[]

Türkiyedeki Eksiklikler Neler ?

Eğer siz başbaşkan ya da başkan olsaydınız ilk neyi değiştirirdiniz ?


Benim Türkiye'de gördüğüm en temel eksiklik adalet üzerine. Suç ve Ceza ilişkisi doğru işlese sıkıntı olmazdı gibime geliyor. Yani başbakan Adana Valisini ya da hata yapan diğer bir kişiyi yedirmeyiz demesede kendi yese. Suçsuzlar ömür boyu hapis alırken suçlular ( kime neye göre derseniz kaynak belli) katil, hırsız ve tecavüzcüler düzgün cezalar alsa geri kalan hatalar kendiliğinden düzelir gibi bir düşüncem var. Var mı listeye ekleyecek bir düşüncesi olan ?

Yanıt verirken objektif olmaya çalışırsak belki hepimizin düşünceleri dahada netleşir.

 
eğitim sistemini baştan yaratırdım.


  • bass solo take one  (23.11.13 22:29:11) 
egitimden once
polis, istihbarat ve yargidaki cemaatci yapilanmayi ayyuka cikartir hepsine gereken cezayi verirdim.

  • rentts  (23.11.13 22:32:27) 
kardeşim, ne türkiye'de ne de başka bir ülkede(genelleme bu istisna elbet olur) hiçbir şeyi değiştiremezsin. bir şey değiştirmek istiyorsan ne eğitim, ne adalet sistemi, ne yaşanılan sistem hepsini değiştir gene bir bok olmaz, işler boka sarar. neden? insanlar değişmedikçe hayat ve yaşam standartları değişmeyecektir. sen insanları değiştirebilirsen o zaman hepsi birbir ardına düzelecektir zaten.

he.. iyimser olup insanların da sistemle değiştiğini düşün dersen. ilk olarak halkı bilinçlendirme olayına girişirdim. daha sonrasında bütün kurumlarda kadrolaşmayı dağıtma ve buna engel olma. hakedenin hak ettiği yerde olması yani. bu hak ettiği yerde olma maddi bakımdan değil tabii, bilgi vs bakımından.
  • seksli harf  (23.11.13 22:33:15) 
en büyük eksiklik sen benden değilsin düşüncesinin ölmemesi ve hayat müşterek birşeydir erkek kadın eşittir hali. bu olamıyor ve ben çok üzülüyorum..
ve hayatta emekçiler eşit olmalıydı:
Solda güneş yükselierken
Hani
o muavin de uyuklarken sana su verirken, aslında herkes çok eşitti sen fethiyeye giderken
Herkes için eşit irşey var sadedce:
GÜNEŞ SOLDAN YÜKSELİYORDU
sağcısına solcusuna merkezinden diğerine farketmez..gerçek o
güneye giderken güneş soldan yükselir....
  • Ruprect  (23.11.13 22:34:02 ~ 22:35:20) 
  • kaya1453  (23.11.13 22:34:40) 
zihniyet değişmedikçe hiçbir şey değişmez, yaşam tarzları ve hayat standartları +1
x birini "tanrılaştırmak" gibi bir zihniyete sahibiz.
istatistiklere çok önem veriyoruz, işimize zerre yaramayan ve yaramayacak herhangi bir yatırıma "oleeey süüpeer" tepkisi veriyoruz.
kolay kanıp kolay oy veriyoruz.
bu kadar hakim bey.
  • paradoxical  (23.11.13 22:35:24) 
Yaklaşımlar değişmeli, niyet ya da. En önemlisi şeffaflık lazım, her alanda. Kendisi ile yüzleşmeli Türkiye,paradigmasını değiştirmeli.


  • rn  (23.11.13 22:40:37) 
adalet,eğitim,sağlık.herşey çok kötü.insanlar suç işliyorlar ve çok komik cezalar alıyorlar.eğitim tamamen ezbere dayalı,hiçbirşey öğrenmeden mezun oluyorsun.hastalandığın zaman doktora ulaşman çok zor.annem rahatsız ve bir haftadan beri hergün sabahtan akşama kadar hastanedeyim,doktorlar ilgisiz,personel ilgisiz.gerçekten çok kötü.


  • rock n roll  (23.11.13 22:42:06) 
eğitim +1

ama sistemi baştan yaratmadan önce öğretmenleri baştan yaratırdım.
  • goldentitan  (23.11.13 22:46:54) 
diyanet işlerini kaldırır, cemevlerine ibadethane statüsü verir, yerel yönetimleri güçlendirir, üniversiteleri özerkleştirir, seçim barajını düşürüp yüzde 50 kadın kotası getirir ve eşcinsel evliliklerini yasallaştırırdım (aklıma ilk gelenler).


  • alen  (23.11.13 23:07:40) 
* Eğitim sistemini sıfırdan yapılandırırdım.

* Din kültürü dersini kaldırırım. Sadece dersle Müslüman, Hristiyan her ne olacaksa olmayıversin zaten. Din, nesilden nesile akan sözlü bir kültür aslında. Öğrenmek isteyen ailesinden, çevresinden, ibadethanesinden, envai çeşit kitaptan öğrenebilir.

* Anayasayı çoğulcu yapardım.

* Tvlerde belli bir oranda eğitici belgesel, ders, hayati bilgiler veren vb programlar yayınlatırdım.

* Jeopolitik konumumuzu sonuna kadar kullanırdım. Gümrük vergileri, boğazdan geçişler vs.

* İhracatı arttırmak için ne gerekiyorsa yapardım.

* Çalışma saatlerini düzenlerdim. Her meslek için ayrı ayrı.

* El becerisi veya yetenek gerektiren mesleklerde, okullarda sınav uygulamazdım. 3 matematik sorusu çözemedi diye usta bir piyanist adayını harcamazdım mesela.

* Sadece üst yönetimin denetimiyle yetinmezdim. Halka sadece şikayet etme hakkı değil denetleme hakkı da verirdim. (Belli bir yaş üstü, gönüllü, yüksek eğitimli kişilere).

* Sadece çocukların girebileceği sohbet odaları kurardım. Ailesine anlatamadığı şeyleri anlatabileceği pedagogların olduğu, resim odaları, müzik odaları olan, etüt merkezi gibi ama ücretsiz. Her okulda olurdu bundan.

Not: Oyunuzu bana verin.
  • sadecece  (23.11.13 23:22:07) 
rentts +1 ben de onu yazacaktım. polis asker istihbarat v.b ne kadar cemaatçi varsa tasfiye ederdim.


  • xenophobe  (24.11.13 00:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.