[]

bankalara işe girme mevzuu

4 yıllık iktisat veya işletme mezunu (tam emin değilim) bir yakınımız bankalara işe girmek istiyor ama hangi bankalara ne şekilde girebileceği konusunda pek bir fikri yok. bu konuda bilirkişi olan yada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim




 
kamu bankalarına girmek için kpss'ye girmeli.

özel bankaların sitelerine girip kariyer sayfalarından iş olanaklarına ulaşabilir.

garanti'nin örneğin kariyer sayfası var. buradan uzmanlık, müfettişlik vs sınavlara ve mülakatlara girebiliyorsun.

kişisel tavsiyem özel bankalar en son tercih edilmesi gereken yerlerdir, tavsiye etmiyorum asla.
  • [silinmiş]  (03.12.13 10:30:12) 
bankalar sınav açıyorlar, eğer kriterlerine uyuyorsa o sınavlara girme hakkında sahip. Kriter genelde lisans diploması ve Kpss'den yeterli puan almak. Ama bazı özel bankalar kpss istemiyor. Kamu bankaları özellere göre daha rahat tabii. Hangi pozisyonda işe girmek istiyorsa zorluğu ona göre değişir. Örneğin gişe görevlisi olmak istiyorsa nisbeten daha kolay, ama uzman yardımcılığı, denetçilik gibi daha yüksek kadrolar düşünüyorsa sıkı çalışmalı ve maalesef her yerde olduğu gibi bunda da torpil şart.


  • elikası  (03.12.13 10:30:45) 
kariyer.net'e ilan verir özel bankalar. ilanlardan başvuru yapabilir. ingilizcesi varsa, bitirdiği okul da taşrada değilse iyi pozisyonlara başvurabilir, değilse gişe mişe başlayacak bir yerden.


  • nereye bu gidis  (03.12.13 10:50:57) 
facebookta ''ziraat bankası sınavlarına hazırlık gibi bir grup var, orada ilanları paylaşıyorlar hemen, oraya katıl, görürsün sürekli.
ziraat dedim ama tüm banka sınavlarını paylaşıyorlar yani.

  • fekat  (03.12.13 10:54:44 ~ 11:35:19) 
halkbank ziraat bankası ve vakıfbank kpss istemiyor. bunlar kendi sınavlarını yapıyorlar. halkbank ve ziraat bankasının sınavlarını anadolu üniversitesi yapıyor ama vakıftan emin değilim. iller bankası exim bank ve kalkınma bankası ise kpss ile alıyor. özel bankalar da yine sınav açıyorlar tecrübesiz eleman alımı için. bunları kariyer sitelerinden ya da bankaların kendi sitelerinde ya da forumlardan takip edebilir.


  • hadibabageneyap  (03.12.13 11:04:14) 
ve özel bankaların kpss ile alakası yok.


  • hadibabageneyap  (03.12.13 11:24:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.