[]

eski ev sahibi - depozito muhabbeti

selamlar,

ağustos ayının son günlerinde bir arkadaşımla ev tuttuk, sözleşmeyi yaptık. kirasını depozitosunu verdik.

evin kombisi takılacaktı. biz de eve eylül 15inden sonra girecektik. o zaman kadar halledersin abi dedik. onu sorun etmedik.

15 eylülde gelince evin kombisi takılmamıştı. ev sahibi bi kaç eşya vadetmişti onları da getirmedi. boya falan gibi ufak tefek işler vardı. yaklaşık 20 günlük süre zarfında hiç biri yapılmadı.

biz ev sahibine söylenmeye başladık. adam param yok, hastane işim var diyerek öteledi bizi. ekim kirasını erken verin ya da borç verin ben doğalgaz başvurusu yapayım dedi. biz yanaşmadık. çünkü başvuru yapsa bile ekim sonunda ancak açılacaktı doğalgaz.

biz çıkıcaz dedik. zaten eylülde bi kaç gün kalmıştık. bu saatten sonra kiracı bulamazsın. doğalgazı kombisi çalışır halde olmadığına göre eylül kirasını düşelim, diğer aylar az ödeyelim sen de mağdur olma biz de ev aramayalım dedik.

kabul etmedi. depozitonuzu kasım gibi vericem, o zamana kadar veremem dedi. eyvallah dedik ayrıldık.

bayramdan bi kaç gün önceydi, beni aradı. kombiyi mombiyi taktık ev şimdi tamam gelin yeniden kontrat yapalım dedi. adamla resmen kavga etmiştik öncesinde. hatta diğer arkadaşla arasında küfürleşme falan da olmuştu. zaten başka bir eve çıkmıştım. kabul etmedik.

şimdi depozitoyu hatırlatmak için aradım. ben mağdur oldum kiracı bulamadım paranızı vermem dedi. hatta kontrat da elimde avukata vereyim o zaman alayım 12ayın kirasını dedi. iyi tamam naparsan yap dedim ben de.

olay özetle anlattığım gibi. ağustos'un sonunda kontrat yapılıyor. eylül 15ine kadar doğalgazı açtıracağını söylüyor fakat yazın evle ilgili işleri yapmıyor. eylülü öyle geçiriyoruz. ekimde biz oradan ayrılıyoruz. biz ayrılana kadar hala herhangi bir başvuruda bulunmuş değildi.

(ilk kez doğalgaz açım işlemi başvurudan itibaren yaklaşık bir ay sürüyor). bayramdan iki gün önce (10 ekim civarı) beni arıyor ve kombiyi taktık diyor. ekipler gelip doğalgazı aktive etti mi, ben o tarihten sonra gelip kiracı olarak abonelik başvurusu yapsam kasımda doğalgazım gelir mi orası ayrı konu.

üstelik tüm bunların yapılması için bir sürü de koşturuyoruz ev sahibinin peşinde.
---

sorum şu, yasal olarak bana giren bir şeyler olur mu? evet bir yıllık kontratımız vardı ve belki de biz olmasaydık başka kiracı bulacaktı. lakin bize verdiği vaatleri yerine getirmedi ve okul dönemi olduğu halde ben başka yerlerde kalmak zorunda kaldım. eğer ki söylediği tarihte doğalgaz başvurusunu yapmış olsaydı evde kalmaya devam edecektik fakat bunları yerine getirmediği için evden ayrıldık.

 
Sana şu kadarını söyleyeyim: ben o adama o depozitoyu yedirmez, hatta verdiğim kirayı bile geri alırdım. Siz yumuşak başlı oldukça üzerinize gelmiş. Biraz dişini göster.


  • hiko seijuro  (12.12.13 17:47:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.