[]

bağlama çalmak istiyorum

Birkaç haftadır çok istiyorum çalmayı. Önce bir alıp kendi halimde tıngırdatmaya çalışayım, sonra ders falan alırım. Ama şu bağlamayı birkaç gün içinde almazsam bir daha ömür boyu bir müzik aleti öğrenmek istemem gibi geliyor. O yüzden şu bağlamaya başlayıp bir müzik aleti öğrenmiş olmak istiyorum.

Bağlama almak istememin sebebi sevdiğim türküleri kendim çalmak istemem, kendi çaldığım müzikle efkarlanmak, düşüncelere dalmak istemem.

Bana ne önerirsiniz? Çok cahilim. Var mıdır bu bağlamanın çeşitleri? Giriş seviyesindeki bağlamalar çok mu dandik oluyor? Bazı müzik aletleri (klarnet, belki klarinet gibi) düşük seviyede olanların çıkardığı ses kötü olabiliyormuş. Ben güzel, kaliteli, birkaç yıl çalabileceğim bir bağlama düşünüyorum.

Bu duyuruyu açmak benim için önemli bir adım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

 
sözlükte moonboomer nick'li bir arkadaş var, kendisi bu konularda çokça bilgilidir. yeşillendirebilirsiniz, bana çokça tavsiye vermişliği vardır zamanında =)


  • paradoxical  (23.11.13 23:18:54) 
bağlamanın çok çeşiti var evet.

ne tarz müzik dinlediğine ve ne tarz müzik çalmak istediğine göre değişir.
  • kosun lan mevzu var  (24.11.13 00:10:10) 
yanında bu işten biraz anlayan destekçi biri yoksa kendi kendine hiç deneme derim, yoksa soğursun yazık olur hayallerine.. ben bir halk eğitim merkezinde başlamıştım, temeli aldıktan sonra karıştıra karıştıra kendim öğrendim. hazır ilham gelmişken hemen böyle bir aksiyon al bence. kurs olur eğitim merkezi olur, onlar sana bağlama konusunda da yardımcı olacaklardır.


  • va  (24.11.13 09:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.