[]

Havalimanı burger king neden pahalı?

Bunların dünya çapında en azından Türkiye çapında bir standartı yok mu? Tamam aynı menü Türkiye'de 15 TL Amerikada 10$ olabilir ona lafım yok, Ama şirinevlerde 15 olanb menü neden havalimanında 25 lira Neden buna izin veriyor yani standarttan sapmasına izin veriyor ülke içindeki sapmaya yani burger yöneticileri?




 
şirinevler'de kira 100 bin,
havaalanında kira 1 milyon,
(atıyorum)
  • michael_knight  (03.01.14 21:59:05) 
gideri daha çok. mecburen maliyete yansıtıyorlar.


  • japon askeri  (03.01.14 22:01:30) 
simit sarayında simit 8falandı bi ara :)


  • denizrocket  (03.01.14 22:01:36) 
Avrupa'nın başka yerlerinde pek bu tarz şeylere denk gelmedim. Kirası pahalıysa pahalı, biz kirasını ödemek zorunda mıyız?

Kirası pahalı çünkü milyonlarca müşterisi garanti bir yer. Sürümden kazanması lazım. Bildiğin geçirebildiklerine geçiriyorlar Türkiye'de. Bu sırf B king için değil tüm markalar için geçerli.

Yurtdışında bulunduğum yerlerde böyle bir şeyi hiç görmedim. Hani azcık fark olan yerler oldu, hiç olmayan yerler oldu. Gel gör ki bu şekilde beş katına falan satılması tamamen halkın tepki göstermemesindendir.

Klasik olacak ama kimse gitmese paşa paşa düşürecekler fiyatlarını.
  • only alcoholica  (03.01.14 22:03:07) 
yurtdışında da var bu olay. yok değil.

bu olaya "tutsak piyasa" deniyor. fazla alternatif olmadığı için daha pahalı oluyor.

ama giderlerle de alakası var. tek başına olmasa bile kira da etken.

ayrıca bu olay sinemalarda ve stadyumlarda falan da görülüyor.
  • ermanen  (03.01.14 22:13:33) 
yurtdışında böyle bir şey görmedim diyenler olmuş, sırf bunun için yazıyorum.

zürih havaalanında bulunan mont blanc'a bir girin bakalım, fiyatlar nasıl. marka zaten pahalı, orada ise ekstra pahalıydı. aklıma gelen ilk örnek olduğu için bunu verdim.

havaalanlarını kategori dışı tutun bu fiyat politikası konusunda.
  • naelektrisan  (03.01.14 22:14:08) 
uzak durun hocam. zaten hepsi zararlı o yiyecek içeceklerin... lahmacun yeseniz bile ondan iyi. hiç olmazsa iki yudum ayran gider kursağınıza...


  • compadrito  (03.01.14 22:14:19) 
en azından benim gördüğüm londra heathrow,paris orly,madrid ve roma Fiumicino havaalanlarının hepsinde 4 euroya bi içecek bi sandviç tarzı menüler vardı ama istanbul havalimanında böyle bir şey yok


  • allstar  (03.01.14 22:18:38) 
NYC'de farklılıklar var gittiğin yere göre. Sadece bizim ülkemize özel değil yani.


  • nec12  (03.01.14 22:43:00) 
havaalanında çalıştım... tek nedeni mecburiyet...
o alana girdin mi tekrar çıkmak çoğu zaman mümkün olmuyor.
şöyle bir şey vardı; iç hatlar içerisinde burger king'de menüler pahalı idi.
bir kaç metre ileride, dışarıda bir burger king daha vardı menü fiyatları piyasa fiyatına iniyordu.
kira ile alakası yok yani hele free shoplarla hiç alakası yok :)
öyle olsaydı free shoplarda ürünler de pahalı olurdu bu mantığa göre...
aksine piyasa fiyatlarının neredeyse yarısına denk geliyordu.
  • livaneli kadir  (03.01.14 23:05:14) 
Ya arkadaşlar kira ile alakalı değil bu durum çorumda kiralar daha ucuz o zaman 2 lira olsun bi menü böyle bi dünya yok,
Bence tek nedeni adamların mecbursun tavrı, ama işin başka bir boyutu var mı bunu bi,lmek istedim,
Burger sadece benzetme idi su bile 5 tl höh..
  • basond  (03.01.14 23:11:10) 
Kapitalist ülkelerde böyle işte. Herkesin dediği gibi geçirebildiklerine geçiriyolar fiyatları. Ve yine biri çok güzel söylemiş, kimse gitmese düşürücekler fiyatları.

Almanya'da yok böyle bi olay. Daha iki gün önce Hamburg'da 4 euroya üç tane hamburgerle doyurduk karnımızı. Sokaktaki mcdonaldsta da fiyat aynı.
  • jpsartre  (03.01.14 23:18:52) 
cevap "satabildiği" için. ürün fiyatlandırması hiç bir zaman maliyete göre yapılmaz, fiyatlandırmayı tercihine göre maksimum gelir yada maksimum kar elde edecek şekilde yaparsın sonra maliyetinin üstündeyse o işe girersin değilse girmezsin. bu adam demek ki en yüksek karını bu fiyatlarla yapıyor.


  • yakuza123  (03.01.14 23:31:22) 
aklıma geldi de, bir ekleme daha yapayım @basond

su 5 tl demişsin örneğin, daha bu yaz antalya havaalanı kapısı önündeyim içeride daha pahalıdır diye hemen girişteki cafeye girip su aldım, ne kadar? 5 tl.

ha içerisi, ha hemen kapı önü fark etmeksizin yakınlarda alternatif olmadığı için fiyat zirve.
  • naelektrisan  (04.01.14 01:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.