[]

kıdem tazminatı almalı mı?

merhaba arkadaşlar,

4 yıl boyunca öğrencilik dönemimde bir firmada home-office çalıştım ve bu süre içerisinde aylık net bir maaş aldım ancak şirket ile aramda herhangi bir resmi bağlantı olmadı (sigorta gibi). öğrencilik bitti bana askerlik yolu göründü, şimdi bu firma bana kıdem tazminatı gibi bir ücret vermeli mi?

resmi bir işlem yapılmadığı için ödeme teklif etmeyebilirler ama bende yapılması gerektiğini düşünüyorum, nedir bu işin etiği yada olması gerekeni?

gerçi etiği diyorum ama sigortasız çalışmak ne kadar etik orası bambaşka neyse bir yorum getirirseniz güzel olur.

 
ssigortasız çalıştırmazlardi heralde...


  • ceycey e  (26.11.13 11:59:48) 
neden versin ki? yani aile şirketiyse söz konusu olan, elbette verir ama diğer türlü niye verecek yani?


  • kosun lan mevzu var  (26.11.13 12:02:34) 
yani hem sigortasız çalışmayı kabul edip üstüne bir de kıdem tazminatı istiyorsun amk! hala soruyorsun. kusura bakma bi an sinirlendim. sakinim.

sen de isteme kardeş. verilmesi gerektiğini düşünüyorum demişsin. düşünme.
  • cemiyetin unlu simasi  (26.11.13 12:04:29) 
@cemiyetin unlu simasi HAHAHAHAHAHAH


  • kosun lan mevzu var  (26.11.13 12:05:43) 
Maaşının düz havale şeklinde yattığını düşünüyorum herhangi bir sözleşme vs olmadan. Bu durumda şirketin sana vereceği bir şey olmaz, zira çalışanları değilsin.


  • whoosie  (26.11.13 12:05:51) 
dava acip alabilirsin, üstelik geriye dönük sigortadan dolayi da götlerine cok pis girer. asgari brüt ücretin 31 kati gibi bir ceza söz konusu. bence alttan alta bir yokla, baktin yok diyorlar üstü kapali tehdit et. hala olmuyorsa da bul bir avukat ve dava ac. baroda is davalarina düsük ücretle bakan avukatlar da var.


  • hosein  (26.11.13 12:20:42) 
ya sonra neden işçi eziliyor amk? böyle dingiller olduktan sonra...


  • cemiyetin unlu simasi  (26.11.13 12:26:08) 
al tabi.


  • nuisance  (26.11.13 12:31:28) 
@cemiyetin unlu simasi durum biraz derin, başlangıçta onlar sigorta yapmayı teklif etti ama bir kaç tane başarı bursu aldığım için sigortamın başlaması durumunda onların kesilmesine göze alamadım o ara nakit ihtiyacım vardı falan filan.

olayın resmi boyutta nerelere uzandığının farkındayım ama öyle bir niyetim yok, yöneticilerim ve patronumla aram iyi sadece ulan istesem nasıl bir tepki verirler diye merak ettim.
  • semanful  (26.11.13 12:47:46 ~ 12:49:43) 
istesem ne olurdu diye düşünüyorsan başka.

resmi boyutta orada işçi olarak çalıştığını kanıtlayamazsan bi bok alamazsın yine.

kanıt lazım.
şahit lazım.
  • cemiyetin unlu simasi  (26.11.13 12:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.