[]

şu malzemeyi istediğim renge nasıl boyayabilirim(dekorasyon ile ilgili)

aşağıdaki malzemeyi kırmızı ya da parlak kırmızıya boyamak istiyorum, amatörüm, koçtaş'daki bauhaus'daki malzemelerle kendim yapmak istiyorum, yapabilir miyim, nasıl yapabilirim, anlatır mısınız?

www.koctas.com.tr


 
akrilik + vernik
yağlıboya + vernik

  • nilmiye  (27.12.13 09:07:01) 
boyanı doğru seçtikten sonra problem yok, sana gerekli olan ya 1 kutu boya, 1 litre kadar en ufaklarından tiner 1 de 1.5 2 parmak fırça, fırçayla hiç bilmesen bile kolaylıkla boyayabileceğini tahmin ediyorum. önce gözükmeyen taraflarından başlarsın

bir bir miktar boyayı ayrı bir kaba koy, sonra üstüne tineri ekle, tineri ortalama olarak boyanın yüzde 20-30 u kadar koysan yeterli olacaktır, iyice karıştır, boya ne çok kıvamlı nede çok sulu olacak, ikisinin arası. ondan sonra sür bi kat kurut, bi kat daha at, zaten ikini katta kıvırırsın işi, damlattığın yerleri hemen bir bezle sil ki su damlası şeklinde kurumuş boya izi kalmasın.


ikinci yol ise sprey boya alıp boyaman, bu biraz pis bir işlemdir, balkon gibi bi yerde yapsan dahi, üstüne başına boya damlaları uçabilir, birde azıcık fazla tutsan spreyi damla şeklinde akacaktır. sprey boyalar kat olarak ince atılır 3 kat atman lazım bence, tabi katlar arasındaki zamanlama iyi olmalı, yani bir kat tamamen kurumadan ikincisini atma. boya kutularının üzerind yazar zaten ilk kuruma, dokunma, tam kuruma süreleri.

boya seçimi yaparken oradakilerden yardım al, ben selulozik boya tavsiye ederim, tabi enstdustriyel olanı var, hammertone gibi sürdükten sonra su damlası deseni çıkartanlar var.

verniği fırça ile atmanı tavsiye etmem, her yerin yabış yabış olur, verniği sprey al.

ha başlamadan önce yutube'tan bi boya videosu izlesen iyi olur.

tick koyarsan eğer daha güzel olur boyan...
  • killerbee  (27.12.13 09:09:11 ~ 12:24:57) 
killerbee gayet güzel anlatmış. Boya almak için gittiğiniz yerde (ki bence zincir market yerine nalbura gidin işi daha iyi bilirler) kullanım amacınızı söyleyin. Mesela o ahşap ıslak zeminde kullanılacaksa ekstra koruma malzemesi sürmek gerekir vs vs.


  • onexey  (27.12.13 09:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.