[]

tablet mi notebook mu almalı?

doktora öğrencisi için bir tablet veya notebook alacağız. karar veremedik tam.

kullanım amacı, temel olarak makale (pdf, doc vs. uzantılı) okumak, düzenlemek ve oluşturmak olacak. ancak internette gezinme, video izleme, bir şeyler indirme (torrent de dahil) gibi bazı işlevleri de sorunsuz gerçekleştirmesi gerekiyor.

1) öncelikle tablet mi yoksa netbook tarzı 13" lik bir bilgisayar mı almak daha uygun olur sizce?
2) tablet alacağımızı varsayarsak, microsoft office kullanmak amacıyla windows 8 destekleyen bir tablet mi daha uygun olacaktır?
3) windows 8 destekleyen, uygun fiyatlı (1100 TL'yi geçmeyecek) bir tablet öneriniz var mı?

edit: ultrabook ve "ikisi de" önerileriniz için çok teşekkür ederim; ancak parasal olarak belli bir limitimiz var. yukarıda da belirttiğim üzere 1100 tl civarında.

 
tablet işini görmez.

ultrabook al
  • raskolnikov2  (08.01.14 13:34:18) 
çok teşekkür ederim; ama parasal olarak mümkün değil bu öneriler.


  • starborn  (08.01.14 13:43:30) 
kişisel tercihler farklı olabilir ama ben netbook derim. tablet de kullandım ama bilgisayar hissi vermiyor, okurken rahat ama yazarken falan(torrent vs) verim alamadım. belki de kullandığım tabletlerden dolayıdır, düşük modelli tabletler kullandım.

win7 basic kullanıyorum, ms office için bir fark edeceğini sanmıyorum.
  • doxanikee  (08.01.14 13:54:11 ~ 13:55:14) 
1100 tl ye notebook ve kindle alınır.


  • yakuza123  (08.01.14 13:59:54) 
istanbul bilişim'e bakarken aklıma asus vivobook'lar geldi. onlar iyi gibi, ama istanbul bilişim'e güven olur mu ondan emin değilim.


  • starborn  (08.01.14 16:12:33) 
yazı yazmak için tablet pek tavsiye edilen bir araç değil. dokunmatik ekranda uzun süre yazı yazmanın ciddi sağlık sıkıntılarına sebep olduğu yönünde araştırmalar mevcut.

dediğiniz fiyat civarında alt-orta segmente mensup bir laptop alınabilir diye tahmin ediyorum, lenovo'nun bu tarz ürünleri mevcut. acer, casper gibi markalara ise kesinlikle dokunmayın derim, astarı yüzünden pahalıya gelir hem de sinir stres sahibi olursunuz. doktora öğrencisine yaramaz pek :)

tablette karar kılarsanız ise en azından göz sağlığını ve bilekleri yormamak adına e-ink teknolojisine sahip bir tablet ve yanına tabletle uyumlu bir bluetooth klavye almanız çok faydalı olur.
  • sevgikusunkanadinda  (08.01.14 16:19:29) 
teşekkürler. zaten klavyeli kılıf elzem. tablet alınırsa illa o da alınacak.


  • starborn  (08.01.14 16:25:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.