[]

Akustik Gitar vs Klasik Gitar

Buraya daha önce de sormuştum, hem klasik hemde akustik gitarım var klasikte çok rahat bare basabiliyorken akustikte de bir o kadar zorlanıyorum, neredeyse bütün gücümü vermem gerekiyor. bu akustik gitarlarda olan birşey mi, yoksa benim gitarda mı var böyle problem ? birde bunun sap ayarıyla bir ilgisi var mı ?




 
normaldir, akustik gitar, klasik gitara göre biraz daha fazla fiziksel efor gerektiren bir enstrümandır. telleri sert, perdeleri dardır. bi de teller sert olduğundan parmağınızı keser, o yüzden bütün gücünü vererek basıyormuş gibi hissedersiniz.


  • paradoxical  (29.12.13 22:36:47) 
akustiğin telleri çelik; zorlanman daha doğrusu canının daha çok yanması normal.
yalnız asıl olay iyi klavyeye sahip gitar bulmakta. kimisi var yağ gibi kayıyor kimisi var kazık gibi(bknz crafter). bu gitarı veya verdiği sesi kötü yapmaz. sadece konforla ilgili bir durum.
ayrıca ayar elbette yapılabilir; teller klavyeye yaklaştıkça yani alçaldıkça daha rahat basarsın. ha ama bu ayarı iyi bilen birine yaptırmak gerek ki komaya sebep olmasın. (bunun için gitarının da uygun olması lazım yani optimum kaliteyi o yükseklikte veriyordur belki.. alçaltınca bir yerlerden komaya sebep oluyordur.)
  • jimjim  (29.12.13 22:38:04) 
gitarınla ilgisi yok benimki de aynı şekilde, akustik gitar olmasıyla ilgili bir şey. kasik gitarı yumuşacık çalarken elektro akustiği çalarken parmaklarımda teller yer ediyor.


  • ornitorenk  (29.12.13 22:38:11) 
@jimjim aynen dediğin gibi kazık zaten parmaklar büyük :D yok arada akustikte çalayım diyorum yok yani acayip rahatsız ediyor demek benim gitardan kaynaklı değilmiş.


  • volkanaydin152  (29.12.13 22:43:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.