[]

punto / fiesta / corsa aliyoruz..aliyoruz...alalim mi?

Bunlarin otomatik ve full modelleri icin hangisini tavsiye edersiniz? puntoda geri görüş kamerasi da hediye fiestada sony muzik var. Puntonun fiyati x ise corsa x+2 fiesta x+4. Cabuk cabuk cevaplar bekliyorum bugun alicaz artik. Puntocudayiz hatta su an ne diyorsunuz?




 
Benim 2012 model 1.4 otomatik vitesli Corsa'm var, 0 km. almıştık. Gayet memnunum, hiçbir sorun yaşamadım çok şükür. Bana kalırsa Fiat'ı boşverin de, Opel ve Ford arasında düşünebilirsiniz.


  • marcelle  (24.12.13 10:55:30) 
otomatik konusunda hepsi sorunlu araçlardır. Aralarında en iyisi Opeldir


  • veilofsin  (24.12.13 10:56:53) 
Ama ama puntonun donanimi en full olani, herseyi var?


  • denizini arayan marti  (24.12.13 11:01:42) 
bende fiesta var otomatik full çok memnunum.
fiestayı tavsiye ederim.

  • basond  (24.12.13 11:28:32) 
Ya hepsi hosuma gitti aslinda ama soyle bi durum var:
donanim olarak -ki bizim icin baya bi önemli-:
Punto > fiesta > corsa
Insanlarin marka/kalite olarak tavsiyesi ise tam tersi durumda. Aslinda su an puntoyu tercih etmemek icin somut bi neden bulamadım fiyati da goz onunde bulundurunca
  • denizini arayan marti  (24.12.13 11:47:17) 
Üçünü de kullandım. dizel ve düz vites olanlarını. motor performansları aynı. zaten opel ve fiatın motoru aynı motor. fordun motoruda benzer performanslı yalnız motor hacmi 1.4 olduğu için bir üst dilimden vergi ödüyorsun. opel ve fiat bu konuda avantajlı.
Aralarında öyle aman aman bir fark yok. önce onu söyleyeyim. Puntonun içi en geniş olanı. ön konsoluda puntoninkini daha çok beğenmiştim, özellikle bordo renkli olanı. Puntonun city direksiyon arızası, stoplarda buğulanma yapması, airbag makarası gibi yaygın karşılaşılan ve görece külfetli kronik sorunları var.

opel'in easytronic, fiatın duologic şanzımanları sıkıntılı olduğunu birkaç farklı kişiden duydum. fiestanın otomatiğinin daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyorum.

edit: yazmayı unutmuşum, içlerinde en iyi yol tutuşuna sahip araba fiesta.
  • battal gemalmaz  (24.12.13 12:00:12 ~ 12:32:50) 
fiesta iyidir hoştur ama otomatiği eski teknoloji 4 ileri vitestir. çok yakacaktır.
forumlarında çok şikayet var(ufacık araba 10lt/100km altına inmiyor diye)
manuel olarak kesin fiestayı tavsiye ederim.(14 tdci titanium yeni sattım)
ayrıca 1.2 corsa easytronic kullanıyorum ara sıra. iyi güzel ama şanzıman çok geç algılıyor ve ara sıra arabayı silkeliyor.
Sonuç: Corsa 1.4 tam otomatik şanzıman tavsiye ederim.
ben olsam düşük km ikinci el bakarım bu arada.
  • deneme2  (24.12.13 12:24:07) 
maalesef bu konular iphone5 mi samsung mu muhabbetine dönüyor. 2 duyan burda yazmıs baksanıza. he ben yorum yapmıcam. direk hosunuza gideni alın bence. fıesta harıc dıgerlerıne uzuuun süre bindim. oyle yok puntodan 2 seneye gacır gucur ses gelır,her sene ön takım yaparsın ona vs laflarını aklınıızın bir köşesine bile yazmayın.değersiz onlar.


  • tadutadu  (24.12.13 12:32:55) 
Baktigimiz corsa 1.4 tam otomatik, fiesta ise 1.6 6 ileri vites ama fiesta titanium kalmamis galiba turkiyede.


  • denizini arayan marti  (24.12.13 12:43:19) 
Şirket aracı olarak seçeneklerden üçünü de (manuel) kullanmış biri olarak clio alırdım. Geçen sene Clio kullanıyordum, bu sene araçlar değişti punto kullanıyorum, kullanılan malzeme kalitesi, işçilik, deveyi diken adamın bahsettiği ses gelme olayı vb. Clio'yu tercih ederim.


  • zombi  (24.12.13 14:25:16 ~ 14:25:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.