[]

Breaking Bad hakkında ayrıntı bir soru

--- Sezon 3 hakkında spoiler içerir ---

İzlediğim yere kadar olay şu; Walt ile Jesse şu zenci adamın güzel laboratuvarında üretiyorlar. Jessee de ufak ufak çalıyor, kendi de satıp kazanmak için. Ama yaptığım hesaplar sonucu çok az kazanacak olması lazım.

Hesap şöyle: Jesse ile Walt üç ay için toplam 3 milyon alacaklar zenciden üretmek için. Bir ara Jesse ile Walt konuşmuştu, toplam paranın ne kadar azını aldıklarına dair. Bunlar 3 milyon kazanırken toplam maliyet 96 milyondu galiba. Yani %3 diyebiliriz. Jesse her batch'ten biraz çalıyor, ama çalma miktarı 200 pound'un yarım pound'u falan, öyleydi. Hadi her 200 pound'da bir pound diyelim. Yani %0.5 eder. Toplam meth satışı 3 ayda 100 milyon dolar olacaksa da 3 ayda toplam 500 bin dolarlık çalabilir demek ki.

Yani bir yanda sadece labda çalışıp 3 ayda 1.5 milyon dolar kazanmak var, bir yanda ise labdan biraz çalarak, kendi ayrıca satmaya çalışarak 500 bin dolar daha kazanmak... Mantıklı mı bu? Yani labda güven içinde 1.5 milyon kazanmak varken o kadar riske girip 500 bin daha kazanmaya çalışmak saçma değil mi? Burada bir mantıksızlık yok mu dizide? Yani Jesse de uçarı bir insan olsa da gerizekalı değil herhalde.

En son sezon 3 - bölüm 11'i izledim. Sonrası hakkında spoiler vermeyin lütfen.

--- Sezon 3 hakkında spoiler içerir ---

Evet, bunu dert ettim kendime şimdi.

 
neden daha fazla kazanmasın ki? ayrıca kendi çevresinde bi adı, itibarı vardı az da olsa. onu korumak için biraz da.


  • vodianova  (25.11.13 21:20:42) 
Jesse karakterinin varoluşsal problemleri olduğu için mantıklı olmasa da böyle bir risk alması kendi içinde tutarlı. Adamın derdi 1,5 milyon $ kazanıp kendine iyi bir hayat kurmaktan çok kendini değerli hissetmek. Nefret ettiği adamları zengin ederek zengin olmak yerine kendisi bir şeyler başarmaya çalışıyo bahsettiğin dönemde. Zaten dizi boyunca Jesse ve diğer tüm karakterler bir çok gelgit yaşayıp dönüşümler geçiriyor ve dışardan bakınca çok mantıksız görünse de o karakter için o dönemde tutarlı hareketlerde bulunuyorlar.
Breaking Bad'in en sevdiğim yanı bu karakter dönüşümlerinin çok inandırıcı olması ve karakterin yaşadığı iç çatışmaları çok iyi yansıtması.
Ben de diziyi izlerken kendimi senin gibi hesaplar yaparken buluyordum. Ama adamlar rakamlardaki saçma gibi gelen detayları bile karakterin karar alma sürecindeki saçmalamalarını göstermek için kullanmışlar gibi düşündüm daha sonra.
  • hottamale  (26.11.13 09:19:58) 
Orada amaç paradan çok kendi adamları olsun, kontrol kendisinde olsun istiyor, kendi bir bölgesi olsun vs, jesse'nin olayı o zaten. hem jesse'nin karakteri 5 sezonda çok değişti, her şey beklenir ondan.


  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (27.11.13 11:53:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.