[]

Potterhead

Aşağıdaki quidditch sorusundan sonra anılarım canlandı, duygularım depreşti. gelin az hp konuşalım. favori karakteriniz ne, en iyi bölümler neydi sizce vs vs?




 
üçüncü kitaptan itibaren sirius'tu ama sonunda herkesin favorisi snape oldu sanırsam. üçüncü kitapta zamanı döndürdükleri bölüm en iyisiydi gözümde. hey gidi günler


  • dinsiz adam  (28.12.13 00:43:01) 
azkaban tutsağı favori kitabım. herinin ailesinin geçmişine dair bi şeyler öğrenmeye başladığı ilk kitap.

en az sevdiğim ise ateş kadehi. sırf sonu için yazılmış bi kitap sanki.

fred'in öldüğü bölüm :(.kitapta anlatılışı yani. son gülüşü yüzünde donmuş ya. çok fena...

çok fazla favorim var. ron ve ikizler mesela. sanırım çoğu kişinin böyle.

snape'in ise serinin sonunda kahraman olması çok saçma geldi hep. kitapları okuyanlar daha iyi bilir.
  • elorelia  (28.12.13 00:45:01) 
bir de james potter'ı kahraman bir adam bilmek iyiydi. sonlarda hep severus iyi çocuktu piçlik yapıp lily evans'ı elinden aldı havası verildi. ağrıma gitti. (evet sorunlu bir ergenlik yaşadım)


  • dinsiz adam  (28.12.13 00:47:06) 
benim de favori karakterim sirius'tu. En sinir olduğum olaylardan birisi ama özellikle filmde bunu daha bariz yaptılar, snape'i yüceleştirirken james potter'ı yerin dibine sokmalarıydı. Ayrıca en sonda 2 çocukları olduğunu da çoğu kişinin anlamamasını sağladılar sadece albus severus'a odaklandılar.

En iyi bölümlere gelince kitapta ron'un faresinin peter pettigrew olduğunu anladıkları anda çok heyecanlanmıştım, yakalayamamaları falan soluksuz okunan kısımlardı. Sirius'un daha sonra şömineden gelmesi güzeldi. En çok ateş kadehini severim içlerinden de, o diğer okullardan gelenler, yarışmalar vs. çok güzeldi.
  • ekaterina  (28.12.13 00:48:45) 
kitapları okuyamadan filmleri izledim maalesef. sonra hastası olunca dedim bari orijinalini okuyayım. bir ara ingilizcesini alıp girişicem.

filmlerden tanıdığım kadarıyla snape ve lupin en sevdiğim karakterler. snape'in karanlık halleri, ses tonu falan çok hoşuma gidiyor. ben filmlerde kötü adamları daha çok seviyorum. senaryodan bağımsız karakteri düşünecek olursak bellatrix de hoşuma gidiyor mesela :) lupin'in de o kendiyle mücadelesine hastayım. bu arada koca serinin ana karakteri olan harry'ye bir türlü kanım ısınamadı :)

-spoylır olabilir dikkat-

en iyi bölümü bilemedim ama beni en çok etkileyen sahne harry ve dumbledore'un horcrux ararken kayıkla gittikleri yerdi. acayip etkisinde kaldım orada geçen sahnelerin. nedenini hiç bilemiyorum, ne zaman izlesem tüylerim diken diken oluyor.
  • kül  (28.12.13 01:03:26) 
favori kitabım azkaban tutsağı.
favori bölümde yine aynı kitaptan göl kıyısında çatal boynuzlu geyik patronusuyla ruh emicileri kovmasıydı sanırım. bir de 5. kitaptaki bakanlıkta arthur weasley'i aramaları öncesindeki rüyalar kısmı falan. kehanet kovalamacası başlıyordu sanırım bu olaylarla birlikte. quidditch maçlarını iple çekerdim anlatımı çok güzel olurdu.
ilk dört kitabı iyi bi şekilde hatırlarken son üç kitabı çok iyi hatırlayamıyorum, sanırım okuma sayısından kaynaklanıyor :)
favori karakterim hermione aşıktım kendisine. ardından da lupindir sanırım babacan adamdı. snape'e ısınamadım o kadar olaya rağmen. sonlara doğru (5.,6. kitaplarda) dumbledore'dan da soğuttular.
  • bass solo take one  (28.12.13 01:04:48) 
bu arada 5.kitapta weasley ikizlerinin okula efsanevi vedası da unutulmasın.


  • dinsiz adam  (28.12.13 01:18:30) 
favori kitabım 5, favori karakterim dumbledore.

voldemort'un ağzına lapa lapa sıçışı, o müthiş duellosu hala aklımda. ben her daim kitaplarda, filmlerde en yaşlıları ve bilgeleri favorim yapmışımdır zaten.

ama dumbledore bir başkaydı adamın doğuşundan belliymiş ne kadar taşaklı olduğu ztaen, 20 tane ismi var albus percival wulfric brian dumbledore... paçasından karizma akıyor. sakallarına bağladığı tokası, gözlüğü, cübbesi. bütün olaylara hakimiyeti, ileri görüşlülüğü, keskin zekası, mütevazı olması. elini sallasa yeni büyü icat edebilecek bir ihtiyar. kitaptaki her şey onun ince zekasına göre gerçekleşiyor, her şey plan dahilinde. o olmasa harry potter seçilmiş çocuk falan olamazdı. zaten kehanet de ona yapıldığına göre bence harry'i o seçmiş sayılır. harry seçilmişse eğer onu da dumbledore seçmiştir(heytt bee kız olsam verirdim, hoş eşcinsel diyollar ama neyse bilemedim..). çogseviyom.
  • nickimin hakkini veremedim  (28.12.13 02:16:26) 
Soruyu sordum ben de cevap vereyim madem.

weasley ikizleri ve sirius en sevdiğim karakterler.
sirius'un öldüğü bölümde ağlamıştım.
en sevdiğim kitap azkaban. hatta bu kitaptan sonra keşke harry ve sonrasını anlatacaklarına öncesini anlatan bir kitap yazsın istemiştim jkr.
sonlara doğru dumbledora'a gıcık oldum. baştan beri snape'i içten içe sevdiğimden ötürü "always" muhabbeti çok içime oturdu.
cedric diggory'ye de gıcık olurdum.
quidditch dünya kupası kısımları 10 numaraydı.
  • kahin ahtapot paul  (28.12.13 15:07:09) 
Hermione en sevdigim karakterdi,

Cedrici 4un baslarinda sevmemistim ama en az bi gryffindor gibi cesur davrandi ve harrye kupayi beraber tutmayi onerdi ya, oldugunde uzulmustum. Ozellikle 6. 7. Kitaplarda geriye dogru bakinca uzucuydu.
En sevdigim hermione sozlerinden biri su : Sirf sen bir cay kasiginin duygu zenginligine sahipsin diye, sanma ki ron baskalari da oyle..."

Fudge zaten aptallik otesine gectigi icin 5te bise demeye gerek yok bence,

Ron ron ron... Sana 6.kitapta cok gicik oldum ama iyisin iyi

7.kitapta hani bi ciftlikten ekmek yumurta calmislardi ya , geminius muydu cogaltma buyusuyle sayisini artirsalardi fena olmazdi

Quidditch kupasi bolumleri cok iyiydi
  • bloodymoon  (28.12.13 18:02:44) 
Weasley'lerin efsane vedasi ve peeves'in onlara srlam durmasi harikaydi


  • bloodymoon  (28.12.13 18:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.