütün kardiyologlar boşuna çalışıyo o zaman.

ben değiştireyim dimi aile hekimimi, çok uyuz oldum kadına.
  • nilmiye  (16.01.14 10:14:29) 
hastayım rapor verirmisin diyorum veriyor kadın

doktor olsam ben de regl sancısına rapor vermezdim..
  • dafuq  (16.01.14 10:15:45) 
tamam mutlaka zordur ağrısı da regl sancısı için rapor nedir artık lütfen ya...


  • snowman  (16.01.14 10:25:40) 
bazısı hemen veriyor, bazısı çok zor. doktor olsam gerçekten hastaysa veririm. öbür türlü ben mesleğime saygı duymuyorum demektir.


  • rock n roll  (16.01.14 10:26:10) 
bakın ama benim asıl sorunumu anlamadınız sanırım. herkes çatır çatır hiçbir hastalığı yokken rapor alıyor. ben gerçekten gidemeyecek durumdayken doktor bana "ağrılı regl dönemi hastalık belirtisi olabilir, bunun tedavisi var, git tedavini ol" diyor. e tamam kadın hastalıkları uzmanına gideyim de bugün şuan işe gidemeyecek durumdaydım, yine de rapor verebilirsin bu duruma. yani regl sancısı da gayet çalışmama engel olabiliyor, illa yalan söylüyor olmak zorunda değilim. kadın ama bana bilmişlik yapıyor "regl her kadının yaşadığı bir süreç..." filan diye.


  • nilmiye  (16.01.14 10:30:08 ~ 10:31:40) 
Belim ağrıyor diyorum her seferinde veriyor :)


  • redeath  (16.01.14 10:33:41) 
aile hekiminle iyi muhabbet kurarsan rica edersin yapar ama seni ilk defa görüyorsa bi de regl sancısı için işten kaytarmak istersen bunu kabul etmeyebilir ki gayet normal. ağrı kesici al git işine der. dediğim gibi samimiyet kurman lazım.


  • neira  (16.01.14 10:38:50 ~ 10:51:14) 
yukarıdaki yorumunun üzerine anladım ki aile hekimin puştluk yapıyor. sen onu değiştir.


  • neira  (16.01.14 10:51:39) 
regl sancısına rapor alınır mı diyenler regl sancısından bayılan kadın görmemişler muhtemelen. regl sancısı diye küçümsediğiniz şey bazen çok ağır olabiliyor.

aile hekimini değiştir bence. rapor vermediği için değil ama özel hastaneye git diyip durması yüzünden.
  • instant crush  (16.01.14 10:53:49) 
ben raporun r'sini söylemeden benimki raporu veriyor. odaya girerken "merhaba" diyorum cevap vermiyor, masaya kafasını dayayıp uyuyor filan. raporu aldıktan sonra teşekkür edip odadan çıkıyorum yine ses etmiyor. hiç yalan söylememe gerek kalmıyor o yüzden. ama ben de bu adamı sevmiyorum işte, tamam rapor veriyor da insan bir selam alır ne bileyim geleni insan yerine bile koymuyor adam.


  • dust in the wind  (16.01.14 13:00:51) 
regl sancısı gerçekten işe gitmeni engelliyorsa bir jinekoloğa git bence. altında yatan başka bir sebep olması ihtimalini düşündün mü?


  • snowman  (16.01.14 13:20:04) 
ishal oldum dersen oluyor. beni hiç sektirmemişti doktorlar öğrenciyken.


  • uckac  (16.01.14 13:38:52) 
şimdi kötü söz kullanmak da istemiyorum. tutayım kendimi.

rapor vermeyen doktor = çok bilmiş?

nasıl bir bağlantı?

bir de herkese veriyormuş da bilmem ne. 50 yaşında okuma yazma bilmeyen teyzeler de geliyor "dohtor beeey, ama kaynımın gızına verdiydiniz :((" diye, onların cehaletine veriyorum ama sizin neyinize vereyim bilemedim.

ağrı kesici iğne yaptırmak gibi bir ilk yaklaşım varken niye rapor yazsın? beğenmiyorsanız değiştirin aile hekiminizi. hiç kimse keyfi için usulsüzlük yapma hakkına sahip değil. önce rapor verip kadın doğuma görünün dese hastaların %1'i bile gitmez jinekoloğa. iyi yapmış.
  • hohenheim of light  (16.01.14 13:49:17 ~ 13:55:56) 
ben geçenlerde ilk defa rapor aldım üniversitede. çok yoğunlardı, malum salgın vs, tek doktor vardı. 2-3 saat bekledim içeri girebilmek için, girdim ama o kadar hasta insanı görünce de vicdanım sızladı vs. neyse.

girdim, merhaba, çok yoğunsunuz ben de meşgul ediyorum ama... dedim. buyrun ne vardı dedi doktor, 1 saat sonra sınavım var dedim. rapor verdi
  • utkucbkc  (16.01.14 13:57:55) 
doktor her isteyene rapor veriyor - normal kabul edilmiş, sorgulanmamış başlangıç noktası
bu mantıkla sen isteyince de rapor vermeli çünkü hiçbir arızan olmasa da alabilmelisin
ama sana rapor vermedi hem de arızan var.
bu durumda doktor hatalı, yanlış

son iki kısımda derdini paylaşan bir insan var da temelde sorun olduğu için ne desem bilemedim herkesin çatır çatır rapor alması argümanı sana niye yarasın? sen de derdim yok bana da rapor verin diyebilirsin. belki alırsın hem.

kafa çok güzelmiş
  • mistreated  (16.01.14 16:39:33 ~ 16:39:55) 
bu kadar azarlanacak bir şey söylediğimi düşünmüyorum. bilmişlik derken doktorun tavrından bahsettim, ve doktorun tavrında ve davranışında bir sıkıntı olduğu bence açık. diğer açıklamalarımda da bahsettiğim gibi bir çok konuda fazlaca seçici davranıyor ve benim mağdur olmama neden oluyor.

tabii ki beni yargılayıp "herkese veriyor bana da versin" diyormuşum gibi benimle dalga da geçebilirsiniz ama bu ülkedeki düzensizliklerden menfaat sağlayan bir tek ben değilim. ben de kendi işimi görmeye çalışıyorum yalnızca. ki kimseye zararı olan bir davranış da sergilediğim yok.
  • nilmiye  (17.01.14 09:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.