[]

Borç falan

Selam, diyelim ki bir dönem samimi olduğunuz bir arkadaşınız sizden borç istedi. Çok büyük bir rakam değil ancak nasıl diyeyim, bir kaç yüz lira. Şu tarihte geri ödeyeceğim dedi ve siz de verdiniz. Vermesi gereken zaman geçti, bir kaç kere seslendiniz durum nedir diye, her defasında geçiştirdi. Çok uzatmayayım, en sonunda mesajınıza cevap dahi atmadı ve siz de parayı geri istemekten vazgeçtiniz ve muhabbetiniz tamamen kesildi.

Bundan aylar aylar sonra öğreniyorsunuz ki borç alıp geri vermediği tek kişi siz değilsiniz, ve başka bir arkadaşı avukat aracılığıyla takip başlatacak borçlu kişi hakkında. Avukat sizden ufak bir yardım istiyor ve dilerseniz sizin borcunuzu da talep edebileceğini söylüyor.

Çok uzattım biliyorum, ben avukat ile zaten konuşup kararımı belirttim. Sadece çok merak ettim, bu gibi bir durumda tutumunuz ne olurdu? Olaya siz de dahil olup paranızı ister miydiniz?

 
alırım lan paramı. niye bırakyım?

işi terbiyesizliğe vurmuş.

durumum müsait değil deseydi almazdım ama ne o öyle herkesi dolandırmala falan
  • raskolnikov2  (17.12.13 01:52:04) 
gözden çıkarmış bile olsanız sonuçta para sizin paranız, istemek de en doğal hakkınız. avukatın istediği yalan dolan bir şey değilse hazır avukat falan işe girişmişken ben de isterdim yerinizde olsam..


  • calzoncillos  (17.12.13 01:54:47) 
bir kaç yüz lira için uğraşmazdım heralde(tabi ihtiyaca göre değişir) ama madem avukat halledecek bütün işi, neden olmasın. yanına kar kalmasın..


  • natnan  (17.12.13 01:55:08) 
İsterdim. Kolay kazanmıyorum o parayı.


  • amelie poulain  (17.12.13 02:14:16) 
sanırım burada borç alan arkadaşınızla eskiden paylaştığınız şeyler önemli.arkadaşınız herkesten borç almış tamam ama bunu zor durumda olduğu için mi almış yoksa lüks bir hayat sürmek için mi ? borç batağı psikolojisinin ayrı birşey olduğunu düşünüyorum.
cevap olarak : üniversitedeki kankam ev arkadaşım şuan bana böyle birşey yapsa ve benim için çok önemli bir rakam değilse istemem.

  • hystarie  (17.12.13 02:17:30) 
mesele sadece buna hakkın olup olmadığıysa evet, paranı geri istemek hakkın. ama hakkın olanı yapmak seni her durumda tatmin eder mi, bu para senin için ne kadar büyük bir meblağ, peşini bırakmanın -eğer öfkeliysen ve suratına tükürüldüğünde şükretmeyecek biriyse- karşıdakine yaşatacağı mahcubiyet sana ne ölçüde tatmin sağlar, gibi etmenleri de hesaba kat bence.

benim tutumum muhtemelen ağzına yüzüne sıçmak ama parayı geri almamak olurdu. sakin bir şekilde beklemeye devam edersen tepkisizliğin, aynı şeyi tekrar etme cesaretini verecektir. tekrar geldiğinde intikamın hangi sıcaklıkta yeneceğine karar vermekte özgürsün. derken nasıl bir yavşak olduğumla yüzleştim sayende, teşekkürler.
  • kaoss  (17.12.13 02:48:50) 
arkadaşımdan arkadaşıma değişir. %90 isterdim paramı.


  • tescillimarka  (17.12.13 02:55:41) 
"bir kaç kere seslendiniz durum nedir diye, her defasında geçiştirdi."
işte sıkıntı burada başlıyor.
zaten siz daha seslenmeden o kendiliğinden size söylese "abi şu tarihte öderim demiştim ama geciktireceğim maalesef vs" belki sormazdınız bile tekrar.
hiçbir şey yokmuş gibi davranılınca insan kendini çok kötü hissediyor.

yani düşünüyorum, ben birinden borç alsam ve zamanında ödeyemeyecek olsam, onun sormasını beklemem durumu bildirmek için.

işte bu yüzden 3kuruş dahi olsa geri almak için çaba sarf ederdim böyle birinden. ki ettim de zamanında.
  • neyleyim  (17.12.13 09:34:09) 
olay para değil burda, sizin iyi niyetinizin vs kullanılması.

Cok kotu bir durum yoksa adamla ilgili (saglik problemi vs) ne olursa olsun isterdim.
  • archely  (17.12.13 10:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.