[]

AutoCAD vs GStarCAD

Arkadaşlar merhaba,

AutoCAD'e alternatif olarak bir program arıyorum. Malum AutoCAD lisansları uçuk paralar. Kendi çapımda biraz araştırma yaptım ve GStarCAD8 diye bir program buldum. 30 Günlük deneme sürümünü indirdim ve 1 gündür de yoğun şekilde kullanıyorum. Neredeyse AutoCAD'in aynısı gibi. Şimdi bu noktada sizlere danışacağım nokta şu; İllaki benden daha önce bu programı bulup kullanmış birileri vardır aranızda diye düüşnüyorum. Kullanıpta bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Olduysa nasıl problemlerle karşılaştı. Neden soruyorum bunları; Çünkü AutoCAD'e alternatif olarak programı sunacağım patrona. Adam AutoCAD lisansları pahalı olduğu için 1 tane lisans aldı ve 5 kişi 1 makinede kurulu olan AutoCAD'e mahkum olduk. En azından sorunsuz bir programsa ve lisans ücreti daha avantajlıysa belki ikna edebilirim diye düşünüyorum. Bana kalsa bildiğin programdan şaşma derimde n'apalım, elin adamına dert anlat dur? Ona göre 1 bilgisayarda program var ya sorunda yok.

Herkese teşekkür ederim.

 
Oncelikle meslek ne? Ne cizimi yapiliyor yani? Bir de Autocad'in tam surumu pahali ama lite versiyonlari var, bazi fonksiyonlar kirpilmis olmakla beraber onlar daha ucuz. Bir de lisans kiralamak mumkun. REvit lite ayda 100 dolar gibi bir ucrete kiralanabiliyordu mesela.

Baska bir yazilim kullanirken, ozellikle bu cizimler baska ofislere gidiyorsa DWG'ye cevirmede sorunlar var mi yok mu ona bakilmali. Elin adami dedigimiz adam neci ve 5 kisiye autocad lazimsa neden anlamiyor? Bir de bir alternatif, Autocad icin var mi bilmiyorum ama 3 tane server lisansi alip her makinaya kurulabilir. Ayni anda max 3 kisi kullanabilir ama herkesin erisimi olur.
  • fortisvita  (11.12.13 15:47:40) 
GstarCad'i bizim ofise kurdular geçen hafta. Biraz karıştırdım da AutoCAD'den hiçbir farkını göremedim. Arayüzü, komutlar filan her şey birebir AutoCad'in aynısı. Autocad lisans için bizi öttürmeye çalışırken asıl bunlara hiç dava filan açmamış mı merak ettim, gerçekten hiçbir fark yok. Belki de %1 vardır ama o da muhtemelen çok gerekli bir kısımda değildir.

Bir de dwg olarak kaydediliyordu dosyalar bu arada, dwg'leri de açıyor aynı autocad gibi o konuda da herhangi bir sıkıntı yok.
  • dust in the wind  (11.12.13 16:45:37) 
draftsight
www.3ds.com

  • superjax  (11.12.13 21:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.