[]

Akademik kariyer -iş hayatı

Bazı arkadaşlar okulu bitirdikten sonra yüksek lisans yapıp 1 2 yıl daha çalışmadan öğrenci haliyle takılıp akademisyen olmak istiyorlar.Akademide o kadar çok para da yok.Olmakda zor bu uğraş niye ? Niye bazı arkadaşlar bu yol seçiyor ?

Akademisyenlerin kazanç durumu nedir ki ?Bazıları devlete kapak atma diye görüyor .Öyle mi hakikaten


 
idealistler? paraya tercih ediyorlar dunya'ya katacaklarini.
bazilari da torpilli, yerim hazir diyor olabilirler yani :)

  • babamasoliimbananickaldirsin  (04.12.13 21:42:50) 
ne alaka lan akedemisyenlik kadar rahat meslek varmı aldıkları maaşda az buz değil,ayrıca ilgilenmek istedikleri konularla ilgileniyor,genç dimağlarla muhattap oluyorlar bence çog mantıklı.


  • ganyotçu  (04.12.13 21:48:27) 
sosyoloji, siyaset bilimi, arkeoloji, sanat tarihi genetik vb. bölümlerde iş olanaklarının sınırlı olması akademiye yönlendiriyor.
kimisi torpilli, kimisi idealist.
söyleki, sistemi değiştirmekte isteyen çok: örneğin, spor öğrencisi arkadaşım, akademiye gircem, sapık bilgisiz hocaları atacağım sistemden dediğini hatırlıyorum.
devlette kadro bulmak için, devlette okumuş olmak, öypli olmak, tanıdığı olmak vb. şart gibi.
sabancı, boun, odtu, koç amerika istiyor.
hatta bilgideki hocam bana, almanyada okuman işe yaramaz demişti aleni bir şekilde.

yani idealist olmak gerçekten lazım bu alan için.
  • botamaniaensis  (04.12.13 22:02:19) 
devlete sırtını dayamak istese klasik memur olması daha mantıklı değil mi_


  • ceycey e  (04.12.13 22:02:23) 
dışarıdan kolay görünen ama içeri girince, tezdi, yeterlilikti, savunmaydı, yayın koşulu, atama kriteri derken aslında "akedemisyenlik kadar rahat meslek varmı" önyargısını hiç birşekilde hak etmeyen bir meslek. parası da çok gibi görünse de, aslında aldığınız maaşın yarıdan fazlası, üds, ales, kitap (çoğunu yurt dışından getirmek zorunda kalıyorsunuz üstelik), fotokopi, çıktı vs ye harcarsınız. araştırma görevlileri devlete kapağı atmış olsa da sözleşmeleri yıllıktır ve her yıl yayın listesi sunarak sözleşmeerinin yenilenmesini hak ettiklerini (!) ispatlamak zorunda kalırlar. tabi bunun için de kongredir, sempozyumdur gezmek(!) (uçak bileti, kongre katılım ücreti, konaklama ücretini cepten ödedikten sonra, o parayla krallar gibi gezilir aslında ama), kaliteli dergilerden kabul almak için yırtınırsınız. o kaliteli dergilerin çoğu yabancı dilde yayın yapar ve sizin de en az bir yabancı dili o dilde yayın yapacak kadra iyi bilmeniz ya da çevirmene para ödemeniz gerekir. hatta bir çok insan sizin, öğretmenler gibi, yazın ve şubat tatilinde okulu kitleyip gittiğinizi sanır ama gel gör ki, siz azaltılan otobüs saatlerine, öğrenci olmadığı için kapatılan yemekhane ve kantine, hatta sürüm olmadığı için bozuluyor diye getirilmeyen bisküvilere rağmen sabah 9-akşam 5 okulu beklersiniz.

sonuçta bazıları gerçekten idealisttir, söylecek bi şeyleri vardır, bazıları da hasbel kader özenip işin içine girmiştir, artık bu yaştan sonra başka bir alternatif de kalmadığından sıkışmıştır.
  • halanne  (04.12.13 22:19:51) 
Her sey para demek degil. Kendini o meslege o bilime adamak isteyen o sekilde mutlu olan insanlar var.


  • mutlusismankedi2015  (05.12.13 09:58:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.