[]

Kindle Çocuğa Anlatır Gibi

Dostlar, arkadaşlar.

Bir çocuğa anlatır gibi;

a- bu kindle'ın kitap okuma konusunda örneğin tabletten farkı nedir'i

b- kindle'da standar pdf dosyalarını da e kitap formatında okuyup okuyamacağımız'ı

c- kindle'ın hangisini tavsiye edeceğiniz'i

anlatana bizzat çekirdek ayıklayıp vereceğim.

 
kindle dan değil genel olarak e-book readerlardan bahsetmek lazım. e-book readerlar tabletlerin aksine ekranlarında e-ink teknolojisini kullanıyorlar. herhangi bir ışık yaymadıkları için gözün yorulmuyor. tablette kitap okumak istersen 1-2 saat sonra gözlerin pert olabilir ancak e-book da saatlerce okuyabilirsin. bu teknoloji standby halinde minimum enerji harcar. yani sen bir tam şarj ile aylarca gidebilirsin. sadece sayfa çevirirken ve bir işlem yaparken, wireless açıkken falan şarj harcar diyebiliriz. bu nedenle yolculuklara falan uygun.
eğer sadece kitap okumak istersen e-book reader kesinlikle tavsiye ederim. fiyatları tabletlere göre ucuz. (çinde üretilen dandik 99tl ye alabileceğin, iki günde elinde patlayacak tabletlerde bahsetmiyorum tabi.) daha hafif, boyut olarak kitap boyutunda.
kindle ı bilmiyorum ama büyük ihtimalle pdf dosyalarını da rahatlıkla okur. ben sony prs t-1 kulanıyorum içine android bile yükledim. dosya paylaşımını da wireless üzerinden dropbox ile yapıyorum. kafam rahat. e-book readerler için özelleştirilmiş formatların özelliği; senin yaptığın format, boyut gibi değişikliği o kitap üzerinde rahatlıkla uygulayabilmesi. pdf bu konuda diğer formatlara göre daha az esnek. eğer bulabilirsin epub bulamazsan da txt pdf falan gayet işini görür.
hangi kindle i bilmiyorum. onu da başkası açıklasın.
  • fakir ama gururlu genc  (02.12.13 08:03:35) 
Ben de araya bir soru sıkıştırayım. Şu retina display vs. olaylar da göz yorma olayına derman olmuyor mu?


  • arnold schwarzeneger  (02.12.13 08:19:24) 
hayır ikisinin alakası yok. retina display çözünürlükle alakalı, önemli olansa ekranın türü. mutlaka e-ink olmalı.
e-ink bildiğin mucize bence, elindeki normal kağıdın yazıları yer değiştirerek yeni şeyler yazıyormuş gibi bir şey.

  • yakuza123  (02.12.13 08:28:28 ~ 08:28:35) 
Kitap fanı olarak," e-reader ne ya, hani pdf okunur da kitap için gereksiz" diyip duruyordum, sonra abim yeni aldığı kindle'ı gösterdi. Çok başarılı gerçekten. Yani yapmış adamlar.

Ben de kindle almayı planlıyorum bir ara, en mantıklısı paperwhite gibi görünüyor. Altta klavyesi falan olan sanırım fire modeli var ama gerekli gelmedi pek. Euro fırladığı için pahalı oldular tabii ama düz modeli ya da paperwhite'ı tavsiye ederim.
  • whoosie  (02.12.13 08:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.