[]

dışarıda kulaklıkla müzik dinliyorsanız

bir şey dinlemekte olduğunuzu belli eden hangi fiziksel tepkiyi veriyorsunuz? bilerek mi bilmeden mi veriyorsunuz? ne yapıyorsunuz?(ayakla ritm tutmak, kafa sallamak, ağız kıpırdatmak, vb...) hiçbir şey yapmayan var mı?

düdüt: bu tarz tepkiler veren başka insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? (eklemeyi unutmuşum)


 
gözlerimi kapatırsam eğer, bilincsiz bir şekilde oluyor bu zaten, ondan sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum.. ayağımı, kafa, ellerimi hareket ettirirken birden ayılıyorum..

bazı zamanlar hiçbir şey yapmam..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (28.12.13 00:16:57) 
ritm tutmadan duramiyorum diyebilirim ayagimla elimle nereye denk gelirse vura vura hafiften ritm tutuyorum. ama bu disardan bisi dinlediim belli olsun diye degil daha cok refleks gibi oldu artik.


  • rentts  (28.12.13 00:17:30) 
bazen çıldırıp kafamı oralara buralara vurarak sallamak istiyorum, en fazla hafiften bi başımı sallayıp iki saniye ayağımla ritim tutup kendime hakim oluyorum. sonra normal insan moduna geri dönüş yapıyorum. istemsiz oluyor bu tepkiler tabii. müzik beni çok etkiliyor aga.


  • yasli ateist  (28.12.13 00:19:00) 
yürüyorsam;
%80 ses çıkarmadan şarkıya eşlik ederim, %18 adımlarımı tempoya göre ayarlarım, %2 ikisi de.
oturuyorsam;
%80 ayaklarımla cross, parmaklarımla trampet ve zil çalarım; %3 ses çıkarmadan şarkıya eşlik ederim, %17 her ikisi de.

etrafta kimse yokken air guitar şov yapmışlığım da vardır.
hepsini bilerek yapıyorum, tepki vermeden duramıyorum.
  • baba jo  (28.12.13 00:19:52 ~ 01:31:40) 
Yukarıdakilerin hepsini yapıyorum, bilmeden. Bazen çok az sesli söylüyorum veya mırıldanıyorum. Bir kere metrobüste dalmışım, ayıldığımda oturduğum yerde hafiften dans ediyordum, eller havadaydı. Oturamayan insanların gözünde sağlam sövgü gördüm. Kendime geldiğimde hepsini geri topluyorum. Sonra yine dağılıyor.

Yukarıdakiler dediğim, duyuruda yazan kısım.
  • aychovsky  (28.12.13 00:20:26 ~ 00:22:44) 
ayakla ritm
arada ağız kıpırdatma
kafa sallama
çantanın çift şeritli sapını tel gibi kullanıp gitar çalma hareketi
air guitar
ama çaktırmamaya, abartmamaya çalışıyorum.
  • SPQR  (28.12.13 00:21:47) 
her zaman air drum yapıyorum. istemsiz başlıyor, ritmi yakalayınca bilinçli bir harekete dönüşüyor.


  • paradoxical  (28.12.13 00:29:46) 
deli lan bunlar !


  • orta sahanın rakip yarı alana bakan dilimi  (28.12.13 01:22:52) 
baba jo benim cevabın aynısını yazmış.

dışarıyı rahatsız etmeden tabi. şahsen rahatsız olurum biri eliyle şap şap dizne vursa.
kimsenin olmadığı yollarda yüksek sesle de söylerim.
  • supergirl  (28.12.13 01:29:02) 
hiçbir şey yapmıyorum tepki vermek adına


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (28.12.13 01:30:57) 
genelde elimle kendi vücuduma vururum. ama çok belli olmayan bir vurma bu. eli çok kaldırmadan, yavaşça. belki şarkıyla beraber kafam başka bir yere gitmişse gözüm kapalı bir şekilde kafamı yine belli belirsiz sallayabilriim.

ben normalde de elimi kendime vururum bazen
  • aguilas negras  (28.12.13 01:49:43) 
kafa sallarım, ayakla ritim tutarım, ellerle-parmaklarla ritim tutarım, soliste eşlik ederim, hatta bazen sesli söylerim, bazen de bildiğin riff atıyorum. :)

bilerek yahut bilmeyerekten ziyade daha çok gereklilik olarak görüyorum ben bu olayı. mesela pop, rap dinliyorsam söylemeye çalışırım. rock, metal dinliyorsam kafa sallarım, ritim tutarım. gibi gibi...


hiçbir şey düşünmem, müziğin keyfini çıkartan her insana boynum kıldan incedir. çünkü gerçekten "insanlarüstü", "dünyalarüstü" bir şey müzik. benim için "olmasaydın olmazdık" mevzusu ne atatürk, ne kanuni, ne türkiye, nebilmemkim için geçerli, sadece müzik için geçerli.


bonus; www.youtube.com
  • papillon7  (28.12.13 01:59:14) 
elimde darbuka çalıyom


  • eyyor  (28.12.13 02:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.