[]

13-16 yaşında kardeşi olanlar bi bakabilirler mi?

Bu yaş grubundan gençlerin hayatta genel uğraşları, vakit geçirme eylemleriyle ilgili detaylara ihtiyacım var. Çevrenizde gözlemleme şansınız olan kişilerden yola çıkarak aklınıza gelen bi iki şeyi paylaşabilir misiniz benimle? Özellikle odalarında nasıl vakit geçirdiklerini merak ediyorum. Napar bu gençler?

Örn: 13 yaşındaki melike okuldan eglir gelmez çantasını bi tarafa fırlatır ve yatağına atlar. Telefonla mesajlaşmaya başlar. Kendine ait odası olan melikenin duvarlarında one direction posterleri vardır. Ergenliğin doruklarında olan asi melike odasında yalnız kalmak ister.

Çok kötü bi örnek oldu ama uyduramıyorum işte gerçek karakterlere ihtiyacım var. Bi ödevimde kullanıcam. Teşekürler.

 
Anlatıyorum.

Bkz: kardeşim. 14 yasında. Elinde sürekli telefon, her boş vaktinde agzini yüzünü garip hallere sokarak fotograflarini çekip twitter, facebook, instagram artik ne bulursa atiyor. Sürekli kıyafetlerini giymek istiyor. Şu çocuk çok yakışıklı ablağğ, şu kızı dövcez ablağğ.
  • sistem enkazı  (05.01.14 16:07:30) 
16 yaşında eve gelir gelmez aptal bir oyun oynamya başlıyor. Asosyal oldu


  • sevisgenturk  (05.01.14 16:12:54) 
Kardeşim 14 yaşında. Okuldan eve geliyo çantasını kapının önüne atıp üzerini başını değiştirip dinlenme amaçlı 1 saat tv başında elinde telefon hiç durmadan arkadaşlarıyla mesajlaşıyo. Odasının duvarlarında Poster yok hoşlanmıyo öyle şeylerden. Odasında yalnız kaldığında ders dışında kalan eylemleri yatağa oturup kulağında müzikle arkadaşlarıyla mesajlaşıyo oluyo. Veya pcden yabancı dizilerin bikaçını yine yatağına oturarak izliyo. Sanırım bu kadar


  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (05.01.14 16:26:00) 
kardeşim 16 yaşında ve erkek. babam ona yılbaşı hediyesi diye tablet aldı ve şu sıralar tabletten kıroca diyebileceğimiz arabesk-rap karışımı bir şeyler dinliyor. bazı bazı avicii midir ne boktur o ve türevleri elektronik altyapılı popüler şarkılar dinliyor. tvde arka sokakları ve lise dizisi türevleri dizileri izliyor. gazetenin sadece futbol içerikli sayfasını okuyor. metin diye bir oyun var onu oynuyor. bir arkadaşı çağırdı mı topukları götüne vura vura dışarı fırlıyor. sigara içtiği malumumuz, dersler bok gibi. arkadaş çevresi beş para etmez apaçimsi bebelerle dolu. aslında çok dertliyim de işte, boşver...


  • zinomseker  (05.01.14 16:29:42 ~ 16:31:20) 
kardeşim on üç yaşında. bilgisayart başında sıklıkla vakit geçiriyor. kulaklığı takıp laptop'ta müzik dinler ya da kore dizileri\filmleri izlerken annemi ya da babamı ders çalışıyorum, ödev yapıyorum diyer kandırıyor. henüz telefona sahip olmadığı için babamın telefonunu kullanarak paylaşması gereken şeyleri bana sms ya da mms atıyor. ağzını yüzünü yamultup fotoğraf çekiyor. kore sitelerinde gezip her yeni haberi twit.liyor. twitter'da takipçisi arttı diye seviniyor. odasında one direction özellikle de harry posterleri vardı. artık onlardan vazgeçti ve korelilere hayranlık duyuyor. kendisini minoz olarak tanımlıyor bazen.

okul ödevlerini ihmal etmediğini söylüyor. el işi ya da resim becerisi ödevlerini şevkle yaparken diğer şeylerin üstüne pek düşmüyor ya da anlamıyor. ödev yaparken google'ı önemli bir şekilde kullanıyor.

babamla özellikle annemle çok asileniyor.

(ailemden ayrı yaşadığım günlük programını bilemiyorum ama genel ve her güne ait ortak özellikleri bunlar)
  • dahinnotha  (05.01.14 16:31:58) 
iki uç yazacağım.

erkek ergen, bir tatil günü; sabah uyan, play station oyna, torrentten vurdulu kırdılı holivud filmi izle, play station oyna, play station oyna, anne kızınca "bön 15 yoşumdoyum bono koruşomozsun" diye çemkir, anne kıyamayıp yemeğini bile ayağına getirsin, akşama kadar kalkma, akşam baba gelince kalk yemeğe git, o sırada elinde telefon fitfitfit mesaj yaz, babanın kızmayacağından emin olunca odana dön. play station, holivud filmi, playstation, çet, feys, tivitır vesaire. uyu.

