[]

İnsan neden aldatır? (tik garantili)

hiç aldattınız mı yada aldatıldınız mı??




 
Aldattım çocuktum bu yüzden. Aldatılıp aldatılmadığımı bilmiyorum kabak gibi ortada bişey olmadı.


  • layer26  (09.12.13 22:35:14) 
Aldatılmadım ama aldattım, seks yapma arzusu başka ne olacak?


  • mountaincat  (09.12.13 22:35:18) 
aldatıldım, orospu çocukluğu başka birşey değil


  • GibsonRules  (09.12.13 22:36:22) 
aldattım gibi gibi ama değil de gibi. zaten aldattım gibi gibi olan kişi de yıllar sonra öğrendiğime göre beni aldatmış gibi gibi. hislerimiz her şekilde karşılıklıymış yani. jfdlskf.


  • pillowlust  (09.12.13 22:38:05) 
aldatıldığımı bilmiyorum ama sanırım aldattım.

aldatmak kelimesi buraya uygun mudur tam emin değilim aslında, ama bu konuya uzak değil.

yalnız inan bana, bunu yaparken bunun farkında bile değildim! haklı gerekçelerim vardı. ayrıldığımızı, artık sevgili olmadığımızı falan sanıyordum. ama yanılmışım!

friends'te benzeri bir durum vardı. ross'un "we were on a break" muhabbeti gibiydi benimki.
  • dahinnotha  (09.12.13 22:38:43) 
-can sıkıntısı
-birinden hoşlanmak/aşık olmak
-heyecan arayışı
-kötü giden ilişki
-ilgisiz sevgili
-seks bağımlılığı
...
gider böyle. aldattım mı bilmiyorum, ama aldatan epey gördüm.
  • loralynn  (09.12.13 22:43:29 ~ 22:44:01) 
onu aldatanlara sormak lazım.
aldatmadım, aldatılmadım.

  • papillon7  (09.12.13 22:44:07 ~ 23:20:09) 
aldattımda ,aldatıldımda.

şehvetin ve yasak elmanın karşı konulmaz çekiminden aldatır.
  • ganyotçu  (09.12.13 22:45:38) 
insan melek değil, bazen "kötü" olmak ister.
ikinci sorunun cevabını kendime saklıyorum müsadenizle.

  • hope ender  (09.12.13 22:45:42) 
aldatıldım, aldattım
intikam dürtüsü, "eeh sikerler, başkaları da üzülsün" düşüncesi

  • hjarteblod  (09.12.13 22:48:33) 
Aldatılmadım. Aldatmadım. Karşımdakiyle güven alışverişim çok sağlam değilse ilişki sevgililik aşamasına geçmiyor zaten. Sağlam temeller üzerine kurulmuş ilişkilerde bu tür sorunlar çok yaşanmaz sanıyorum. Çıkara ya da hormonal bir temele kurulmuş ilişkim olmuş olsaydı aldatır ya da aldatılırdım kesin.


  • armagan  (09.12.13 22:52:36) 
Haysiyetsizlik baska bir sey degil. Aldatmadim aldatilmadim da herhalde.


  • pastörizesüt  (09.12.13 22:53:42) 
hiç aldatmadım. hayatta aldatmam. kendime yakıştıramam. bildiğim kadarıyla hiç aldatılmadım. ama 3-4 yıl önceki eski sevgilimden kıllanıyorum, o aldatmış olabilir.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.12.13 23:14:23) 
aldatmadım, sanırım aldatılmadım.

neden aldatır? fırsat, heyecan, ilişki uzunsa farklı bir ten vs.

ama aldatmadan önce mutlaka "ayrılmaya götün yetmemesi" durumu yaşanmıştır.
çok ayıp bişey.
  • ilkot  (09.12.13 23:31:50) 
Erkeklerin daha küçüklüklerinden itibaren karşı cinsle ilişki kurmaları teşvik edilir. Oğlan çocuklar, kız çocukları gider öperler ve çevrelerinde bu onaylanır. Kız çocuklarının ise erkek çocuklarla ilişki kurmaları teşvik edilmez. Bu tutum ilerleyen yaşlarda da devam eder ve kadınlar karşı cinsle ilişkilerinde pek çok şeyi ancak evlenince yaşayabilirler. Toplumumuzun böyle bir sosyal ve kültürel yapısı var.

Dolayısıyla erkekler için kadınlarla ilişki kuruyor olmak normal bir ruh halidir. Erkeklerin bunu yapmama nedeni korkmaları ya da aile birliğine zarar geleceğini düşünmeleridir. Yoksa içgüdüsel ya da ahlaki olarak aldatmamayı tercih etmek genellikle olası değildir. Büyük bir çoğunluk için aldatmak mümkün olsa yapılabilecek bir şeydir. Bu birinci sebep.

