[]

tavuk da mı yemiyek?

Bu aralar hep tavukların ne kadar sağlıksız olduğundan dem vurulup her yerde yemeyin!! çığlıkları atılıyor. Zaten yediğimizi içtiğimizi içimize sindiremezken 'yediğimiz tavuk' lara bile güvenimiz kalmadı. Yok 10 günde patlayıp ölüyolarmış, yok antibiyotik zerkediliyormuş...

İki adet sorum var:

1. Güvenilir, dürüst, aile tavukları nerden bulunur? Nasıl tavuk almalı?

2. Benim yemek ve sağlıklı olması hususunda paranoyak takıldığım bu günlerde, sağlıklı yiyeceklere ulaşım için hangi yolları tavsiye edebilirsiniz? Bu konuda bilinçlendiren bloglar, gıdanızı satın aldığınız güvenilir yerler vs. ne var?

Bilinçlendirin beni!

editeyle: altta yorumlar arasındaki beraber bahçeye girme fikrime göz atın.

 
köyden alacaksın. herkesin yakınında köy vardır. istanbul'a en uzak 1 saat mesafede bile tavuk vardır. kestirip orada yoldur; eğer bu kadar masrafa değeceğini düşünüyorsan böyle yap. ya da kasabaya falan taşın. çünkü büyük şehirlerde yaşamak öyle sağlıklı ürün tüketmekle geçiştirilebilecek bir şey değil; yiyeceklere gelene kadar daha bir sürü tehlikesi var.


  • thracian  (19.12.13 12:36:41) 
nerede yaşıyorsunuz?


  • dahili meddah  (19.12.13 12:37:19) 
tavuk yerine hindi öneriyorlar bir de. hindi de tavuğa göre çok pahalı değil.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (19.12.13 12:42:58) 
ankara


  • cosmicgadin  (19.12.13 12:44:55) 
flotty adında bir marka var, tavukları erzurum taraflarında bir merada yetiştiriyorlar. kapitalist üretime oranla daha doğal yapmaya çalışıyorlar. şimdi de organik pilici sürmüşler piyasaya.

www.flotty.com.tr

beslenme konusunda takıntıları olan bir kız arkadaşım bu markayı kullanıyordu.
  • dahinnotha  (19.12.13 12:47:16) 
Bilmem yardımcı olur mu ama;

Benim kedim çok seçicidir, %100 dana eti olmayan sosisleri bile yemez, her şeyi acayip seçer. Normal piyasa ürünü tavukları ağzına vurmuyor, koklayıp bırakıyor. Fakat Migros'larda satılan Green Ranch markalı tavuğu bayılarak yiyor. Valla siz güvenirsiniz güvenmezsiniz orasını bilemem ama, sonuçta bu hayvan önüne ne koyduğumuzu bilmiyor, öbürlerinde ne kokusu alıyorsa artık kesinlikle ağzını vurmuyor yani. Seçim size kalmış...

NOT: Diğer "organik tavuk" adı altında, kilosu ortalama 25-30 lira aralığında olan ürünleri hiç alıp da denemedik, o yüzden onlara bok atmayayım, bilmiyorum belki onlar da iyidir.
  • marcelle  (19.12.13 12:52:36 ~ 12:53:00) 
Çiftlik'teki TİGEM'e bakabilirsiniz.

edit: Tivmaş imiş marketin adı.
  • heritage  (19.12.13 12:55:39 ~ 12:56:55) 
valla marcellecim, söylediğin bence pek de saçma bir şey değil çünkü konunun uzmanı kişilerin söylediği bir şeydi bu, test etmek için kediye verebilirsiniz ne kadar gerçek et olduğunu anlamak için diye. O yüzden mantıklı bi tavsiye.


  • cosmicgadin  (19.12.13 12:59:23) 
köy tavuğu +1
kendiniz gidemiyorsanız bile mutlaka köy tavuğu temin eden birileri vardır etrafınızda. duyurun bu talebinizi. bizim bekçi getiriyor mesela köyünden. 3-5 kuruş da kazanıyor mutlaka ki kazansın da. tabii market tavuğu ile alakası yok lezzetinin de, suyunun da, yağ/kas oranının da.


bunun haricinde çok çok iyi pişmeli ve çapraz bulaşmaya ÇOK dikkat edilmeli. (tavuğun pişmemiş - az pişmiş haline değen hiçbir edevat başka bir gıdaya ya da pişmiş haline değmemeli)
  • neyleyim  (19.12.13 13:12:15) 
köyden al diyorsunuz ama köylü hacılar da gdo'lu yem kullanıyolarsa peki? onu nasıl anlıycaz?


  • cosmicgadin  (19.12.13 13:24:25) 
köy tavuğunun tadı farklı olabilir ama sağlık konusunda üretim tavuklardan bir farkı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.


  • congratulations  (19.12.13 13:33:43) 
market tavuğuna alışmış insanın köy tavuğuna alışması zaman alır bir kere en başta bunu söyleyeyim. bizim aldığımız piliçlerden daha sert ve daha ağır oluyor tadı. benim alışmam vakit almıştı yani.


  • mutevazi  (19.12.13 14:03:44) 
@congratulations @cosmicgadin arkadaşlar doğru söyler.
köy tavuğu diyorsunuzda büyükşehir sınırları içinde öyle temiz masum köy kalmadı. tavuklarda gıda ve hava koşullarından etkileniyor.
sağlık fetişistleri de öve öve bitiremiyorlar.
köylüler de köy tavuğu 40-50 liraya satıyor, sonra tavuğumu yoksa elemanı mı yoluyorlar belli olmuyor :D
  • cliquot  (19.12.13 14:04:16) 
çoğu kurum köy tavuğu diye kart tavukları satıyor. dikkat.


  • slm  (19.12.13 14:10:34) 
peki bir kaç kişi birleşip kendi doğal besin üretme alanımızı oluştursak? sebze meyve yetiştirip, tavuk koştursak? mis gibi yemler, ilaçsız ürünler...Tek kişi yapmak mantıklı değil, çünkü her gün gidip tavuklara bakamam :/ Beraber çiftliğe girelim. Dönüşümlü bahçeye bakar, sonra da ürünleri bölüşürüz. Bence süper fikir.


  • cosmicgadin  (19.12.13 14:43:43 ~ 14:44:14) 
Tanımadığın köylüden tavuk almak tehlikeli, çok fena kazıklanabilirsin, aman dikkat. Migrosta satılıyor ya da tanıdıklarınızın aldığı yerden filan alın


  • mea maxima culpa  (19.12.13 18:52:16) 
Tavuk hormonlu, ton balığı cıvalı, hindi için hormonu pek tutmuyormuş bedeninde diyorlar ama o da muallak. Proteinli beslenmek için nohut, fasulye pilav mı yiyeceğiz, anlamadımki. Sağlıklı kas yapmak iyice hayal oldu.


  • herşeyi soran adam  (19.12.13 19:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.