[]

kedi sahiplenmek

daha önce hiç kedi beslemedim, bu ilk olacak ve pek bir bilgisizim. sahiplenirken nelere dikkat etmeli, ilk aşıları falan ne olmalı?

3 aylık dişi bir yavru kedi var iç parazit aşısı ve pire damlası yapılmış, tuvalet eğitimi de verilmiş... sahiplendikten sonra başka hangi aşıları yaptırmam gerekir ilk aşamada? ve extra bir şey yapmama gerek var mı?

önerilerinizi alayım.

 
sadece evde mi bakacaksınız yoksa dışarı çıkacak mı? Çıkacaksa çipletin ve kuduz aşısı yaptırmayı ihmal etmeyin. Onun dışında ilk olarak karma aşı var sanırım. Tandıklarınıza sorarak ya da forumlardan kazıklamayan iyi bir veteriner öğrenin ve devamlı ona götürün. Bir de aşı defteri çıkartın tabii yoksa.

edit: ilk kedi olduğu için ek yapayım, kapalı kedi tuvaleti alın. Küçükken ev yemeğine alıştırın. Gerçi herkes beslenme hakkında farklı şeyler söyler ama bence en iyisi ev yemeği ve kuru mama karışık beslemek. Bir tane ucuz tırmalama çubuğu alın, şansınız varsa alışır ve halılar yerine onu tırmalar. Bir de bir yastık/sepet yapın ya da alın, basit bir şey olsun, onda yatmaya alışırsa koltukta vs yatarak belli bölgeleri tüy yığınına çevirmesi engellenmiş olur bir nebze. Bir de alçakta duran kırılacak değerli nesneleri kaldırın, sonra üzülmeyin. 1 yaşına gelirken de kısırlaştırın.

edit: evet, neferkitty'nin dediği gibi salçalı, çok baharatlı şeyler vermeyin. Ama fasulye, mercimek, bezelye yemeklerini falan filan yiyor alışırsa. Bir de ciğer alın, haşlayıp doğrayıp buzlupa atın. Mamanız falan biterse buzluktan çıkarıp çözdürüp verirsiniz hemen. Yine ciğeri veya eti tavuğu falan haşlanmış havuç, bezelye gibi şeylerle çekip kendi yaş mamanızı yapabilirsiniz.
  • whoosie  (08.01.14 07:25:58 ~ 09:30:59) 
ilk aşısı karma aşı
sonra lösemi
sonra kuduz olcak ve bunların 2. dozları olcak

2-3 ayda bir de iç-dış parazitleri yapılcak

1 yaşından sonra da tek doz her sene karma-lösemi-kuduz yenilencek sanırım bu kısımdan emin değilim

kum, aşı ve mama masrafı olur sadece.

onun dışında salçalı ev yemekleri vermeyin kaliteli mama alırsanız kediniz hastalanmaz ve siz de masrafa girmezsiniz.
salçalı ev yemekleri kedilerin mide ph'ını bozup kediyi hatta evi bile kokutuyormuş, onun dışında haşlanmış her şeyi verebilirsin demişti veteriner.

kumu da sakın sokaktan filan alıp getirmeyin kedi de siz de parazit kaparsınız.

silikon tanecikli içermeyen kumlardan alırsınız, ciğerlerine yapışıyormuş silikonlu kumlar.

taşımak için box lazım olcak, bi kaç minik oyuncağı (benim kedi de 3 aylık çok oyuncu oluyolar bu dönem) bi de pofuduk yatak tamamdır bu iş.

sahiplenin çok güzel bişi benim de ilk kedim oldu kendisi 1 ay önce geldi eve, bi zorluğu yok.
edit: bir de sanırım 7 aylıkken filan kısırlaştırma var.

eve getirince burdan isim bile bulunur ben kedimin ismini duyurudan buldum :D
  • neferkitty  (08.01.14 07:43:11 ~ 07:49:58) 
kediler yıkanmaz.


  • crystalsoul  (08.01.14 09:45:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.