[]

Üniversitede okuma amacı?

Dostlar bir taşra üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Okulda lisans eğitimi alan öyle tipler var ki ders kaydını yapmaktan aciz, sınavlara kalemsiz, silgisiz gelen...Bu gibi tiplerin üniversite bitirdiği bir Türkiye beni umutsuzluğa sürüklüyor. Fazla mı karamsarım ülkenin geleceği için?




 
Tespitinde haklısın. Fakat her zaman umut dolu olmalısın.
Kendini bir bayrak yarışında düşün. Kazanan, güzel günleri gören sen olmayabilirsin; fakat birilerinin ileride bunu yapması için sana ihtiyacı var.
Daha iyiye ulaşmak için hep ve daima çaba sarf et.
  • jimjim  (17.11.13 22:55:30 ~ 22:55:44) 
Ulkenin gerçeği. Bok yemissin akademisyen olmakla. 4 saattir elektrik yok bizim evde. Oglum 5 aylik hava soğuk. Sabah degisecekmis arizali kisim. Cok sıkıldım sanki gideceğimi buralari terkecedecegimi bilen birileri bizimle dalga geçiyor. Yarin bok gibi isime ve bok gibi insanlarin yavsaklarin arasinda mesai geciricem ve su an ailemle karanlikta telefonun isigiyla oturuyoruz amk


  • omer gibi  (17.11.13 22:55:57) 
taşraya gitmene gerek yok, i.ü diş okudum ben de sık sık kalem ve silgi almayı unutup sınava geliyordum, sorumsuzluktan değil fazla çalışmaktan unutuluyor bazen. umutsuz olmayın belki onlar da fazla çalıştığı için unutmuş olabilirler.


  • erenu  (17.11.13 23:01:46) 
valla benim de sinavlara dahi kalemsiz silgisiz gittigim cok oldu. ders kaydini yaptirmadigim olmadi ama unuturken gorebiliyorum kendimi. bu konudan rahatsizsaniz onemseme/umursama meselesidir belki bu yonden umutsuz olmaya gerek yok. herkesin onemsedigi seyler farklidir.
ha diger her yonden umutsuz olabilirsiniz tabii. haklisiniz zira. kimse de lan oyle degil ortalama gencligimiz piril piril demez.

  • f_d  (17.11.13 23:07:39 ~ 23:08:22) 
Haklısın. Niye okuduklarını ben de bilmiyorum öylesine gelmiş gibi herkes kötü öğrencilerin olduğu bölümlerde değil iyi bölümlerde de bu böyle. Okulda nasıl bir eğitim göreceklerinden habersiz, mesleğinin gelecekte neyle uğraşacağından habersiz bir sürü genç var. Öylesine gelip gidip mezun oluyorlar. Zaten ilkokullarda da sınıfta kalma kalktı. Boş bomboş insanlarla dolu okullar.


  • Lim5  (17.11.13 23:10:07) 
emin ol kalemiyle silgisiyle gelenle aralarında pek bir fark yok.


  • vodianova  (17.11.13 23:12:42) 
Dostlar kalem, silgi vs. sadece örnek olsun diye verdim. Kastettiğim amaçsızca, sorumsuzca geçirdikleri yıllara dikkat çekmekti.20'li yaşlarına gelen insanlara en temel sorumluluklarını hatırlatmak benim görevim olmamalı. Neredeyse 200 tane öğrencinin danışmanlığını yapıyorum, içlerinden bir taneside mi odama hocam şu konuyu anlamadım anlatır mısınız? veya seneye mezun oluyorum bana gelecek adına ne tavsiye edersiniz? sorusuyla gelmez?


  • nicotr  (17.11.13 23:18:46) 
ne sanıyorsunuz bilmem asistan hanım/bey ama, bu anlattığınız kişileri gittiğiniz abd İngiltere almaya gibi ülkelerde de kolaylıkla çoklukla görebilirsiniz. siz birini doğru yöne yönlendirin zaten zamanı geldiğinde o öne geçer diğerleri maraba takımı arkada bekler.
@ ömer abicim karanlığa küfretçeğne kalk bi mum yak! dünya bir gündür o da bugündür diyerek yaşa yea!

  • fempusay  (17.11.13 23:26:53) 
o kadar çok kontenjan açıldı ki, öyleleri de geliyor artık.


  • ya ben lan neyse  (17.11.13 23:27:08) 
@nicotr, o nokta tamamen sistemden kaynaklaniyor mu?

ben sorumluluklarini yerine getirmiyorsa yeterli bilince sahip degilse direk birakilmasi taraftariyimdir. onemsemek zorunda degildir hakkidir, ama siz de onu onemsemek zorunda degilsiniz aslinda. sonucta bir universite. yalniz pratikte hocalarin eli kolu bagli biraz cunku okuldan atilma kalkti. biraksaniz seneye yine gelecek, tabiri caizse ya gercek ya da mecaz anlamiyla basiniza bela olacak.

diger yandan lise ve oncesi donemde de bir yere kanalize olunmadigi ve sosyal aktiviteler cok yetersiz oldugu icin ogrenciler gelismemis oluyor iste.
  • f_d  (17.11.13 23:29:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.