[]

dedeniz öldü ve deli miktarda miras kaldi? fabrika kurup ne üretirdiniz?

dedenin ardinda deli miktarda para elinize gecti. fabrikasyon halinde bir seyler uretmek istiyorsunuz. ne üretmek isterdiniz, nicin?




 
koli üretirdim şu sıralar çok ihtiyacım var ve her zman koliye ihtiyaç duyulur.


  • basond  (01.12.13 16:24:41) 
dede.

hem vefa hem de işletmenin büyümesi açısından mantıklı olur gibi geldi şu an.
  • sparkle kiddle  (01.12.13 16:24:44) 
ne üretirsem üreteyim türkiye dışındaki pazarı hedeflerdim. tekstil ürünleri üretir yurt dısında pazarlardım herhalde.

ucuz işçilikte çinle yarışamayacağımdan ve türkiye pazarında çin mallarıyla rekabet edemeyeceğimden, yurt dısına satardım.

gönlüm elektronik ürünlerden yana da orda bi teşvik yok, ülkede pazar yok. sıkıntı o. türk malı elektronik ürünlere "dandik" deyip uzak duruyor "cool" olmadıklarından
  • paranoyak kedi  (01.12.13 16:26:51) 
bu devirde kaybettirmeyecek bir şey varsa yiyecek sektörü olsa gerek. insan var olduğu sürece bir şeyler yemek tüketmek zorunda.

ama işte bu işlerde fiyat/performans oranını iyi tutturmak lazım.
  • prezarlatif  (01.12.13 16:27:29) 
dede kafasi uretirdim. Sonucta dedenin onemli olan kismi beyni, o yuzden komple dede uretmek fiyat performans acisindan pek karli olmaz. dedesi olup de miras kalanlara satarak onlari inovasyona yonlendirmis olurdum


  • rentts  (01.12.13 16:29:30 ~ 16:30:18) 
temizlik malzememleri


  • konskenkova  (01.12.13 16:29:49) 
fabrika değil de organik meyve-sebze işine girerdim kesin. hem doğayla iç içe olma fırsatı da var, negzel!


  • in search we trust  (01.12.13 16:35:16) 
fabrika kurma reyis, ama bi en azindan marangoz atölyesi kurabilirsin. bir sey uretmen gereiyor en azindan :)


  • VickVickyVale  (01.12.13 16:42:53) 
Insaat malzemeleri uretip ortadoguya satarim

Amerika yiksin ben insaat malzemeleri satiym, olur tutar bu is
  • cecilia  (01.12.13 16:47:57) 
Once dedeye guzel bir mezar. Sonrasında enpara ya yatırırdım.


  • anonymice  (01.12.13 16:52:52) 
eskiden hayır olsun diye bir eser yapılınca(cami, çeşme, okul vs.) bir de onun giderlerini karşılamak için han, hamam gibi gelir getirici binalar vakfedilirmiş.

ben olsam gayrimenkul satın alıp kirasını değerlendirirdim. artan parayla da insanların bedava istifade edebileceği bir şey yapardım.
  • hurin  (01.12.13 17:07:03) 
tıbbi malzeme. eldiven, şırınga vb.


  • sutlu nescafe  (01.12.13 17:29:46) 
Sigara


  • cometome  (01.12.13 17:31:11) 
organik meyve, sebze, süt, yumurta, yoğurt... kendim de yerdim, oh mis.


  • falafila  (01.12.13 18:08:48 ~ 18:09:42) 
ileri teknolojik seramik malzeme.


  • pasp  (01.12.13 18:40:27) 
@pasp ileri teknolojiden kastin ne reyis? ne amacliyorsun?


  • VickVickyVale  (01.12.13 18:52:12) 
bi anlatsam yer yerinden oynar.. :D

ya, ülkemizde bazı madenlerin çıkışı ne yazık ki uluslararası antlaşmalarla bağlanmış durumda, ama bu durum bir kaç seneye değişecek -anlaşma şartlarından dolayı- halihazırda üretim yapan bir-iki firma var zaten ve hayvan gibi para kırma ihtimalin var, çünkü ileri teknolojik seramikler hafif, darbelere dirençli, yüksek sıcaklık ve sürtünmelere karşı dayanıklı olduklarından, otomotivden uçak uzay sanayiine, biyomalzemelerden -mesela tam kalça implantları- askeri araçlara kadar pek çok alanda kullanılabiliyor. ben olsam bu alana yönelirdim ki zaten üniversiteler olsun, özel sektördeki bazı firmalar olsun, seramiklere yönelmiş durumdalar. kimisi kaplama yapıyor kimisi toz üretiyor, falan. ha gerçi kök hücre teknolojisi ile bi yirmi seneye kadar biyomalzeme olayı biter, diye tahmin ediyorum.

ha bir de, nano malzeme işine de girebilirdim, quantum dot gibi. kanser tedavisinden petrol rafinerilerine kadar pek çok alanda kullanılabiliyor. çok enteresan bişi cidden.
  • pasp  (02.12.13 02:34:15) 
DARK: hangi bölümde okuyorsun bilmiyorum ama, bu son zamanlarda hocalarımızla konuştuğumuz bir konu. buna dayanarak söyledim. kendim de biyomalzeme olarak seramik parça ürettim, testleri yapılıyor şu anda -artık ben yapmıyorum, ben seramik toz üretimi yapıyorum sanayi tezi olarak, yani işi bilip de girenlerin yanında çalışıyorum- . sanayi tezi olarak da, implantların lab. ortamında üretimi yapıp sonrasında da şirketin isteği doğrultusunda seri üretimi yöneten arkadaşlarım var. yaptıklarıma ve gördüklerime dayanarak söyledim, kafadan atmıyorum yani.

