[]

Bu orklar nasıl doğuyor, çoğalıyor?

Yüzüklerin Efendisi serisindeki orklar nasıl ürüyor? Kadın ork kavramı yok sanırım. Kitaplarını okumadım ama bununla ilgili kesin bir bilgi mevcut mu? Yani tek bir cinsiyet olmasına rağmen üremeleri nasıl gerçekleşiyor?

Uruk-Hai'leri garip bir çamur havuzundan çıkartıyorlardı Isengard madenlerinde. Benzer şey mi?


 
Tam hatirlamiyorum ama kokenleri elflerdi saniyorum. Lanetlenme gibi bir durum sozkonusuydu sanirim.


  • manert  (27.12.13 14:13:50) 
(bkz: #434021)


  • paradoxical  (27.12.13 14:17:42) 
Cevaplar için teşekkürler. Fakat asıl merak ettiğim, üremeleri nasıl gerçekleşiyor? Yani dişi bir türü yoksa, çoğalmalarını sağlayan faktör ne? Ya da Tolkien bunu sır olarak mı tutmuş?


  • taking fire need assistance  (27.12.13 14:38:11) 
üremiyorlar
ölmüş elfler büyü ile canlandırılıyor diye biliyorum.

  • cruseo  (27.12.13 14:42:35) 
  • thor odinsson  (27.12.13 14:43:21) 
açıkçası belirsiz görünüyor, özelliklie uruk-hai'lerin elf-orc genlerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkarılması gibi birşey.
tr.wikipedia.org
yine aynı uruk-hai'lerin "türetilmesi" gibi elf'lerden türetilmiş oldukları yazılıyor.
tahmin yürütmek gerekirse elf & hobbit ya da elf & cüce karışımı bir gen karışımıyla ortaya çıkmış olabilirler, bilemedim.
  • paradoxical  (27.12.13 14:44:44) 
kadın ork var.
diğer türler gibi ürüyorlar.

  • neyleyim  (27.12.13 14:54:03) 
Kitaplarda dişi Orc'lardan bahsedilmiyor. Ancak bu var olmadıkları anlamına gelmez. Zaten Tolkien'in kitaplarında çok fazla kadın karakter yoktur.


  • zombi  (27.12.13 16:19:34) 
dişi orclar var. melkor ilk çağda uyanan elfleri karanlıkla orclara çevirdi. dişi elfler dişi orc oldu.
ayrıca hobbit kitabında gollum magaralarda yavru orc yakalayıp yediğini anlatıyordu.
normal elf gibi kızlı erkekli üreyip yavruluyorlar. sadece biraz!! daha fazla ürüyorlar
  • legolarn  (27.12.13 16:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.