[]

Motorsiklet 101 için araç

Motorsiklet düşünüyorum. daha önce kullanma tecrübem olmadı bu yüzden başlangıç için 250cc bir şeyler arıyorum.

Aslında ilerisi için enduro daha çok hoşuma gidiyor ya da müthiş bir harley =) tabi inanılmaz pahalılar.

Duke tarzı bir şey olabilir ancak o da pahalı.
max 3-4bin bir kaç ay kullanıp satabileceğim bir model arıyorum.

hangi modelleri önerebilirsiniz?
teşekkürler

 
o paraya 250lik bulursan da alma. yamaha ybr 125 falan al, 10k kmyi devirmeden de 250cc nin üzerine çıkma.


  • yakuza123  (20.12.13 16:29:15) 
Yamaha ybr


  • eyyor  (20.12.13 16:33:54) 
yamaha alacağına honda cbf 150 liklerden al. ayrıca bence önce git bir motor dersi al. 125 cc motorla bile ödün bokuna karıştıktan sonra zaten 250cc yle başlama fikrinden vazgeçersin bence.

honda cbf 150'ler yamaha'ya göre daha seri ve daha az titriyor. özellikle vibrasyon motorlar için çok önemli bir problemdir. mesela tvs apache'den falan uzak dur. bu arada hep commuter lardan bahsediyorum çünkü bence ilk motorun commuter olmalı. enduro değil.

honda cbf lerin ikinci elleri 2000-3000 arası yanlış hatırlamıyorsam. ekonomik problemin yoksa sıfırını alabilirsin. vadeyle veriyorlar. ilk motor ikinci el olsuncu değilim ben pek. çünkü zaten ilk aldığın motoru çok yorucaksın, bi de halihazırda yorulmuş alırsan çok sıkıntı verir. onun dışında düşüp bir şey kırdın mı sıfır alırsan garantiye saydırabilirsin. neyse kolay gelsin.

ama motor kullanmadan kesinlikle karar verme. istersen sana iyi bir eğitmenin telefonunu verebilirim. altına bir commuter verip hadi yallah diyor sana :) saati 50 lira. alibeyköydeydi yanlış hatırlamıyorsam. sürücü eğitim pistinde.

edit: cbf yerine cbr yazmışım düzelttim.
  • matchgrip  (20.12.13 17:40:21 ~ 17:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.