[]

Ara Bulucu

Bu nedir ne ayak bu?

edit: avukat sanırım www.barobirlik.org.tr


 
A.k.a. evlilik danışmanı. Hahah aklıma ilk bu gelmişti :) ama avukat da olsa arabulucu avk. Yazması gerekmez mi çoğ enteresanmış. Ayrıca arabulucu avukatlar napıyor biörisi açıklarsa çok mesud oliciim.


  • ekaterina  (30.12.13 10:52:01 ~ 10:54:26) 
arabulucu avukatlar boşanma davalarında taraflara bir nevi evlilik danışmanlığı yapıyor. kararlarını gözden geçirmeleri sağlıklı düşünmeleri için moderatorluk yapıyor diyelim, yok olmadı illa boşanıcaklarsa nafaka şu bu konularında uzlaşmalarını sağlyor ki zaten o da avukatın asıl görevi.

bu avukat olmayabilir yoksa niye avukat yazmasın. mahlle usülü danışmanlık yapıyordur heralde. bilemedim.
  • nwnd  (30.12.13 11:00:24) 
Arabulucu, sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getirerek onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini ve aralarında iletişim sürecinin kurulmasını sağlamaya çağlayan tarafsız üçüncü kişidir.
sendikalar ve topl iş sözleşmesi kanununda kendilerine ait maddesi vardır, sendika ile iş yeri analaşamazsa konu yargıdan önce arabulucuya devrolur. arabulucu da bir çözüm sağlayamazsa grev, lokavt fln oluyor.

  • benaslinda  (30.12.13 11:01:00) 
sözleşme serbestisi olduğundan sözleşmeyle ilgili bir ihtilaf çıktığında taraflar dava açmak yerine arabulucu önünde sulh olmayı deneyebilirler. avukat bir hukukçu gözüyle aradaki ilişkiyi değerlendirir, taraflar sulh olurlarsa da bunu bir yazılı belgeye bağlar, sulhun şartları tarafların yükümlülükleri falan, sözleşme üzerinde çalışan bu arabulucu tarafından netleştirilmiş ve yazılı açıklanmış olur taraflar da imzaladığından taraflar için bağlayıcılığı da bulunur. bir taraf sulhe uymazsa mahkemede dava açtığında ahanda kendi kabul etmişti bakın der kişi falan.
bilmiyorum aslında ama böyle düşündüm.

  • alice practice  (30.12.13 11:01:34 ~ 11:02:24) 
tr.wikipedia.org böyleymiş, cevapların hepsi de arabuluculuğun uygulandığı alanlar olarak sayılmış linkte.


  • alice practice  (30.12.13 11:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.