[]

topuklu ayakkabı giydim, giymez olaydım..

bir numara küçük kramponla halı sahada maç yapmış gibiyim. 6 gün falan oluyor, baş parmaklarımın tırnakları hafif morarmış yarısı. 6 gündür inanılmaz sızlıyor. bu acı nasıl geçer hayrına bir şey diyin? tırnaklarım düşecek mi? pek düşmeye niyetli değiller. iğrenç bir konu oldu ama acımdan yemek yiyemeyecek hale gelince sormaya karar verdim.




 
doktora git, düşebilirler ama düşmeden etine batıp daha da amına koyabilirler. doktor kesin yorumu yapar.


  • yakuza123  (01.01.14 17:50:28) 
şu durumda doktora gitmeye utandım şahsen. 'topuklu ayakkabı giydim de tırnağım acıyor, hıhıı' doktor kıçıyla gülmez umarım.


  • sistem enkazı  (01.01.14 17:53:20) 
ayak başparmağı vücuttaki en büyük parmak. onun tırnağı da vücuttaki en büyük ve en sağlam tırnak. kolay kolay düşmez yani. çok ciddi bi travma geçirmesi lazım. Allah korusun, üstüne bişey düşmesi lazım.

annatığınız durumda maruz kaldığı travma, topuklu ayakkabı nedeniyle, vücut ağırlığınızın çoğunun sürekli olarak o tırnaklara bindirilmesi travması.

tırnak altında kanamalar olmuş ve o kan şimdi morarıyo. zamanna ağrısı geçecek, morarma da geçecek gibi duruyo bu tarifinizden.

o kadar ağrınız varsa, ağrı kesici içmek iy bi fikir olabilir.

doktor dediğiniz meslek sadece çok önemli hastalıklarla uğraşmak için yok. belli ki bu dert, sizi iş yapamaz, hatta yemek yiyemez hâle getirmiş.

bu durumda, gitmemek için bi sebep yok.

merak etmeyin, doktor zaten hayata küsmüştür. gülecek mecâli filan kalmamıştır. zaten böyle bi duruma kıçıyla gülecek kişi de, tıp fakültesini bitirmiş ama doktor olamamıştır.
  • compadrito  (01.01.14 18:02:23 ~ 18:49:40) 
doktor sana varasiya neler görüyor neler. seninki fasa fiso.
tirnaklarin hep mor kalacak ta ki tüm uzayip sen kesene dek. (acı birkaç güne geçer ama)
benim basima gelmisti eskiden. yeni uzayan tirnagi morartmamaya bak yeter.
  • yarey  (01.01.14 18:02:58 ~ 18:04:22) 
bu kadar ciddi ayakkabı vurması hiç duymamıştım. eğer giydikçe açılır diye düşünüyorsan hiç bekleme derim. o ayakkabılar sana küçük veya şekli uygun değil. bu kadar uzun zamandır bu kadar şiddetli acıması da normal değil. bence bir doktora görün ve ayakkabıları ver birine gitsin.


  • quasiromantic  (01.01.14 18:47:14) 
doktora gideceğim yarın. bir merhem, ilaç bir şey verir belki.
şimdi de buz koyup rahatlatmaya çalışıyorum.

  • sistem enkazı  (01.01.14 18:51:59) 
konuyla alakasız olacak, cevab alma ümidiyle girip belki de "eeeh sus be" diyeceksin, kusura bakma ama...

"bir numara küçük kramponla halı sahada maç yapmış gibiyim" ne şahane bir örnek. saygı duydum. çok garip.
  • der meister  (01.01.14 18:53:32) 
leğene ılık su doldur içine de batticon veya protex gibi antibakteriyel bir sabun dök günde 2-3 kere ayaklarını suya sok o zaman geçer (batticon dökersen suyun rengi cola rengi olacak kadar dökmen gerekir)
ha bi de ayaklarını yukarda tut ara sıra
geçmiş olsun
  • zaditen  (01.01.14 19:13:32 ~ 19:14:52) 
@zaditen; çok teşekkür ederim. leğen falan kalmadı artık ama eğer sığarlarsa gideyim, kovada deneyeyim bu işlemi :/


  • sistem enkazı  (01.01.14 19:28:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.