İkincisi; biz erkekler eşimizin dışında başka biriyle ilişki yaşamanın, eşimizle beraberliğimize zarar vereceğini düşünmeyiz. Eşimizi çok seviyor olabiliriz, hiçbir problemimiz olmayabilir, ona hayranlık duyabiliriz ama diğer tarafta da bir ilişkimiz olabilir. Bir erkeğin dışarıda bir ilişki oluşturması için ille de eşiyle birlikteliğinin kötü gitmesi gerekmiyor. Çünkü başka biriyle bir ilişki yaşaması onun için normal bir şey, ahlaki bir sorun değil.

Erkekler başka hangi nedenlerden dolayı aldatıyor?

Evli bir erkek başka biriyle birlikte olduğu zaman aslında yaşadığı bu yeni ilişkinin arkasındaki heyecan onu aldatmaya itiyor. Aldatan erkeklerin pek çoğu yakalanıınca başlarına neler gelebileceğini kestiremiyor. Nasıl bir belanın içine girdiklerini öngörmüyorlar. Eşlerinin, bu olayı öğrenince ne kadar acı çekeceğini, bozulan evlilik düzenini tamir etmenin ne kadar zor olduğunu, neyi riske ettiklerini bilmiyorlar. Bilmedikleri için de ‘Şeytana uydum’ diye bir bahanenin arkasına sığınıp aldatıyorlar.

Bunun dışında bir başka tip de aldatmaya eğilimli erkekler. Evlenene kadar durmadan başka kadınları aldatan erkekler, evlendiklerinde de doğal olarak eşlerini aldatıyor. Kadınlar aşık olunca bunu algılamıyor, o adamı durultacağını, aile babası yapacağını sanıyorlar maalesef.

Bu durumda ‘Evlenmeden önceki kayda bakacaksın’ genellemesi yapılabilir mi?
Evet, sicili kontrol edeceksin. O sicil kalabalıksa başlarına geleceği öngörmeleri lazım kadınların. Diğer erkeklerden daha fazla sayıda ilişki kurmuş, sık ilişki değiştirmiş biriyle evlenmeyi düşünüyorlarsa iyi düşünmeleri gerekiyor. Yüzde yüz böyle olur demiyorum ama genellikle böyle bir adamla evlendiğinizde ciddi bir risk alıyorsunuzdur. Farklı kadınlarla ilişki kurmadan duramayan, flört etmeyi seven erkekler aldatma potansiyeli olan insanlardır. Bu tipteki insanlar ‘bir ara aldatacak’tır.

Beşinci grup erkekler ise ilişkilerinde sorun yaşayanlardan oluşuyor. İlişkide yaşanan sorunlar dışarıda bir hayatı özlemeye ve yeni bir ilişkiyi aramaya itebiliyor insanı. Bu aldatma türü sadece erkekler için değil, kadınlar için de geçerli.

Kadınların aldatma sebebi genellikle mevcut ilişkilerinde yaşadıkları sorunlar mı oluyor?

Evet genel olarak böyle diyebiliriz. Kadın eşiyle yaşadığı ilişkide bir sıkıntı yaşadığı zaman dışarıya bakmaya başlıyor çünkü.

Bir de yeni bir tür kadın daha var. Bu tip, son yirmi yılda ortaya çıktı. Bu kadınlar pek çok erkekle birlikte olmak istiyorlar. Uzun süreli ilişkiler pek onlara göre değil. Ama aynı grup erkeklerle karşılaştırdığımızda sayısı yine de çok az bu kadınların.
  • jamswety  (10.12.13 00:01:52) 
İki defa aldatıldım. biri ilk kez aşık olduğum ( en azından o zamanlar için öyle sandığım), biri de 1 yıllık ve benimle evlenmek isteyen bir adamla olan ilişkimdi. eskiden çok sorardım kendime, neden, diye.
bir erkek neden aldatır?
bunun cinsel yaşamınızla, güzelliğinizle, duygusal eksikliğinizle falan ilgisi yok.
bazı adamlar/kadınlar adi oluyor ve başkaca bir nedene gerek kalmıyor.
  • bir supangle olsa da yesek  (02.01.14 11:18:42 ~ 11:19:07) 
aldatmak kişinin kendi yapısıyla ilgili bence.
aldatmadım, aldatılmadığıma inanıyorum.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.01.14 12:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.