not: tam kalça implantının seramik yerine kök hücre teknolojisi kullanılarak üretilmesi gibi projeler var, bahsettiğim buydu. belki biraz hızlı geçmiş olabilirim.
  • pasp  (02.12.13 12:01:41 ~ 12:05:27) 
bir de şunu eklemek isterim ki, tam kalça implantlarında genelde seramik ya da metal kullanılır, ama metallerin korozyonundan dolayı, seramiğe yönelim var. dediğin gibi polymerler de implantlarda kullanılıyor sıklıkla, ama kemik tamamlayıcı/ikame edici ortopedik implantlarda polymer yapılı malzemeler fazla kullanılmaz -hatta ilk defa senden duydum. ortopedik implantlar üzerinde sunum yapmışlığım var- çünkü yorulma dayanımları yeteri kadar iyi değildir. ha, çok sert bir seramik malzemenin de kullanılması iyi değildir, basma direnci yüksek olacağından, vücuttaki orijinal kemiğin belli bir cycling sonucunda erimeye başlamasına neden olurlar. konuyla ilgili sunumumu istersen sana atabilirim. hala ikna olmadıysan, istanbul teknik üniversitesi'nde prof. dr. gültekin göller var, onunla da görüşebilirsin, kendisi biyomalzeme dersini veriyor lisansüstü öğrencilere.


  • pasp  (02.12.13 15:35:27 ~ 15:35:59) 
tamam, farklı bir şey dememişiz zaten. benim dediğim tam kalça implantı, burada hip joints'den bahsediyor, yani birleşme yerinden, bu kısım polymer olur zaten vücuda bağlandığı için, seramik olsa bu sefer de kemik-seramik sürtünmesinden dolayı kemik de aşınır, seramik de. biz hip jointlerin metalik olanlarını görmüştük mesela derste, gültekin hoca getirmişti, vücut içinde çıkarılmış parçalar, aşındıkları için test yapılması amacıyla hocaya verilmiş. yoksa polymer kullanılıyor dediğim gibi. benim ürettiğim seramik biomaterialı biz total hip implant olarak tasarlamıştık mesela, öyle düşün.

high tech seramiklere gelince, ben şu anda zaten üretiyorum. benim şu anda ürettiğim daha yeni bir malzeme, ama benden önce çalıştıkları malzemelerin ihracatından çok iyi para kazanmış firma, o yüzden proje açılmış.

kemik-kök hücre ilişkisine gelince, bu da şu anki üni.mde olsun, eski üni.lerimde olsun, konuşulan konular. bu konuda proje tasarlayan hocalar var. o konu benim alanım sayılmaz, ama anladığıma ve dinlediklerime göre, kök hücre teknolojisindeki ilerlemeyle, 20 yıla implantlara gerek kalmayacağı söyleniyor, ki benim de mantığıma uyuyor. böyleyken böyle.
  • pasp  (02.12.13 16:16:40) 
ahahah tamam ya ama süpermiş o çivi ben araştırayım onu.

evet evet, polymer vücut içinde çözünebiliyor, chain yapı bozuluyor, zaten kristallendirsen gevrek oluyor, onu hiç kullanamazsın, termoplastik olacak şekilde üreteceksin o da çözünebilir oluyor daha kristallenmediği için falan, ben de gerçi unuttum polimerleri en son lisansta görmüştüm, çalışmam gerek sınavda çıkacak. neyse, metal de öyle işte, o da korozyona uğruyor ya. seramik iyidir ama işte o da kemiğe zarar verebiliyor dediğim gibi. en güzeli vücudun kendi şeysi ya la, vücut iyidir -ne dedim ben ya?!- ha tabi 20ye 30a kim öle kim kala ben yarın ne yapıcam onu bile bilmiyorum sabah kalkıp kahvaltı edeyim giyiniyim süsleniyim püsleniyim okula gidiyim istiyorum sonra gene lab. gene lab. giyiniyorum güzel güzel sonra kazağım asit oluyor -en sevdiğim kazağım bugün gürültüye gitti misal, ileri teknoloji seramiklerin allah belacığını virsin! diye ağlayarak eve döndüm :,( adamlar seviyeyi yükseltiyor, ben kazağımın derdindeyim, o da ayrı.... divit +1 yani.. ama kazak yaaa çok güzeldi yaaaa omuzları açıktı falan böyle seksiydi ne bileyim? :(

ben olsam kazak fabrikası kurardım, bir de 35 numara ayakkabı, bak bunlar da lazım bernadette gibiyim ayağım yok neredeyse falan.. ayağıma implant yapıcam ben sinirlendim ayakkabı bulamıyorum kazağım asit oluyor üff falan yağne! (ha önlük giy dersen, giydim sıcak bastı, hallerim geldi herhalde ne bilem ben pffftt..) :)))))))) neyse ben gideyim çay koyayım en iyisi memnun oldum iyi akşamlar öptm kib bye (okuldan yeni geldim kusura bakmayın saçmalıyorum açlıktan :( )
  • pasp  (03.12.13 00:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.