[]

hareket halindeyken kafanin daha cok calismasi

BU durum bende ozellikle yurume esnasinda oluyor. Isle ilgili olsun veya gundelik hayatla, gelecege dair kafamda binbir fikir, proje ve plan cevirebiliyorum.
Lakin nasil bir biyoloji varsa artik bu dusunduklerimi organize etmek veya not edip unutmamak icin bilgisayar basina gecince mala bagliyorum. O uretkenlik yok oluyor, hatta dusundugum onca seyi unutuyorum.
Neden boyle? Biyolojik birsey mi yoksa psikolojik mi?
Benzer durumu yasayan var mi?

 
Baslikta harf hatasi var, kusura bakmayin. Androidde duzeltme seysini bulamadim.


  • yons  (09.12.13 00:15:04) 
aristoteles bu yüzden ayakta kalkıp dolanarak ders anlatmayı başlatmış ya..

biz çok şanslı bir nesiliz ayriyetten. ayakta dolanıyorken düşündüklerini kulaklıklı mikrofonla cep telefonuna konuşarak kaydedebilirsin. telefonuna yazarak da kaydedebilirsin. unutmaman gereken temel şeyleri bu şekilde not edebilirsin.
  • hulki bey  (09.12.13 00:29:15) 
sanırım aristo idi,
öğrencilerine ders verirken yürürlermiş. peripatetikler deniyordu sanırım bunlara, yani yürüyenler.

ben de öyleyim, sabit dururken bir şey üretemem. telefonla konuşurken dahi bir sre sonra ayaklandığımı evin içinde turladığımı farkederim.

biyolojik bir şey olduğunu düşüyorum.
  • dahinnotha  (09.12.13 00:30:40) 
biyolojik sebepten. uzun bir makalesini okumuştum bir yabancı kaynakta. linki bulabilirsem atarım.


  • costa blanca  (09.12.13 00:34:22) 
yürürken kan dolaşımımız artıyor, haliyle beyine dk'da giden kan hacmi de arttığı için
kafa daha iyi çalışıyor olabilir, biyolojik bir altyapısı illa ki vardır.

  • erenu  (09.12.13 01:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.