[]

Kadına Şiddet Hakkında Erkek Tarafı

Bugün işyerinde şahit olduğum bir olay bazı şeyleri düşünmeme neden oldu...
Kadına şiddet...kadına el kalkmaz, dövülmez, cinsel veya madi olarak şiddet'e uğrayanlara şöyleböyle ceza...

Aynen katılıyorum, kadına şiddet uygulanmasına karşıyım ama bazı kadınlar bunu çok fena süistimal yapabiliyor bence.

Bugün işyerindeki filiz hanım kendisi gibi memur hasan ağabey'e ayakta iken öyle şeyler söyledi, öyle üzerine giti, öyle gururu le oynadıki...

Hasan abi'den sağlam bir tokat geldi kendisine..Sanırım filiz abla biz memuruz ve ben kadınım, ne yaparsam yapayım kadına şiddet burada olmaz gibi şeyler mi düşündü ne.

Ama o tokat'dan sonra vaybe kadına tokat atılır mı, kadına şiddete hayır gibi şeyler aklıma gelmedi, hatta hak ettiğinide düşündüm filiz ablanın...

Sizce bunun çizgisi nedir..kadına her şart ve şekil altında da şidet uygulanmaz mı, kadına kadın suçlu olsa bile, tahrik etse bile tokat atılmaz mı?

Ama o durumda filiz abla yerine herifin biri olsaydı yine o tokatı tokat olarak değilde yumruk olarak yerdi, bu sefer o dayağı yiyen adam olduğu için o olay kapancak mıydı...

Aklımdakileri tam toparlaayamadım ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda....

 
şiddet sadece kadına değil hiç kimseye uygulanmamalı. güçlü olan güçsüze şiddet uygulamamalı. buna anne-babanın çocuklarına uyguladıkları şiddet de dahil. orantısız güç. eşitler arasında kavga olabilir ama kadın her halükarda erkek kuvveti karşısında daha acizdir.


  • kakao  (25.11.13 16:01:00) 
Ne olursa olsun el kalkmaz. Kalkan el hiçbir şeyi çözmüyor çünkü.


  • cakabo  (25.11.13 16:01:23) 
Kadına şiddet, bir insana kadın olduğu için uygulanan şiddettir. Mesela evdeki kadın, adamın kızı, metrobüsteki taciz, arka sokaktaki tecavüz... Kadın olduğu için uygulanan, aynı pozisyonda erkek olsaydı başına bir şey gelmeyecekti diyeceğimiz şiddettir.

Senin anlattığın olay ise cinsiyetten bağımsız. Hatta erkek olsaydı daha kötü bile dayak yerdi. Bu olay iki kişi arasındaki şiddettir, kadına şiddet değil. Ona göre değerlendirilmeli.
  • harzem  (25.11.13 16:05:25) 
Öncelikli şiddeti uygulayan Filiz. Adamın yaptığı hiçbir şekilde geçerli olmayabilir ama kadının da yaptığı tahriktir bence


  • oldboy  (25.11.13 16:18:12) 
Bahsi geçen durumda bence kadına şiddet mübahtır. Kadına kadın olduğu için uygulanan şiddet ise sadece ezikliktir.


  • Nocturne  (25.11.13 16:18:40) 
filiz ablanın yerinde erkek de olsa vurmamalı.


  • r_u_h  (25.11.13 16:27:18) 
kadına şiddet kötüyken erkeğe şiddet normal bir şey değil. harzemin dediği gibi burada cinsiyetten bağımsız bir şiddet var ve olmamalı, karşısındaki dünyanınn en güçlü kişisi dahi olsa hoş görülemez. ama maalesef bizim toplumumuzda hukuk yeterince içselleştirilmediği için kendi hakkını yada intikamını dayakla almak bazen hoş karşılanıyor.


  • yakuza123  (25.11.13 16:39:16) 
hasan abi, karşısında bir kadın değil erkek de olsa şiddete başvuracaktı ve hatta tokat değil yumruk atacaktı sanırım. eğer öyle ise, bu vakada bahsedilen, kadına şiddet değil, salt şiddet.

ben, ne olursa olsun, sözlü bir saldırıya, ne kadar hak ettiğini düşünürsek düşünelim, fiziksel şiddet ile cevap vermenin uygun olmadığını düşünüyorum ki sanırım yasalar da böyle diyor.
  • nereye bu gidis  (25.11.13 17:13:58) 
tokat yerine depik atmayı tercih edebilirdi hasan ağbi.bu durumu hasan ağbinin primitifliğine ve dar hayat algısına veriyorum.


  • ganyotçu  (25.11.13 17:24:21 ~ 17:25:23) 
tekrar ancak yeni dönebildim bu soruya. diyorum ki hasan abi o tokatı atana kadar kadına o kadar laf ettirmemeliydi. 2 çift laf söylese kadını sustursa tokat atacak kadar sinirlenmezdi. önce tepkisiz kalıp sonra şiddete başvurması hatası olmuş.


  • kakao  (25.11.13 22:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.