[]

odadaki sigara kokusu

selamlar.
dün gece arkadaşlarla evde takıldık. iki paket kadar sigara içildi. pencereyi zaman zaman açıp gece boyu da aralık bıraksam da hala içeride beni rahatsız eden bir koku var. nefes almamı zorlaştırıyor, kısaca içerisinin havası temiz değil.

ne yapsam da kokuyu çıkarsam. kanepenin halının üstüne falan sindi sanırım. çıkar mı iki üç gün içinde kendi kendine?

---

bi de kışın gelmesiyle bulunduğum mahallede dışarı çıkamaz oldum, duman ve hava kirliliği yüzünden. az önce eve gelirken burnum yandı o kadar pis hava. bu durumlarda burnum yansa da oradan mı nefes almalı yoksa hafif hafif ağzımdan mı almalıyım nefes? yoksa yüzüme mendil gibi bir şey tutup maske mi yapmalıyım?

 
içildiği sırada ve sonrasında sürekli olarak havalanması gerekiyor çıkabilmesinin için. bir de pencere açmak tek başına yeterli değil, hava akımı da lazım.
glade gibi oda parfümleri bir dereceye kadar işe yarıyor ama tamamen çıkması için perde vs yıkanması lazım.

ayrıca burundan nefes almak ciğerlerin için daha iyi. burnun, nefes alırken havayı bir nebze tozdan vs arındırıyor. ağzından nefes alman bunların direkt olarak ciğerlerine gitmesine neden olur.
  • supersonik turbo  (05.12.13 17:59:22) 
odanin tamamini silmek, temizlemek ve uzun sure havalandirmaktan geciyor cozum. mumkunse perdelerin de yikanmasi gerek, cok cabuk siniyor ve hava akimi perdelerden gecitigi icin o koku hala kaliyor.


  • 1195  (05.12.13 18:00:55) 
bi kaseye biraz sirke koyup odada bekletirsen kokuyu alır diye biliyorum.


  • bxgx  (05.12.13 18:01:09) 
belli ki hava kirliliği olan bi mahallede yaşıyorsunuz. bu yüzden akşamları evi havalandırmanız işe yaramaz. mümkünse gündüz erken saatlerde havalandırın evinizi. perdeye halıya koltuğa sinen kokuyu tamamen çıkarmanın tek yolu maalesef yıkamak. perdeleri kısa programda bi yıkayın. çok huylanırsanız halıyı ve koltuğu da bi silin. evi de gündüz mahallede henüz sobalar yanmamışken havalandırın. koku çıkar.

kendiniz için de, o havadan etkilenmemek için brundan nefes almaya devam edin, ağızdan nefes almak o pis kurumlu havanın olduğu gibi ciğerlerinize inmesine neden olur. ama burnunuza da bi atkı, mendil, maske tutun bence. madem burnunuzu bile yakacak kadar yoğun. tedbir almak şart.
  • in pyjamas  (05.12.13 18:01:46) 
o odada fırtına kopsa çıkmaz o koku, sigara kokusunu bilen illaki alır yine kokuyu. perdeler, ortalıktaki kıyafetler, duvarlar... kısaca komple bi temizlik şart.


  • yns  (05.12.13 18:28:29) 
eğer kalorifer peteğin varsa odada peteğin üzerine şampuan vs gibi kokulu şeyler sür, kaloriferi aç sonuna kadar.


  • mutantking  (05.12.13 19:19:53) 
evi havalandırmada sorun yaşıyorsanız en mantıklısı gündüz saatlerinde camı açmak, akşamları ısıtma gereçlerinin dumanı kaplıyor is gibi her yanı.
bir de çok sigara içiliyor bizim evde, gündüz evi havalandırıp sık sık perdeleri yıkayıp, yerdeki parkeleri de viledayla ahşap temizleyicili suyla siliyoruz,arada da koltuk kılıflarını yıkıyoruz, bir de odada 30 dk.da bir pıstlayan glade var, sigara içmeyen misafirlerimiz dahi evin hoş koktuğunu söylüyor. ki evde 2 de kedi ve onların kum kutuları olmasına rağmen.
bir de aklınızda bulunsun bir daha sigara içerken bir mum yakın odada, o dumanı toplarmış öyle diyorlar:)
  • alice practice  (05.12.13 19:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.