[]

Türkiyeden gönderilen Türk lirasını Almanya dan Euro olarak çekmek

Selamlar efenim, şimdi ben İşbankası hesabımı kullanarak tr deki tl hesabımdaki parayı euro olarak buradan (iş bankası ya da herhangi bir atm den) çekebilir miyim?

Not: Köln'de yaşıyorum.


 
herhangi bir atm den olur mu yoksa illa İşbank atm si mi bulmak gerekli ?


  • nurigagarin  (21.11.13 20:58:37) 
Herhangi bir atm'den çekebilirsiniz. Zaten bankamatik size euro vericek. Ben Berlin'deyken Sparkasse bankamatiklerini kullanıyodum.


  • jpsartre  (21.11.13 21:04:24) 
her yerden çekebilirsiniz. kartın üzerinde visa ya da master card ibaresi olan her atm'den.

bankaya göre komisyon farkı olabilir. muhtemelen işbankası daha az komisyon alacaktır.
  • dahinnotha  (21.11.13 21:10:25) 
www.isbank.com.tr

2 tane gorunuyor köln'de gidip bir sorun ne kadar komisyon keseceklerini.

edit: devamini yazmayi unutmusum. hic cekmiyoruz ya da 1 2 dolar kesiyoruz derlerse o gun hangi kurdan verdiklerini sorun internetten de bakin kura. bazilari komisyon cekmiyoruz diyor guya. oyle cok ufak bir komisyon degilse yani her seferinde oraya gitmeye degecek bir fark degilse herhangi bir bankanin atm sinden cekebilirsiniz. almanca bilmiyorsaniz deutsche bank in atm leri turkce de hizmet veriyor
  • babamasoliimbananickaldirsin  (21.11.13 21:51:01 ~ 22:02:41) 
banka kartlarında maestro ibaresi vardır. maestro ibareli bir atmden çekebilirsiniz parayı. komisyon göz korkutmasın. ben yurtdışında kullandığımda (akbank)komsisyon 1000 tl için sadece 2 liraydı. ama tabi sormak lazım.


  • antonin artaud  (22.11.13 09:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.