[]

100 yıl sonra dünya, ve türkiye

100 yıl sonra
1) dünyanın
2) türkiye'nin
durumunun genel olarak nasıl olacağını düşünüyorsunuz? bugüne göre çok daha iyi mi, yoksa bugüne göre çok daha kötü mü? ve neden?

 
ben elimden geldiğince güzel bırakmaya çalışıyorum.
bence çokda iyi olmaz.
Sikmişim ben öldükten sonrasını ben elimden geleni yaptım.
  • basond  (17.11.13 16:28:18) 
ikisinin hali de cok iyi olmaz

dogal kaynaklar tukenmis
insan nufusu 20 milyar olmus
amerika hala duruyorsa tum kaynaklarin % 50 sine sahip ve muhtemelen cin ile basabas rekabet icinde
turkiye muhtemelen bolunmus
istanbula 8. bogaz koprusu yapilmis
ajda pekkan muhtemelen 9. best of albumunu yayinlamis olur

diye dusunuyorum.
  • exlibris  (17.11.13 16:34:32 ~ 16:35:35) 
Dunyada Asya kitasinin mutlak hakimiyetini goruyorum ben 100 sene sonra...


  • compadrito  (17.11.13 16:45:47) 
turkiye cumhuriyeti olmayacaktır bence. ve dahi bir çok ülke.
teknololijk ilerlemeler insanları şaşırtmayacaktır.
akıllı aletler yüzünden insanlardaki aptallık çok daha artacaktır.
semavi dinlere inanan insan sayısında düşüş olacaktır. özveri olmadan ve neye inandığını bilmeden inanacak inananlar da.
50 sene içinde petrol tükeniyor. bu sebeple alternatif yakıtlara ağırlık verilecektir. elektrik yine önemini koruyacaktır. bir çok araç elektirikle çalışacak ve enerji ciddi bir problem olacaktır. hidroelektrik santrallerin yapımı ülkeler arasında savaşa neden olacaktır. çünkü yirmi sene içinde bile en azından türkiyedeki HES sayısı iki katına çıkacak (yanlışım varsa düzeltin).
insanlar daha vahşi olacak ve doğal afetler daha da artacak.
zengin fakir ayrımı çok daha büyüyecek ve kapitalizmin işleyen bir sistem olmadığı anlaşacak ve halklar ayaklanma başlatmış olacaklar.

özetle iyi kavramının da kötü kavramının da daha yoğun yaşanacağını düşünüyorum. insanlar arasındaki uçurum artıyor. sabit büyüklükte bir pasta var. sen daha büyük bir dilim yersen bana daha küçük dilim kalır. "daha fazla"ya sahip olma içgüdüsü insanlığın sonunu getirecek.

bu arada koyaanisqatsi (kesin yanlış yazmışımdır, düzeltmeye üşendim) filmini izlemeni tavsiye ederim.
  • dahinnotha  (17.11.13 16:52:22) 
@dahinnotha, teşekkürler. koyaanisqatsi filmini birkaç sene önce izlemiştim.


  • gogu delen adam  (17.11.13 16:59:41) 
ben öldükten sonra umrumda değil ama bence bilimde ve teknolojide çok büyük ilerlemeler olacak.


  • qazwsx  (17.11.13 17:20:29) 
50 yıl içinde 2 büyük savaş yaşanacağını ve bu savaşların neticesine göre şekilleneceğini düşünüyorum olup biteceklerin. hem dünya hem türkiye adına.
ve bu savaşlardan en zararlı çıkanların da taraf olamayanlar olacağını düşünüyorum.

  • neyleyim  (17.11.13 19:14:52) 
Tüm dünyanın aynı dili konuştuğu,dinlerin kalmadığı,insanların ömrünün 100 ü rahat şekilde geçeceğini düşünüyorum.


  • essoist  (17.11.13 20:06:18) 
100 sene insan hayatı için uzun, dünya tarihi için kısa bir zaman.!

yukarıdaki yazılanların aksine ben fazla birşeyin değişeceğini düşünmüyorum. teknolojinin gelişmesine bağlı olarak laptoplar yerini tamamen tabletlere bırakabilir. elektrikli araba oranı ciddi anlamda artabilir.

onun dışında türkiye de dünya da olduğu gibi yerinde kalır :) belki wannabe devletlerden bir kaçı kurulur ya da kurulma mücadelesi verirken yaşanan savaşlar sonucu hiç olmaz.

kapitalizm devam eder etmesine ama çevre faktörü ve bölgeler arası yüksek gelir farkı yüzünden sorgulanmaya devam eder ve yine alternatif bir yönetim biçimi bulunamaz. kapitalizm tartışıldığı ile kalır.

3 büyükler olayın hala süslü, cancanlı transferler yapmamak olduğunu kavrayamaz ve bu politikalarına devam ederler ki o esnada türkiye milli takımı yine playofflara kalmak için başka ülkelerin maçlarına bakar.

beren saat ölümünün 28.yılında sessiz sedasız anılır. yeni nesil sanatçılara sahip çıkmıyor diye çocuklarımızı birbirimize şikayet ederiz...
  • roy keane ve giggs reyiz  (17.11.13 23:12:52 ~ 23:14:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.