kız ergen(ideal ergen tipi) 16 yaşında, bir tatil günü; uyan, kahvaltı. kitap oku, yürüyüşe çık, dönüp kahve iç. anneye yardım et. bilgisayara oturup yeni müzikler keşfetmeye çabala, oyun oyna, film izle (4 saat). akşam yemeğinden sonra çay demleyip mısır patlat. aileyle oturup ye. odaya git, kitap oku, uyu. (aralarda elbet elinde telefon fitfit vatsap, o olmadan olmuyo)

bir de bonus yazıcam:
kız ergen, 14 yaşında, bir tatil günü: uyan, saçlarını düzleştir, tırnaklarını törpüle oje sür, bir saat telefonla konuş asla ailenle sofraya oturma, annenin hiçbir yemeğini yeme, odaya kapan, telefonda dedikodu yap, kuzenini çağır makyaj malzemelerinin güzelliğine bakın, arkada hep nr1 açık olsun.

ilki ve sonuncusu kuzenim, aradaki de kardeşim gibi sevdiğim bir tanıdığımdır.
  • guvercnucusu  (05.01.14 16:37:17) 
editleyemiyorum: erkek ergenin programındaki holivud filmlerini pornoyla değiştirerek okuyacağınızı tahmin etmişsinizdir...


  • guvercnucusu  (05.01.14 16:39:44) 
14 yaşında.kız.
okuldan gelip çantayı atıp üstünü başını değişip oturuyor alıyor bilgisayarı oyun oynuyor,yemek yiyip oyun oynuyor,yatarken oynuyor,tatillerde oynuyor,oynuyor..bu arada oyun stardoll.bu oyun esnasında facebook yanda hep açık zaten.oradan da bu oyunla ilgili bir şeyler yapıyor tabi.
neyse
telefonla uğraşıyor.how I met your mother izliyor.
öyle hayranım yeaaa dediği biri yok,poster vs olayı yok,biçim değiştirip fotoğraf çekme olayı yok.
sinirli tabi eskiye göre.
bol bol ödev yapıyor of pff diye diye.
ingilizce şarkılar dinliyor.

aslında biraz daha olgun ergenlikte olmasına rağmen şöyle bir genel düşününce.
  • uzunuzunilgi  (05.01.14 16:42:31) 
13 yaşındaki kız kardeşimin genellikle aile ilişkileri kuvvetlidir pek sorun çıkaran bir insan değil. Vaktini genellikle ipad basında veya işte resim, el işi yaparak geçiriyor. TV hiç izlemez. Su sıralar duvarlara poster yapıştırma ve makyaj yapma hevesi var. Gercekten de odanın duvarlarında one direction posterleri var. Arkadaşlarıyla da arası iyidir. Birazcık şımarıklık da var tabii.
I

  • 1a2b3c4d  (05.01.14 16:42:46) 
Kardeşim erkek 16 yaşında. Lise 3 öğrencisi. Ders calısmayı pek sevmiyor ama sorumluluk sahibi bu konuda diyim.
Genelde okuldan gelir yemeğini alıp direk pc basına dizi izlemeye gider. Aklına gelebilcek her diziyi izlemiştir sanırım. Pek arkadaşı yok etrafında, herkesi salak ve kültürsüz buluyor. Kızlarla arası iyi değil, kimseyi begenmiyor, kimse de onu begenmiyor sanırım. Telefonu var ama kullanmıyor pek.
Jazz ve indie dinlemeyi seviyor.
Zamanının cogunu pc basında geciriyor. Tüm harclıgını oyunlara yatırıyor. Bikaç kendi kafasında arkadasıyla skype'da takılıp oyun oynuyolar. Tek düze yani.
Odası düz erkek odası işte. Poster faln hoslanmaz. Klasik giyinmeyi sever. Odasına girilince rahatsız olur. İdolü de sherlock holmes ve doctor.
  • shejia  (05.01.14 16:44:02 ~ 16:46:07) 
kardeşim 13 yaşında. erkek. okuldan gelir çantasını bir yere fırlatır. yemek ver ardından bilgisayar ya da playstation oyunları oynar. sabah çantayı fırlattığı köşeden alır okula gider. odasında posterler yoktur çünkü odasında pek vakit geçirmez odasındaysa ya gitar çalıyordur ya da yapmış olmak için ödev yapıyordur. hareketli ve sosyal bir çocuk. spor yapmayı çok sever, bir futbol takımında oynuyor. giyimine, saçına başına özen gösterir haftasonları genellikle arkadaşlarıyla buluşur.


  • legolasin son oku  (05.01.14 16:52:17) 
15 yaşında, duvarları, kıyafetleri, eşyaları hep koyu renk temalı, metallica, pink floyd ve bilmediğim yeni nesil bir ton rock/metal grubu logolu. Sürekli telefonda müzik dinliyor ve facebook'ta artık ne boklar yiyorsa onu yapıyor.


  • yahveyire  (05.01.14 16:55:48) 
kızkardeşim 16 yaşında.

facebookta criminal case oynamaktan başka yaptığı bi şey yok.
one driection sevmiyorum diyor. miley cyrus'un wrecking ball'unu hatmetmiş durumda. katy perry black eyed peas hastası. şarkı söylemeyi, birilerine dinletmeyi çok ama çok seviyor. karaoke filan...

aşırı derecede Aamir Khan ve John Cena hayranlığı var. John Cena hayranlığı daha ileri. Ona aşık resmen. Nevresimini filan istiyor.

Allam ne günah işledim diyorum hep :/
  • supergirl  (05.01.14 17:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.