[]

Vergi Olayları

Araba alacağım falan yok ama 2000cc üzeri araçlarda %140 vergi mi olur lan.

insanı deli ediyor gerçekten. Ayrıca bu işte bir mantık hatası var. Yeni arabaların vergilerinin düşük olması lazım ki sirkülasyon artsın.

Vergi vermeden almak için suriye plakası ile mi alsak.

 
%140 degil %145 OTV. Tabi OTV'li fiyat + %18 KDV de gelecek. Yani 100 TL olan arabaya ek olarak 190 TL vergi odeyeceksiniz.

"Buna göre, yeni binek otomobil alımında ödenen ÖTV'de artışa gidildi. Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için uygulanan yüzde 40 vergi oranı yüzde 45'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ün altında olanlar için uygulanan yüzde 80 vergi oranı yüzde 90'a, motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler için uygulanan yüzde 130 vergi oranı ise yüzde 145'e yükseltildi. "
  • crown  (01.01.14 12:32:51) 
bu şu manaya geliyor:

biz koca devlet olarak beceremiyoruz bu vergi toplama işini. bari vergisini düzgün ödeyen, ödemek zorunda olandan daha çok alalım, bizim zaten makam aracımız var, vergi falan ödediğimiz de yok
  • kafkef  (01.01.14 14:04:11) 
valla akıl mantık alacak iş değil açıkçası

dünya kadar ar-ge ye para harcayan alman otomotiv firmaları bile bu kadar kar etmiyor araçtan
küçük otomobillerde de aracın en az yarısı kadar vergi alınıyor
diyecek söz bulamıyorum yazıklar olsun
  • ihan  (01.01.14 17:08:53) 
sirkülasyondan ziyade satışları azaltmak için atılmış bir adım gibi görünüyor ilk başta. bu araçlar çoğunlukla ithal ediliyor, dolayısı ile ülkenin dış ticaret açığı da artıyor.

ek olarak, 2000cc üzeri araçlara normalde insanların ihtiyacı olmaz ve çoğunlukla lüks sınıfına giren üst seviye araçlardır bunlar. istanbul gibi biryerde niye jipler olsun, niye ferariler ya da suv lar olsun ki? 2000cc üzerine müstahak bence, ama 1600cc ve altı motorlu araçlar konusunu ben de pek hoş karşılamıyorum.
  • vampir akrep  (01.01.14 20:51:23) 
Niye ? Şu an da zaten deli gibi araba satılmıyor mu? Mali anestezi denen bir şey var millet fiyatı arttı sanıyor vergisi değil. O yüzden devlet, her zaman tüketim vergilerinden karlı çıkar.


  • Bostan  (01.01.14 22:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.