[]

Kediler Hakkında

Merhaba bir kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz. Fakat evimizdeki koltuk takımlarımız dahil bir çok mobilyamız deri. Duyan herkes bu konuda bizi uyarıyor. Gerçekten bu hayvancıklar mobilyalara bu kadar zarar verebiliyor mu? Bir kedi mutlaka koltuklara tırnaklarını geçirir mi? Kafamda deli sorular.




 
aynen öyle benim kızım valizmi delik değiş etti mesela hem de aşırı tırmalama huyu olan bir hayvan değil, gerçi şimi tırmalama tahtası vs. ile bu sorunu da aşıyoruz ama illa ki tırnak gelecektir o koltuklara . Ama alın kedi ya kedi güzeldir.


  • rexex  (08.01.14 11:45:46) 
mutlaka yaparlar demiyoruz ama yaparlar. özellikle güzel kumaş koltuk takımlarına dayanamıyor bunlar.

tırmalama tahtası da olsa koltuklar çok cazip.

bizim evde salon kedilere yasak. kapısı kapalı, misafir gelince açılıyor. oturma odasında kenarı tahta bir kanepe bulduk, aldık. yatak odasında da yatağın yanını tırmaladılar bana şirinlik olsun diye. sabahlar odama gelince çok şiriniz biz, bizi sev diyorlar :)
  • mea maxima culpa  (08.01.14 11:52:00) 
Bizim kedi kesinlikle tirmalama tahtasi kullanmıyordu. Bir kere koltukları tirmaladigini bile görmedim ama. Yatakların bazasini tirmalardi o da hic zarar vermezdi bazaya belli bile olmuyordu yani. Demem o ki kediden kediye değişir, deriyi tirmalayacagini pek sanmıyorum ama tabi ki belli olmaz.


  • sistem enkazı  (08.01.14 11:57:24) 
Ev eşyaları ile ilgili takıntısı olan, çizilmesin bozulmasın diyen kişiler kesinlikle kedi sahiplenmemeli. Kediler hem çok zeki hem de çok özgür hayvanlardır. Dünya bir taraflarında olmaz. Sırf size kızdığı için koltuğu oturulmaz hale getirebilir.


  • Nocturne  (08.01.14 12:02:12) 
her türlü tırmalarlar. aslında şöyle; normalde tırmalamazlar ama siz tırmalama diyeceğiniz için tırmalarlar, koltukları sakındıkça tırmalarlar, size gıcık olur tırmalarlar.. haa evde yalnız kalırlar o zaman tırmalamazlar bak. öle çakal hayvanlardır :) tırnakların ucunu keserseniz çok zarar vermez, ayrıca dikkat ederseniz zararı minimuma indirirsiniz


  • asbe  (08.01.14 12:12:24) 
benim de mobilyalarım deri ve iki kedim de patilerini bile sürmüyorlar. deri kaygan olduğu için tırnağını takarak çekme ihtiyacını gidermiyor. tırmalama kütüğünde takılıyorlar hep. eğer kumaş koltuk olsaydı kesinlikle zarar verirlerdi eminim çünkü sandalyelerin kumaşından uzak tutmak için savaş veriyoruz resmen. mobilyaları yenileyecek olsam sırf kediler yüzünden yine deri alırdım. tek kusuru koşup oynarken çizme ihtimalleri ama onu da hafif nemli veya zeytinyağlı bezle ovalayınca geçiyor.


  • quasiromantic  (08.01.14 12:13:37) 
:D üzerine örtüler filan da etki etmez bu arada, içine girer gene yapar


  • kaputt  (08.01.14 12:23:39) 
Ama ama :((


  • yahepyahic  (08.01.14 12:37:16) 
sırf koltukla kalsalar iyi. portmantodaki deri çanta ve montumun bir gecede didik didik edildiğini bilirim.
ya odaların kapıları kapatılacak ya kediler bir odaya kapatılacak :/

  • nax  (08.01.14 13:07:32) 
Bizim yemek masasının deri sandalyelerinin her birinde binlerce küçük delik var. Uzaktan pek belli olmuyorlar. Üstünde yürümek hoşuna gidiyor arkadaşın böyle tırnakları batıra batıra.


  • creepy  (08.01.14 13:09:11) 
kedi alıyorsanız büün bu olasılıkları kabul etmeniz lazım. bunlar iyi huylu da olsa hayvan sonuçta biblo değil.

örneklern okuduğunuz kadarıyla görmüşsünüzdür. yapan da var yapmayan da.

ayrıca ilk kez kedi bakacaksınız. terbiye edemeyip tepenize çıkartmanız büyük olasılık. sonra aman neymiş bu diye sokağa atmayın. en az 15 sene evinizin bir parçası oluyorlar.
  • mea maxima culpa  (08.01.14 13:14:34) 
Geçirir ama deri koltuk kediye feda olsun diye düşünüyorsunuz sonradan. Biz başta çıldırıyorduk, alıştık.


  • m e l t e m  (08.01.14 14:42:23) 
  • frzn  (08.01.14 14:44:29) 
evimin en güzel mobilyası olan siyah deri 3'lü koltuğumu kedilere feda ettim. evet, amına koymadan bırakmıyorlar. şimdi salona yeni koltuk takımı aldım, onlara yaklaştırmıyorum.


  • [silinmiş]  (08.01.14 15:10:25) 
sadece koltukların derileri değil bütün çantalarım da diş ve tırnak izi.
dışardan bakan biri kedi beslediğimi 96850540 metre öteden anlayabilir.
ayrıca sadece tırmalamak değil tüyleri de olacak kedinin her yerde. sürekli halı silinecek, koltuklar süpürülecek, normal süpürge asla yeteyecek etkilisi alınacak. siz süpüreceksiniz o koltuğun özellikle süpürdüğünüz kısmına yatacak.
sabah kafanıza tüneyerek uyandıracak. odaya almıyorsanız kapının önünde yaygara kopartacak.
etrafa kum saçacak.

kalıcı hasar vermenin yanında mobilyayı sürekli "kirletecekler" yani. he ben onların tüyüne kurban olurum, o ayrı.

edit: kanepenin arkasını toptan söktüler içine girip oynamak için.
şimdi de sırt üstü yatıp koltuğun altında tırnak törpülüyolar. sanırım paramparça olana kadar bekleyip sonra yenisini alıcaz koltukların...
  • mutevazi  (08.01.14 15:38:27 ~ 15:50:31) 
daha 2 aylık koltukların anasını ağlattı bizimki, tırnak kesimini aksatmamamıza rağmen.


  • physcos physcos  (09.01.14 00:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.