[]

[beynin duyusu]

tababet ilmine gönül vermiş dostlar... şimdi "duyu" denilen, merkezi sinir sistemine, alınan sinyallerin götürülmesi olayı ya hani. mesela duyuların getirdiği sinyallere yanıt ya motor ya da otonom olur. sıcaktan yanınca elimi çekmem gibi.

düşüncelerimiz, duygularımız da beyin sayesinde oluşan kavramlar, yetilerimiz. ve bunların oluşması da yine afferent yollarla oluyordur muhakkak. ama ya sinyal oluştuktan sonra bu duygu ve düşünceler, beynin efferent bir şeyleriyse??

ifade de edemedim ya, yani düşünce beynin efferent duyusudur. bu hem beyin için (çünkü beyinden çıkan duyu yok) hem de duyu olayının normalde efferent olmaması yönünden (aynı şeyi dedim) ilginç değil mi??

bir de şu var: mesela soğuktan tüylerim diken diken oldu ve kendimi ikna ederek o tüyleri indirdim. bu da kanıtlamaz mı? terimim de şu: psikoparasempatik etki. çünkü vücudum bilincimden bağımsız değil ben istediğim için bu parasempatikliği yaptı.

aslında hep merak ettiğim bir şeyi soruyorum ama ifadeler saçma olabilir, kusuruma bakmayın, teşekkürler

 
soruyu anlasam yardım edecegım ama anlamadım desem iyidir.
daha detaylısı için: www.idefix.com

  • botamaniaensis  (15.12.13 18:28:18 ~ 18:28:45) 
sen Duygusal Zeka'yi okudun nu hocam?


  • compadrito  (15.12.13 18:32:39) 
:) beyinden vücuda duyu gitmez. bu bilinen bilgi

merak ettiğim ise ya düşüncelerimiz de duyu ise (bunları da beyinden çıkan sinyaller olarak varsayıyorum, çünkü ne motor ne de otonom sisteme dahiller)
  • fallopian  (15.12.13 18:35:32) 
@compadrito; okumadım. bu konuyla mı ilgili?


  • fallopian  (15.12.13 18:36:07 ~ 18:36:16) 
o zaman bu soruyu silme ve edit etme.

o kitabi ders calisir gibi altini cize cize okuduktan sonra, bu soruyu tekrar oku.
  • compadrito  (15.12.13 18:37:34 ~ 18:37:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.