[]

Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Her ay enpara hesabına 1000 lira atayım biriksin en azından diyorum. Akıllı bir yöntem mi? Siz nasıl yapıyorsunuz?




 
hiç dokunmayacaksan parana,risk almayacaksan BES e yatır .. %25 katkı iyi bir oran bence...


  • veilofsin  (26.11.13 11:15:53) 
vadeli mevduat kullanın derim. 10 yıl parayı çekmem ben yea diyorsanız Bireysel Emeklilik Sigortası olabilir.


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (26.11.13 11:21:53 ~ 11:22:02) 
en para fena değil ben de kullanıyorum

teb marifet hesap
ing turuncu hesap ta mantıklı

vadeliye yatırmak da güzel ama şubelere gidip pazarlık etmen lazım faiz için. etmezsen düşük verirler.
  • birzamanlardeligonlum  (26.11.13 11:31:39) 
Ben şöyle yapıyorum. Elimde kalanın büyük bir kısmını bankaya, Her ay k.kartından BES'te az bir miktar alıyor. kalırsa çok az bir miktarda Euro hesabına koymaya çalışıyorum.

Ayrıca BES'in bir güzelliği de yatırım dağılım oranlarını değiştirebiliyorsun. Ancak BES'te paranı hemen çekmemen gerek.
  • bartholomew87  (26.11.13 11:51:20 ~ 11:55:16) 
@birzamanlardeligonlum +1

ing iyidir. Özellikle hoşgeldin faizi yüksektir ve istediğin gün para çekip yatırabilirsin. Gerçi diğer bankalara da bakmak gerek tabi.
  • bartholomew87  (26.11.13 11:57:07) 
isctr diyorum bende her ay 1000 tl lik al temiz her nisan temettü verir %14 civarı.

tüyo: dalgalı kur izliyor her ay almadan elindeki miktarın ortalamasının altına inmesini bekle
örn: ilk ay 5,30 dan aldın , 2 ci ay parayı yatırım hesabına geçir ay içinde 5,20 ye düştüğü zaman al elinde 2 aylık 5,25 hisse olur bu böyle devam eder.
  • magoria  (26.11.13 12:22:55 ~ 12:23:58) 
bes e sakin bulasma gelecegi belli degil. su an %25 iyi gibi gorunuyo ama ulke ekonomisi ortada bi yasa ile degisiklik yaparlar 10 yil sonra cikarken paranin yarisini kesinti nedeniyle birakirsin. en mantikli yol her ay para yatirip vadeli hesaba actirmak. garanti. eger biraz daha risk dersen altin hesabi yap su anantikli uzun vadede kazanirsin bi 10 yil sonra bes ten daha fazla kazanacagini dusunuyorum. onun disinda bide aktif olarak iniz cikislari takip edip bozdurup alma yaparsan kat kat daha fazlasi da olabilir. ben 7 8 yil bes e para yatirdim yasayla ciktim karim vadeli mevduata verseydim o parayi ayni olacakti. hisse ve atak fon kullandim ustelik en agresif fonlar. borsa zaten tr de bitik. kucuk yatirimci bulasmamali.


  • ergenpezeveng  (26.11.13 12:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.