[]

laptop maintenance (capsli)

alet epey sert çıktı bugün bana. fan falan hayvan gibi çalışıyo, işlemci kullanımı devamlı yüksek. en son ekran durup dururken karıncalanmaya, mozaiklenmeye başladı dedim sıçıyoruz. neyse kapadım, açtım alt takımı fanı temizledim. önceden fanın içini açmamıştım hiç üstünden süpürgeyle epey bi çekmiştim ama. hayvan gibi toz vardı içinde. neyse şu termal macun işine gireceğiz sanırım. sorularım;

1. fotoda gördüğünüz kısım haricinde aletin açmam gereken bir kısmı yok değil mi?
2. macunu hem işlemciye hem ekran kartına sürmek gerek diyorlar. ekran kartı neresi oluyor? sağ dipte iki bakır soğutucunun yan yana olduğu şey mi ekran kartı?
3. o bakır hatları nasıl sökeceğiz? sadece işlemci ve ekran kartının köşelerindeki o ayakları sökünce çıkıyor mu?
4.nasıl süreceğiz bu macunu? bi sürü video var biri diyor yayın biri diyor ortasına bi nokta kadar koyup yaymadan bırakın falan. siz nasıl yapıyorsunuz?
5. fanın sağ tarafındaki siyah bant sağdaki metal kısma yapışık değildi. sıcaktan falan yapışkanlığı şey mi olmuş nolmuş. yapıştırmak gerekir mi onu?
6. tavsiye edeceğiz başka şeyler?

 
1. yok gibi görünüyor. fan kısmını küçük vidaları sökerek açacaksın sanırım.
2. ta kendisi
3. aynen ayakları sökünce yekpare olarak çıkacaktır, fan kapağını da açtığını varsayıyorum.
4. mercimek tanesi kadar tam ortaya koyuyorsun, dikkatli şekilde o bakır yekpare kısmı ayakları düzgün şekilde yerleştirecek şekilde koyup sıktığın zaman yayılıyor kendisi.
5. bilemedim
6. youtube'da başına dissamble yazarak laptop modelini arat. varsa video falan gayet yararlı olur.
  • diabolus79  (23.11.13 19:44:12) 
ek soru; eski macunu nasıl temizleyeyim?


  • loser blueser  (23.11.13 19:45:38) 
1-biraz daha uzaktan çekilmiş foto koyarsan daha net görebiliriz. bence biraz daha çıkması gereken yer var.
2-ekran kartı ve işlemci o 2 bakır çubuğun altında. çubuğu sabitleyen şeyleri çıkaracaksın, fanı tutanları çıkaracık o set komple fanla birlikte dışarı çıkıyor.
3- yukarda
4- ben yaydım , içinden çıkan spatulayla
5-çok önemli birşey olmasa gerek.

marka model de yazın merak ettik :)

youtube da ürünüzü yazıp yanına disassembly yazıp kasanın açılış videosunu inceleyin. yanlış birşey yapmayın üzülürsünüz.

ek: macunun olduğu yerleri ıslamk mendille silince çıkıyor zaten macun. ama çok ıslak olmasın! :)
  • sadun.net  (23.11.13 19:54:26 ~ 19:55:11) 
@sadun.net

marka model casper nirvana olduğundan dolayı kendisiyle ilgili bişey bulmak pek mümkün değil :D
  • loser blueser  (23.11.13 20:01:57) 
fotoğrafta bakır borunun altında ekran kartı ile işlemci. Fanı kaldırınca zaten eskimiş macunları görecen. oraya da macun sürdünn mü tamamdır.


  • inanmazsan inanma  (23.11.13 21:23:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.