[]

Almanya nasıl bu kadar gelişti?

Evet duyurucular, kısıtlı tarih bilgimle bu soruya cevap bulamadım sizlere sorayım dedim.

Bildiklerim 1.dünya savaşında yeniliyorlar, 20 sene sonra 2.dünya savaşını başlatıp neredeyse tüm avrupayı dize getiriyorlar, yine yeniliyorlar, ki taş üstünde taş kalmıyor. berlin ikiye bölünüyor. 89'a kadar soğuk savaş derken adamlar şimdi AB'nin lideri konumunda yine.
Neden yani? bi fransa değil, ispanya değil de almanya?

 
  • edip  (31.12.13 00:57:26) 
bu almanlar da japonlar da insan değil derim her zaman. iş disiplini, savaş sonrası çöküş, ancak bununla birlikte motivasyon, başlarına bela açan aşırı duyguları dizginlemek, mantığı öne çıkartmak (bu duygudan arınmanın sanatta da ciddi etkileri görülmüştür), eğitim ve tabi bu eğitimin ülke gelişimine yönelik olması, sonraki dönemlerde çıkmış ekonomik krizlerden fazla etkilenmemişlerdir belki? tam bilemiyorum o kadarını.


  • tonoto  (31.12.13 01:05:50) 
2. Dunya savaşından sonra abd cok yardim yapti. Rusya tek basina lider olmasin bolgede dıye. Marshall yardimlari. En buyuk payi da almanlar aldi. Adamlar bir de caliskan olunca...


  • ykyt  (31.12.13 01:15:48) 
Bildiğim kadarıyla Almanya ve Japonya savaş sonrası anlaşmalar gereği silah üretemedi ve silaha yatırım yapamadı uzun süre. Bir ülkenin askeri harcamaları hiç azımsanacak rakamlar değil.Bu parayı sanayi sektörüne aktardılar ve geliştiler. E bir de kültürlerinde disiplin ve çok çalışma olduğu için elemanlar aldı başını gitti diye düşünüyorum. Çok sığ olsa da görüşüm budur. :)


  • Godless  (31.12.13 01:41:02) 
Deutschland über alles!


  • cursor  (31.12.13 01:52:53) 
benden sığ değildi godless. japonya ve almanya'nın o dönemleri birbirine benzer zaten. bu iki ülkedeki tarım ne durumdaydı? japonya'nın toprakları öyle aşırı tarımcılığa uygun değildir diye düşündüm bir an, haksız mıyım? onun da etkisi olabilir. almanya da aynı mantık olabilir mi? tarımcılığı zayıf olan millet bunu bir şekilde farklı yollardan telafi etmek zorundadır.


  • tonoto  (31.12.13 01:54:25) 
20 sene pattis püresi yemişler sadece.


  • bass solo take one  (31.12.13 01:55:37) 
soruya cevap değil belki ama; birilerinin çalışması gerekti ve almanlar seçildi.


  • omer gibi  (31.12.13 02:14:43) 
1. Dunya Savasi oncesi yasamis Alman edebiyatci, besteci, tiyatrocu, filozof, ressam ve bilim adamlarinin bi listesini yapin. Sorunuzun cevabini, o beyinleri yetistirebilen, yesertebilen ortamda bulursunuz. Hataliysam, caldirip kapatin, 2. Dunya Savasi sonrasi Berlin'de yeniden yapimina baslanan ilk bina tiyatro binasiymis.

Bu da birinci agizdan ifadesi:

Alinti:

Gelişmiş insanlar için tiyatro vazgeçilemiyen bir gereksinimdir. Onun için de, gelişmiş ülkelerde yaşamsal bir önemi vardır. İkinci Dünya Savaşı'nda hava saldırılarında bombalarla yerle bir olmuş Almanya'nın kısa bir süre sonra Avrupa'nın ekonomik açıdan en güçlü devletlerinden biri durumuna gelmesi üzerine, Federal Almanya'nın ilk Şansölyesi Konrad Adenauer'e, «Alman Mucizesi» denilen ekonomik kalkınmalarını neye borçlu olduklarını sorduklarında, Adenauer şaşırtıcı sanılabilecek bir yanıt vermiştir: "Tiyatroya! Onun için de herşeyden önce tiyatro binalarımızı yaptık." Aslında, hiç de şaşırtıcı bir yanıt değildir bu. İkinci Dünya Savaşı'nın külleri altında kalan tüm gelişmiş ülkelerde, ilk onarılan ve yeniden yapılan binalar tiyatro ve opera binaları olmuştur. Aynı anlayış, Avusturya'da, İngiltere'de, Fransa'da, Hollanda ve Belçika gibi daha birçok gelişmiş ülkede görülmüştür.

Kaynak: www.izmir.bel.tr
  • compadrito  (31.12.13 02:45:37 ~ 02:52:45) 
stalingrad'a kadar giren almanya'nın rusya'yı yenmemesi için rusya'ya deli gibi yardım yapan amerika'nın almanya savaşı kaybedip paramparça olduktan sonra yardım etmesiyle temeli atıldı.

zeki ve çalışkan bi toplum olmasıyla devamı geldi.

yani hep amerika'nın oyunu bunlar.
  • giderbey  (31.12.13 02:47:14 ~ 02:48:07) 
Hitler boşuna aryan ırkı özel bir ırk dememiş...Ama aynı ırk insanlığın en acımasız adamınıda çıkarmış...


  • sonhakan  (31.12.13 04:48:36) 
  • Mérda  (31.12.13 06:16:41) 
Kant, Marx, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Adorno, Engels, Fromm, Heidegger tek çırpıda aklıma gelenler.


  • mirac  (31.12.13 06:28:06) 
en.wikipedia.org
Friedrich Nietzsche named this idea with "Turkish fatalism"

Kadercilik, Allah yazgısı bunlar seni götünün üzerinde oturmaya devam ettirirken adamlar rasyonel felsefeyle ile bilgi nedir, doğru nedirin peşindelerdi. bizimkiler daha allah verdiyse bozsun diyip üçüncü parti kalıyorken hayatına, adamlar etik'in ne olduğuna iyice karar veriyorlardı.
nedeni bu.
  • mirac  (31.12.13 06:31:42) 
karakterleri disiplinli çalışmaya, fedakarlık etmeye uygundu. birbirilerine, kendilerine ve işlerine saygı duydular.


  • sttc  (31.12.13 14:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.